Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Gyurcsányi valóság…

„Az ellenzéki szervezetek hazafias kötelessége, hogy megtalálják a választási együttműködés módját, aki nem ezen dolgozik, az Orbán Viktor hatalomban tartásán munkálkodik - jelentette ki Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció (DK) kongresszusán.”

„A DK elnöke a budapesti SYMA csarnokban nagyjából kétezer párttag előtt azt mondta: sok részletkérdésben nincs egyetértés az ellenzéki oldalon, de "az alkotmányosság helyreállítása" közös cél. Szerinte a nézeteltérések nem gátolják a közös indulást a választásokon. Azt javasolta: az ellenzéki szervezetek közösen ünnepeljék március 15-ét, legyen a nemzeti ünnep "ellenzéki erődemonstráció".

Sajnálom őt (!) – számomra „szegény feje” akkor vált „hittelenné” (gyávaságnak adta hitét), amikor lemondott és Bajnainak adta át a vezetést – megfutamodott… most mégis bátran áll az élvonalba, sőt, elé (kifordulásban még lassan)! Nem bántom, mert anno kapott eleget, de naiv és a fentiek okán már hiteltelen, mégis örömmel tölt el, hogy vele együttgondolkodhatok – ha többet nem is, másodperceket szánhatok még „jóságának”!  Az „igazság” harcosa áldozati stádiumban… saját eszmevilága szerint sem mártír, csak hamis vádjait viseli magán e kornak, a hatalom zavaros gondolkodásának lett áldozata ezzel.

Bár az emberi emlékezet feledésre van beállítva, de mert feledni nem hagynak és az országnak halódásában a legbékésebb ember is megvadul, vele avatom nyugalmam és lelki-üdvöm - tételezni létem tartalmát, hogy örökül hagyhassam boldogságát utódaimnak. Ezzel nyugtatom magam, de a helyzetet meg nem oldhatom!

A siker egyáltalán nem garantált… munkálkodhatok szövetségben (akár vele is) – a hatalom ellenében magamban is, a győzelem sohasem biztos…

Tudom, mert látom (bár látó nem, de vak sem vagyok) – a Fidesz győzelme már biztos! Tudják a „tutit”, a módit és megvan az „illő” összjáték erkölcsi-sírja, melybe temetve a kétség, s ami él ellenükre, mert éltetik hiábavalóságát- a hamisságmezejére lépve már voksával gerinctelenedik ott mind – nem hirtelen – kiszámított mozdulatban!

Ezért is mondom, hogy Gyurcsány egy jószívű, de naiv ember!

Nem tanul… cigányság melletti- Fidesz-elleni tüntetésén is magára hagyták! Ütközőnek felhasználják! Ő az- az ember, akinek mondják: „táncolj”!... és - érte „verik”!... ha megáll „verik”!... ha fut „verik”!... véleményeket fölvállal „verik”!...feljelentik és el”verik”!... mindenkinek homokzsákja – „verik” csak „verik”! Mégsem adja fel - lehetne e magatartással akár példaképem is, de a lemondása a miniszterelnökségről mindig ott lóg Damoklész kardjaként!

Színpadias szereppel domborított színészi véna hitvalló-vértanúságában saját meggyőződésébe zárva – „részre” - az első felvonásnak (függöny le), hol megoldás és feloldás sem születhet, hiszen tetőpontját sem érte a „darab”, mit játssz’ szövetségben több-felvonásra szánva, a „divat”- látszat-keletkeztetettségében értékelésre nem az „egésznek” adja a figyelmet, bármily őszinte helyzetekből fakad is az. De elvonja a közszereplőkről az eleven tartalmat, amikor is egy ország önhazugságaiból tudjuk az ő indulásaikat (kis csúsztatással: joguk van, de részük nincs benne!)!

Fogatlanul itt fogas-kérdésre nem adhatok, de nem is kapok választ!

Még együtt is gyengék vagyunk „harapni”! Sem erőt sem számot nem képviselhetünk a Fidesszel szemben: pénz és hatalom az ő kezükben van… észre kéne venni és észre kéne térni – ez az út sem a helyes irány!

Tudom, tudom,, a remény még ott van- utoljára hal meg… és értem is az indíttatást- s átérzem a nép nyomorát, kínját, szenvedését (nyakig benne én is!) – és lám a politika „terén” a az igazság érdekében lett Gyurcsány a legaktívabb, leghangosabb, legsürgetőbb, legbátrabb védője, harcosa, pártfogója, aki vezetésre sem tőr (mondja 2014-ben biztos nem!).

Viszont, aki vezetni akar, sajtot nem engedi kiénekelni szájából, az megy a határokon kívülre – nevünkben – bocsánatot kérni!

 Szégyellem magamat helyette – akkor népszavaztunk, így döntöttünk, a helyzet sem volt elfogadható azokra a „dolgokra”, amiért bocsánatot „nyelvvelt” odakünn! Miért? Mi- ért? – vagy csak bátortalan és megalkuvó az MSZP vezér kiállása, vagy hogy személyi „varázsa” döntsön? Eszményi-állapotot teremtett a Fidesznek- erkölcstelenségével! A bocsánatkérés nem hiba volt, bűn! Szóval együtt (!) és mégis külön-külön! Erkölcsiekben nincs megalkuvás – önző érdek nem diktálhat… kényes kérdésekre elvakultan, vagy bugyután- gyávaságból nem adhatunk választ (!) Mesterházynak még sokat kell tanulni, hogy vezethessen! Egyéni csalhatatlansága most negatív előjelű lett…

 

Hogy mit gondolok…
                hm... kit érdekel?
A jelen oly’ idegen és viselt,
Cinkostársként, áporodott lelkében
Izére-zömökölt bélyegével keserg—(szőke)

 

2013.01.27.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 117
Tegnapi: 145
Heti: 656
Havi: 2 612
Össz.: 488 513

Látogatottság növelés
Oldal: Gyurcsányi valóság...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »