Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

A fölényesség pózában tetszelegve…

 

Szíjártó lehetne megnyilatkozásaiban kicsinyt szerényebb, gondatlanság vétke náluk is megáll, bár és bűntettnek nevezem, mit e bő egy évben megcselekedett vezérével…

Nem sül ki a szeme a szégyentől, hogy még mindig visszamutogat… ki kivel van (?) – ki miatt dőlt a forint már az elején, lenyúlt pénzekből lopták el a hülyeségükből származó ezerkétszáz milliárdot (államadóság kiegyenlítése végett) - a szégyentelenek mégis visszamutogatnak! Milyen erkölcsi és anyagi felelősség terheli ezt a népet, hogy kollektív bűnösként nyomorítják el a Fideszesek? Minden eszközzel megnyomorításunkra törekszenek… az MSZP- s Kovács meg kiáll és magyarázza a múltat ellentételezésül, hát ő sem különb (szerencsétlen)! Látom Szíjártó, mint ki- jól megfizetett szóvivő – mást nem is tehet, mint kihasználja az MSZP-s tehetetlenséget (töketlenek kényszeredett állapotát!).

 

Orbán csúnya jellemtelenséggel alázza országát, az ember szíve elszorul e rideg hivatalos színezetű „máztól”. Nem lett főfeladata – csak színészi teljesítménye – csak maga körül jó s nem országos méretben, nem becsületes hozzáállással teszi dolgát az ígéretek ellen, vele egészséges közszellemet nem teremthet mégannyira nem keresztényi erkölcsbe vetett hitet – propagandájával a külföldet vezeti meg – helyes állást idehaza nem foglal el. Ki véleménnyel van (netán ellene) nincs abban a helyzetben, hogy neki megmondhassa, mit kell tennie… nagyképpel teszi, mert teheti e megnyilatkozást, ha nem tetszik, valami másnak a ház méltósága megkéri, fogja be méltóságos száját – és máris csönd van! Ez van „kicsibe” is – lásd. Tarlós! Nyilvános lett a porond – „mulat” a publikum – jobb-elemek részvétlensége (itt a Fideszt értem), érzéketlensége, a közügyek irányításában mutatkozó másoktól való különbözősége adja meg az alaphangot!

 

Mára már kimondható és leszűrhető, hogy a súlyos felelősség nemcsak a törvény alkotóit terheli, hanem a választókat is, sőt azokat is, akik tartózkodtak a szavazástól! Bár nincs kollektív felelősség! A közérdek háttérbe szorult (csak pártérdek létezik)! A politikai síkraszállás kötelesség és ezt Orbán dönti el - ki mikor teheti „meggyőződését”! Igaz- az elvakultság is lehet megszállottságában megértő, udvarias, tapintatos és előkelő modorú (főleg, ha Orbán szövetségesét nézem: lásd. Harrach vagy Semjén megnyilatkozásaiban!)

Furcsa szerzet lett Balsai is („semmisségi”- törvénye kapcsán) – hatalmas erkölcsi rést ütött, mint magán - mint másokon (pld. Rendőrség), restelkedhet bizony, hogy nem tanulta meg mindazt, mi tőle telhetett volna – semmitmondó szólamai kapcsán nincs nagy különbség a tudatlanság és gonoszság között. Ilyesmi üres lélekre vall, és gyenge szellemre mutat, ahogy már Seneca is mondotta: „Omnis stultitia laborat fastidio sui.” Szolgálat? Alázat? Hm… nem szívből, még csak nem is értelemből (a becsület meg nem számít) – számításból inkább a tett, hazugságra sarkalva buzdít, hogy hasznossá láttassék!

 

 Sóhajokkal a lét, félelemmel telt az érzés…

Szívek jege marja kedvem, ekképp szóltam

      lázongva-

áthágva minden törvényt, rendelését

magamnak nem tudva,

       mert sürget a különbség

       a kivédhetetlen szégyen… rég.

Rab- és szolgasors, vele a cél-

a vegetáló jelen jobb-bal részein hol már az engesztelés?

A múlt szétmázolt lapjain homály van és reszkető szájszél,

szavak, fizetett-taps, melldöngetés- s lélektelen gerinctelenség— (Szőke Emil)

 

u.i „Állatkertbe menni? Minek? Társadalom: a legnagyobb állománnyal rendelkező zoo.” (!)

 

2011.07.19.


  

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 43
Tegnapi: 74
Heti: 261
Havi: 2 217
Össz.: 488 118

Látogatottság növelés
Oldal: A fölényesség pózában tetszelegve…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »