Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

 

Gyilkos realizmus, leheletes ellágyulásaim….

Botrányos kormányzás eredményeként csavargó lettem… beteg és leromlott szervezetben tartom magamat hónapokra, évekre (talán)- míg be nem következik a „visszavonhatatlan”! Az ítélet, bankok által ért - a vég-ítélet még várat magára - javíthatatlan problémaként kiforgatott mindenemből… leszámolt velem, mert elszámoltatni nem tudott...

A kormánytól kellene talán kárpótlást kérnem, mert éppen akkor történt a lejt-menet mikor Szíjjártó és Kósa szavai bedöntötték a forintot (időbenisége bizonyítható!). Két munkahelyem is megszűnt. Azóta már a kalandos-élet forgatagában tengődöm- még nem hajléktalannak nevezetten, csak kóbor kutyaként elverten… Írok - vannak jó emberek- nekem meg véleményem. Azonban nem kérek kegyelmet! Bár a megpróbáltatásokat nehezen viselem… van állandó lakásom beírva (lakni már nem tudom), mert mit „eladtam” abból ki sem jelentkeztem. Volt albérletem, mit már nem nem fizetek (onnan sem jelentkeztem ki), mert nincs miből újat lelni, és még mindig fenyegetnek felülről… míg tudok, kitérek. Otthonom most Magyarország! Tágas a rónaság és elférek, városai- falvai szépek, így hetven évvel- tele élményekkel bámulom e nagy csodát - mit úgy hívok: hazám…szerencsémre Orbán még nem nyúlt az utazási-kedvezményhez (mert csak addig élek).

„Rossz-fiúként”, mint öreg vagány vagy csavargó talán – mindegyis – de örökös lázadóként, aki már fittyet hány, mert hányhat, a törvényeknek- véleményezem a politikát!

 Szőke Emil

Hidd el akárhol vagy, átok ér…

tapintható az idővel,

mint a véset gyürködik fel és élivel int,

mint kerek egész-

Aprólékossággal ráereszkedik a „vég”,

hiánya fent- a jóakaratnak van -

így horpad a mindennapnak,

hol sajnálatra elcsigázva

visz teréből egy érzet -

s ’húron pendül vidult idején -

Ott pislog a szem, homálytelt „tréfára”

Isten-haragjával fizetni meg…

hol már magam próbálom szerencsémet—

 

u.i”A tartalom adott, a forma kialakul – amely aztán a tartalmat alakítja!”

A bankok e kormány miatt túl nagy képpel vannak- lehetnek, szabad a rablás, a kis-emberek hozzájuk nem férhetnek, az igazság meg felülről vezényelt, mert minden bajnak gyökere a kapzsiság! Orbán senkit sem ment meg, ami van az hazug propaganda csak... ahogy zsebükbe gyarapodva vándorol a pénz úgy lesz egyre fösvényebb. “Cresnit amor mummi, qvantum ipsa pecunia crescit.”! Jellemtelenség és pofátlanság az Úr! Értéktelen lim-lom lettem (mert “kinek semmije nincs, annyit is ér!”), passzívát jelentek- ki, ma már csak tehertétel... a hatalomtól (Szíjjártó, Kósa, Lázár, Semjén, Orbán és társaik már megbélyegeztek e jelenben, talán egy más életben lesz igazság is) most jót nem várhatok! Adóval maguknak kedveztek, éhezés és nyomor már természetes a mai Magyarországban... Kína és Szaud-Arábia diktatórikus rendszerei felé kacsingató kormányunkkal a tekintélyelvűség növekedik, mert maguk is diktatúrát akarnak. Megnyírbálták a szociális-ellátmányt, egy helyett két munkás dolgozhat fél fizetésért (nem tudom akkor mit jelent a lét-minimum?- és így lészen egy-millió munkahely), az oktatások “bérét” is harmadolta- nehogy jó legyen annak ki munkanélküli és tanulni akar! - de az sem biztos, hogy munkát talál, ki elvégzi a tanfolyamot – a hülyeség megy tovább! Igényeket fel nem mérik, a munkanélküli hivatalok közvetítést nem végeznek, ajánlatot nem tesznek csak úgy vannak a vak- világba! A valóság amúgy általában sokkal brutálisabb és nyersebb, mégis kevésbé veszélyes, mint Orbán és politikája – mert az úgy hat, mint a sexuális hatásra raffináltan készült és illúzió keltésre szánt divatos ruházat! És még kurva finom vagyok!

“Önámítás: az álboldogság ára. A valódi megfizethetetlen!”

Jobb életet kívánok emberek... persze, ehhez tenni is kell! Ugye értitek?

 

2011.08.25.

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 126
Tegnapi: 145
Heti: 665
Havi: 2 621
Össz.: 488 522

Látogatottság növelés
Oldal: Gyilkos realizmus, leheletes ellágyulásaim….
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »