Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

A jelen értéket pusztít…

 

Nincs már érték- valahogy az emberi értelemmel is baj van - felhígult erkölcsökkel bűntudatot gerjeszt (a kor elvárásának tesz eleget) és bizonytalan helyzeteivel elhomályosítja az elmét. Az ember már nem érték – még be nem vallottan – de érzelmileg már szélsőséges mélységeit tapasztalja, hol a gondolat is önismeret híján cselekvésünket gátló ténnyé lett önféltéssel átszőve… már önmagunk sem vagyunk. Ezért is- a hatalom mindent megtehet… „dzsentri”-világot akarunk, mert lett- ki felettünk, ahol biztonságot szül a rend? Politikusaink „bűnpalástolók” nem értünk, de ellenünk- talpát nyalják egy utánzatnak, ki kormányzó akar lenni, eljátszani ennek az országnak bölcs és nagyszerű uralkodóját...

Az érzelmeinknek sem nem parancsolunk (pedig, eddig hittem, hogy épp azért ember az ember, mert az érzéseit kordába tudja tartani) – de láthatom – megtapasztalhatom, hogy keletkezésének folyamata sem tudatos, konstatáljuk, majd elnyomhatjuk esetleg (akkor jön az infarktus), ha kiadom magamból, akkor meg utólag magyarázkodhatok… pedig e gyáván aljas, ostobán ádáz világnak, mely hazug, igazságnak keréktörője- jó szándékkal nem áldozok!

Helyzet van, mai csak fokozódik – mondhatnám egy film után szabadon – aki mindig törekedve fáradozik (olyan Fausti), hogy a lehetőséget, ahol elvenni már játék ott fenn… Nagyjaink ismét rafináltan használják ki – megtehetik egy stratégiai szerződéssel, zsebre az MNB-t – a lehívható EU-s pénzek esetében sem másként, majd szemezgetve a morzsákat – azt is véletlenszerűen - rájuk adjuk a voksot…

Hatalomba tartjuk őket… hol „három szál cigánnyal, a Bitanggal, a Cinikussal és a Csalóval”, rég dicsőségéről (lám a Horthy kultusz ereje) húzatják a meg-nem-hallott nyöszöröktől elpiszkosodott fülekbe a „méla-bús és hoppsári, kuruc és labanc, árpádkori legitimista nótákat” egy romkocsmában!  Gyalázatos jelen és jövőkép, ahol megtalálható a gondolattalan-gondolkodó és a cigányozó politikátlan-politikus, a zsidózó „moráltalan moralista”- és a döglött lovas paripátlan „vesszőparipás”. Azt a „fűzfán-fütyülőjét” ennek a kurva világnak!

Itt az „összefogás” - színe falfehéren még, de „eszmevizenyője” baljára pártot szervez, hol epe zöldjével pírbevont az arc…(elég nemzeti). Elébb tudni akarjuk, hogy mit akarunk jelmondattal (körítve)!

Mert a mi harcunk lesz a végső- csakis összefogni hát (!) Bajra- bajnyi a való véleményekben… mert átmenetileg megint eredményt ígér a küzdelem, és bár kecsegtet valamivel és egységet is mutat csak hadonászó lesz a küzdelem-kedvéért a küzdelem állapotában. „A megvalósítható tartalma: pont semmi!” És mi mégis bedőlünk az érdeknek!

Részt vállalunk az Orbán-ellenes harcban (?) – bár mondhatnám és nyugodtszívvel, hogy igen… melynek valósága a Horthy politikával- mára teljes impotenciáját kimutatta. Téma: hazug minden… emberiséget átölelő szeretet látószögéből nézve különös a hév, minek idejét hisszük, minek eljövetelét Nagy Arcban láttatják. Megélesedett látással bírnánk? Ahogy egyszerre józanésszel is ítéltetve a hazátlanság érzetében hazát ad, majd minden anyagi és erkölcsi támogatást megadva hihetjük, minden a helyére kerül? Nincs más választásunk, mint rossz után a rossz (vagy marad a rossz)- csak szaporodunk majd és éhen döglünk, vagy marad a kivándorlás, hogy ki- kint már kinti szellemi hatásával keményítse, az otthonélők gerincét? Kitartás!

Idejutottunk, hogy dönteni sem tudunk, mert a jobb híján a más itt már nem elég… kemény programokat kell követelni és – ha nem lesz belátás- rálátásból meg nem élünk (!)

Fidesznél már beszélni sem lehet – szájzár van Rózsikának – nem a magyarázkodás a kenyere, arra van fizetett ember! Matolcsy, az „eltolcsy” mester- velem mindenki szembe jön esete - be hülye ez a világ, a forintot mesterségesen nyomják (le), mert nem értenek a gazdasághoz, az unortodox gazdaság pozitív tartalmát nem értik? Ejnye! Inflációt generálnak a tőzsdék, „gaz” spekulánsok ellenünk, de majd mi jól megmutatjuk… MNB segítséggel, mert az legalább saját és azonnali költhetőséggel vele felpörgethető a gazdaság!?

65 ezermilliárd külföldön (ha jól értettem) (?) - ennyi „jó-dolgozó” ember volna Magyarországon?- lám csak idevezetett a támogatott közép- és felsőréteg lojalitása. Nos, lehet megbízni a „Budaiakat” (legalább egy tucatot), hogy fogjanak szagot és járjanak utána hol landoltak a milliárdok (hátha még a veszett fejsze nyele megvolna). Lehet figyelni a külföldi pénzmozgásokat. Lehetne talán eljárást is indítani ellenük, azután büntetni, de keményen, mert szétlopták az országot (persze, hogy tudom, ennek egy része, nem lopott, de melyik része – a kicsi vagy a nagy?)! Ahogy a hír szólt, a magyar államadósság kétszerese van kint! Itthon meg négymillió ember nyomorog? Talán ildomos volna a kormánynak önvizsgálatot tartania, hogy- ahol is felmerülhet az alkalmasság kérdése! Jó magam már senkinek nem hiszek!

 

Halk sóhaj csak, mi elhagyja szám.
A nyugtalan vágy érthető igénye bánt.
A holnap magánya ígérhet-e szabadulást?
Nagy a zsivaj, még büszke a vállalás,
Buzdít ellen, vagy csupán csak ámítás?
Hogy élni kell a pergő-perceknek,
Az élet tűnő képeinek…
Négy esztendő gyér hozamán?—(szőke)

2013.01.15.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 42
Tegnapi: 74
Heti: 260
Havi: 2 216
Össz.: 488 117

Látogatottság növelés
Oldal: A jelen értéket romból...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »