Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbáni vízum a mennyországba jutáshoz...(?)

 

 A különadó hosszabb távon fékezi az érintett ágazatok beruházási kedvét, tőkevonzó képességét, amely végső soron befolyásolja a munkaerő felvételt is “- közölte a Magyar Nemzeti Bank alelnöke...

Tehát munka helyett marad a további leépülés- mert leépítésekkel más már nem lehet!

 

...csak egy érzet,

hogy emlékekkel éled a jelennek

a színekkel forma-állt képzet-

már hamisan telik rá a kedv...  (szőke)

 

“Matolcsy György elmondta, hogy a februárban bejelentendő strukturális reformok 600-800 milliárd forint megtakarítást hoznak. - (Az illúzió lóvá tett... a valóság meg kupeccé.) – Simán alkotmányellenesen, a demokráciát kiiktatva! Bejelentette: "a kötelező magánnyugdíj-pénztári rendszer (...) megszűnik, a három pillérből kettő, az állami és az önkéntes marad". A felhalmozott magánnyugdíj-pénztári vagyon kisebbik részét, a nyugdíjbiztosítási alap hiányának kiegyenlítésére fordítja a kormány, jövőre 530 milliárd forintot, 2012-ben 250 milliárd forintot, a többit az államadósság csökkentésére, ami középtávon évi 300-400 milliárddal csökkenti a költségvetés kamatterheit - magyarázta a miniszter.”

Az angol azt mondja: társaságban ne beszéljünk olyasmiről: “What is under the table.”

„Ugyanakkor előzőleg a Világgazdaság arról írt, hogy a magán-nyugdíjpénztári tagok harmada-fele léphet vissza az állami tb-kassza "védernyője" alá, miközben a Napi Gazdaság szerint egyelőre nem jött be a kormány nyugdíjprogagandája. Nem indultak meg nagy tömegek az állami rendszer védőernyője alá a magánnyugdíjpénztárakból.” Szükséges lépésekként tálalt, mert veszélybe kerültek a mostani nyugdíj-kifizetések- állami garancia van a továbbiakra... úgy - hogy elveszik mások pénzét? Mit hazudoznak? Ha valamihez nem értenek, mit erőlködnek, még a végén besz...k!
Ebből az következik, hogy a hatalom önkényesen megszab mindent és elvesz mindent, mihez épp kénye kedve van. Pedig amiért bizalmat kaptak, amiért is az emberek alávetik magukat a törvényhozó hatalomnak, az- nem az, hogy elpusztítsák azt, amit biztonságba akar mindenki tudni pl. kis vagyonkáját, biztos nyugdíjat, ami örökölhető- e hatalom egy tollvonással átírja a törvényt és elveszi az emberek pénzét! Bármennyire is joguk van ehhez, mégiscsak kényszer és erőszak árán teszik- korlátlan hatalmat szerezni életek, szabadságok, vagyonok fölött. Nagyravágyásból, vagy ostobaságból a saját akaratát teszi meg a társadalom törvényének?

Lassan Orbánék már értésünkre adják, hogy mire is megy ki itt a játék. A beléjük vetett bizalommal visszaélnek, ahol milliók jóléte forog kockán- aminek orvoslása amúgy is nehéz...

A nép már sértett fél lett!

 

“Matolcsy György a Napi Gazdaság konferenciáján elmondta: a következő napokban nyilvánosságra kerül, hogy milyen feltételek mellett működhetnek a magánnyugdíjpénztárak, és "sem a belépés, sem a maradás nem lesz kötelező, (...) a feltételek változni fognak".

A miniszter megfogalmazása szerint a Magyarországon középtávon kialakuló új adórendszer lényege az alacsony adóterhelés, az európai szintű forgalmi adó és a szélesedő adóbázis. A költségvetés szempontjából az egykulcsos, 16 százalékos szja-t és a csökkenő, 2013-ig 10 százalékra mérséklődő társasági adót három forrásból lehet egyensúlyba hozni: a gazdaság fehérítéséből, a 4-6 százalékra gyorsuló gazdasági növekedés nyomán befolyó többlet adóbevételekből és a beinduló strukturális reformokból.” Ja (!) - meg az erkölcsrendészeti okból végzett munkával, hol türelemmel viseltetnek a kifehéredett alsóneműk tekintetében, mert a többi fehér holló számba megy... sült-galambként a szájatokba Gyurika!

Adóról már lerágtuk a húst, láttuk és látjuk a nép alsó rétegének nem kedvez, s igazságtalan arányaiban is...

Először is a kihírdetett, érvényes törvények útján kell kormányozniuk, amelyeket nem szabad egyes esetekben megváltoztatni, és ugyanazt a szabályt kell alkalmazi, mint a hatalom embereinél, mint a népnél, szegényre, gazdagra egyformán. Ezt látjuk? Másodszor, úgy kell meghozni a törvényeket, hogy egy cél legyen vele... az emberek javát kell szolgálnia. Ezt tapasztaljuk?

Az emberek tulajdonát, az emberek beleegyezése nélkül elvenni nem lehet- semilyen részét sem! Bölcsesség helyett üres és sekélyes-lelkű emberek hatalmát érezhetjük bőrünkön. Igen, mert intézkedéseik már bőrünkre megy...

 …nem ússza meg sorsát,

ki- más fényű tüzén ég?-- (szőke) 

Orbán dicsősége…

a parlamentnek észlelhető hanyatlása. Tülekedés csatatere, az érvényesülés arénája, ahogy a hiúság színpada, ahol a hiúság vezeti a felszólalók nagy-átlagát, a képviselők egy-része pedig vén róka és irreális idealista!

Bizony az egypártrendszer a kétharmados többség a demokráciában megengedhetetlen- mégha jogos is a választási rend következményeként (hozzáteszem Horn – bár tehette volna, nem élt vele), a felelősségérzet, meggyőződés és közérdek háttérbe szorul a pártfegyelemmel szemben. A többség- a Fidesz dönt (nagyon sok esetben rosszul), de igaza gyakran a kisebbségnek van. Sok közöttük a pályamódosult, ügyes szónok, vagy félbe maradt pályájú és másutt kevésbé érvényesülni tudó egyén. Ahogy a székely mondja: „szeretném meglátni, ki teszi oda körmit, ahova én!”

Elnézve „egyeseket” a szónoki képességek tekintetében (Lázár, Pállfy, Harrach stb. bocs’ csak kiragadva a pillanatnak és nem a teljesség kedvéért) – könnyen tetszetőssé és elfogadhatóvá tudja tenni a tévedést…a hatalom akaratának megfelelően, aminek a közjóhoz végképp köze nincsen! Hősies a kiállás Orbán mellett, pedig nem ártana felhívni néha figyelmét hibáira (szociális hátrányok- kontra futball) – téves intézkedések jóváhagyása miatt is…vagy félnek, hogy a kegyekből kiesnek?

Van itt minden, de leginkább mellébeszéd- már-már hivatástudatból teszik és természetesnek fogadva el a semmit. Köztudatba bedobnak valamit, majd hagyják, hadd keveredjék a maga természete szerint, aztán majdcsak lesz valahogy! Ez a Fidesz politikája…

Fejből dolgoznak a fiúk- Bár előttük a számítógép, de szerintem - bennem mégis az érzés - mintha azt is másra használnák… mert nem a feltett kérdésekre, vagy a megoldandó kérdésekre adják a választ.

 

a kezdetektől révedező messzeségben

érdekül érzelgősen a jövő – a még széllelbélelt –

hol szívekbe nem rejtezett képlékenysége lel vígaszt...

jámbor-lelkeknek vigasza így vetített— (Szőke E.)

 

Káosz van minden területen, a gyeplő kezd kicsúszni a kormány kezéből és a piaci szereplők az anarchia irányába tolódnak el megoldásaikban mindenképpen. Ahogy székelyem mondja: „Mindörökké együtt vigyítenek”! (vigyítenek=cimborálnak)

 Nézzenek utána a banki „cselekményeknek”, szerződési visszaéléseknek- kedvezményeket vizsgálják felül az energia-szolgáltatóknál… nem stimmelnek a számlák, átalány úgy számlázzák, mint valós fogyasztást, miközben a tényleges fogyasztás kevesebb. Miután fizetünk? Itt tartunk már?

Önkényuralmi rendjét felülvizsgálhatná a hatalom… mert nem lehet előírni, hogy ki-ki mit fogadjon el igaznak, s mit vessen el, mint hamisat, továbbá- hogy milyen nézetekkel kell alázatra indítania saját lelkét (akár a korona-tan, akár Isten- a vallás tekintetében!).

Nincs lázadás részünkről, de automatikus fejbólogatás sem - már ha ugyan korlátoznák a véleménynyilvánítást, kérem, ne tegyék a teljes szabadsághoz tartozó rész és természetes állapot, ha ettől távolodnak, akkor annál erőszakosabb lesz a kormányzás magatartása épp a nép ellenében. Egyet mindenképp tartsanak szemelőtt, lehet így vagy úgy dönteni, de a munkanélküliség a legfőbb forrása minden bajnak – ha ezen dolgozunk, akkor jó, de tegyék érezhetővé is…

Felhívás:

Simon Gábor, a Magyar Szocialista Párt Országos Választmányának elnöke arra hívta föl a figyelmet, hogy pártja november 27-i tüntetése nemcsak az Alkotmánybíróság elleni támadással szembeni, hanem általában „a magyar demokrácia, a jogállam, a Köztársaság intézményeivel szemben az elmúlt hónapok során elkövetett” lépések elleni tiltakozás. (hvg)”

Márcsak ez az egy eszköz maradt!?

“A lélek csupán egy dologban hasonlít a testhez- minél érzékenyebb, annál vérzékenyebb...”

 

…nyomaszt a teher,

         mit a sors vállaimra terhel

             rogyadozó-lábbal ott

súlya alatt cammog a most…

szél a széllel táncol,

             szél a széllel fut-

csillog a lét,

           csillognak fények,

                   csillognak a csillagok

szégyenített-zárójelében zendül rá a lélek— (Szőke Emil) 

2010.11.24.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 110
Tegnapi: 145
Heti: 649
Havi: 2 605
Össz.: 488 506

Látogatottság növelés
Oldal: Orbáni vízum a mennyországba jutáshoz...(?)
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »