Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán és a demográfiai robbanás…

 

Sötét fellegek gyűlnek a gyermekvállalás feje fölött. Családbarát kormány? – hm nehéz szívvel mondom ki…mégis inkább a családok ellen, mint vele és érte végképp nem, igy valahogy- hiszen lásd csak a tankötelezettség körül kialakult véleményeket.

Nézzük a munkahelyek hiányát. Családbarát e ez a kormány? – egyértelmű a nem- a kialakult szociális viszonyok egész mivoltukban megrajzolja a való képet… a család és gyermeknevelés már – és itt hiába a kívánalom – önmagában kevés, a társadalom segítsége közt elvész a gyerek, túl sokan bábáskodnak ez ügy kapcsán, de tevékenységükkel mégis ellenkező érzetét adják szándékuknak.

A forradalmi szó önmagában is ellen hat a józan felfogásnak, a mindennapok normális működésének, hisz’ bennefoglaltatik a változás- változtatás megléte, mi- a bizonytalanság érzetét - az egyébb hibás intézkedések mellett – csak növeli…

Ma már a családalapítás elötti „aktus” is kérdéses, hogy az a két ember házasságot köthessen- gondolatilag sem jut el még a gyermekvállalásig.

Bizonytalan a lét és viszonyaiban komor a kép. Bizonytalan világra gyermeket nemzeni- szűlni nagy felelősség (vagy inkább felelőtlenség), megkülönböztetésnek kitenni, ki- a családfénye és bírja szüléi szeretetét ki akarná?

Nincs szent és nincs sérthetetlen törvény mi szabályozhatná a család normális működését- bölcsőde nincs, óvoda gyermekmegőrzés szintjén, nem veszik figyelembe a gyermekét egyedül nevelő szülő jogait, kedvezményeket a szűkös szociális keretek miatt kurtították, néhol már nincsenek is pl. élelmezés területén- nem egységes a törvény…

Cigányozás, „élvezetig eljutni” dumák és azutáni áldozatvállalás elmaradásának pejoratív taglalása épp nem elősegíti, hanem visszaveti a gyermekvállalást… ehhez jön a jónak és családbarátnak kikiáltott adórendszer, amely ugyancsak nem növeli a vállalási kedvet. Pláne ha a nőnek is robot az élet a családi jobb-létért. 

Harrach hozzászóllása volt a cinikus és felháborít rövidlátása, mert épphogy nincs biztonság, főleg létbiztonság, mikor családpolitikáról beszél- álságos pártpolitikai duma csak!

 

…tétovázó nyomorok parancsoló következménye játsz’,

hol az ész nélkülözve ég,

                         a szív vadul ott

és szájat tát a lihegés,

                         míg iramából csikar szét valót

                                                         a mindig féktelen láz-- (szőke)

 

Jogilag a család tekintetében legföljebb lehetőség  (de ez is kérdéses) van, az is részben- de bölcs belátásra mégse bír. A morális-bűn társadalmi rossz gyökerét el nem vágják. Közhasznú- munkából családot eltartani nem lehet! A munka után elköltözni- kinek minden vagyona a kis háza, vagy lakása- elhagyni családját nem lehet kívánalom. És- ha mégis elhelyezkedett valamelyik családtag, például a nő vagy épp ő tartja el a férjet is, mert családot egybetarani akar és kínlódik érte- egységéért… jön a megjegyzés.

 Mégis mintha ezirányba hajazna a hatalom, utazni a munka után az ország másik végletébe… és ez is csak jobb esetben, tehát ma egy család ha józan és látja a hatalomnak e-világi dolgait csak az aktusig (annak élvezetéig) jut el…nem a gyermekvállalásig, hiszen a találkozás ritka idejének ritka pillanatában az ész is meg áll… miközben a gyermek a természetes társadalom legfőbb értékét kellene jelentse.

Nem csoda, hogy „Megáll az ész!” Elvégre képes elmenni, anélkül, hogy megjött volna.” (!)

A családbarát politika elsőként a munkát teremse meg, annak a lehetőségét, hogy ki- vállalna gyermeket el is tudja tartani felelősen.

A szociális helyzettel összekeverve- mert összekeveredett már olyan feszültségeket gerjeszt, hogy állapotából kiindulva egy „kormányzó” szeszélyévé vált és káosszá módosult politikája által- mint minden más is.

Másként olyan is, mint az „életmentő-gyilkos: A fejünket ugyanaz tekeri vissza, akinek sikerült elcsavarnia.” (!)

Nem veszik észre, hogy egy ember mindenről lemonhat csak szabadságáról nem- a kormány azt is elvette, bérmunkássá silányította az embert, hol is- nincsenek polgári jogaik, a négyévi szavazás nem lehet minden!

Nincs feltétel a vélemény kinyílvánításra, mert azonnal az utcán van, független egzisztenciával nem rendelkeznek, és a mostani tankötelezettség korhatára ezt a torz képet csak erősíti. Egészségügy, ellátások, gyermekorvosok számának csökkenése, táplálkozás kérdése- mi jó a gyermeknek, központi ellátások meglétének hiánya stb. Nemzetközi helyzet, feszültségek növekedése, indokolt rettegése!

Mennyire lehet a hatalom képviselőit komolyan venni, amikor épp a bizalmat vették el, mi alapköve a gyermekvállalásnak. Oktatás és semmilyen szabály mit előírnak nem pótólja a szülői szeretetet- legjobb ha saját kútfőből döntenek, ha meg van minden feltétel a felelős gyermekvállalásra akkor és csakis akkor - és a társadalom „atyáskodása” nélkül is - tudni fogják feladatukat, hogy mi a gyereknek a legjobb- természetes módon, görcsösség és aggályoskodás nélkül bíznak saját józan eszükben, annál is inkább, ha arra a közös következtetésre jutva, hogy a gyermeknek az a legjobb, amit a jó természetű, szerető édesanya és apa ösztönösen tesz vele!

 

…kényelmek ölében naiv hiszékenységével éled a lét?

Mi fáj sok milliónak, ott ember-éh s gyűri lelkes sietséggel

lármát-gerjesztő érzetét egy nép…

Borzong a kéj- mint tekintély

lett gyengécske és törékeny-eszméin menthetetlen az érzet,

félnem kell-e jelenem?

Szív nélküli bolond lelkiismerettel

a múlt akaratának vélt-igazságán sincsen jószándék,

mert a sors merevedett-szenvedélytelen ad jelent életünknek-- (szőke)

 

u.i. …ha majd a társadalmi hazugságokat levetettük magunkról, hol a jövő ködből burkolt és a jelen szürke-köpönyegében mutat utat feléje, itt akárhányszor forgatják is azt- csak szürke marad és két útja van… elkotródni vagy összeomlani lehetősége. Két ember közötti kapcsolat is ilyen, csak akkor lesznek egymáséi, ha levetették az álruhát- egy családban, hol gyermek is van nem lehet jelen a félelem, nem lehet csalódás, nincs önzés és hazugság, de nem lehet létbizonytalanság sem…

Mert pillér nélkűl nincsen híd (!)

 

2011.03.09.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 115
Tegnapi: 145
Heti: 654
Havi: 2 610
Össz.: 488 511

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a demográfiai robbanás…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »