Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

"Ügyes" politika…

 

A felelősség áttolása a népre, nagyszerű példája a nyílt-konzultáció (önkény-uralomban), mivel nincs demokrácia csak önkény, és önkényes végrehajtás… tehát érzik uramék nincsen minden rendben! Ebbéli tettük hamis, álságos és kétszínű - hazug! Törvényeznek, majd törvényt hoznak - egy-két vessző ide vagy oda nem számít (Kósa- az egyik fő-okos mondta… önfejű butasága eget ostromol), aki ezt szóvá teszi szőrszálhasogató! Csakhogy a bírói munkában ez az ítélet pongyolasága lesz… mert „akarom vemhes, akarom nem”!

A politikára vonatkozó nézetekben lesújtóan a káosz és önkény vette át az elméletet és kibontakozásában a gyakorlat átalakításával visszatért Orbán a régi, rothadó idealizmushoz, mi- mára sajátja lett. Levelezgetünk… vajon mitől kívánja elvonni a figyelmet? Gazdaságával tehetetlen hatalom, se munkát, sem jobb létet adni már nem tud - mondjuk meg mi, hogy akarjuk, akkor minek választottunk. Vagy tudja, mit kell tenni vagy nem… ha nem – viszlát’ uraim!

Hülye egy kérdés, mármint az - hogy munka vagy segély (?) – válasz: mindkettő és mikor- mire van szükség, mert van, ezt tudjuk!

 Anarchiájával egymást érik a válságok, s egyre bizonytalanabb az emberek megélhetése – miközben a hatalom ábrándokat sző egy jobb rendszerről.

Munka lenne, több– mint elég… Mezőgazdaság, cukoripar, bányászat- feldolgozó iparágak… stb. a teljesség igénye nélkül, de nem azok pályáznak, akik a helyzet magaslatán állanának… nagy pénz rejlik társadalmi szinten a háztáji munkában- központi szervezéssel, piackutatással, akár hazai ellátásra is. Az üzemanyagárak csökkentése szükségszerű, előre megtervezett termeléssel, és tartalékok képzésével- akár gabona tekintetében is (!) – sok minden kivédhető. De a hatalomhoz az ragaszkodjon, aki tenni is akar… fogászati túrizmus csak egy dolog és semmit meg nem old, még részben sem, mert a beruházás sem jön vissza… ugyanakkor a hazai ellátások színvonala csökken. Mi több, kinézik az embert, ha nem fizetős…

Ha feleségem volna, bizonyosan nem tollal és papírral aludnék, persze majd ha ráérek sajnálni is fogom érte, de nem a munkája miatt… dekázik, fontos kérdéseknél focizni megy, vagy épp foci-meccsre! Olaszba kirándul – ürügy adta magát (a „boldoggá” avatás), jaj, szegény feje, hogy mennyi baja van – nagy fejtöréssel járhat a munka-kerülgetése… köz-pénzen urizáló köz-szolgaként.

„A beképzelt pávánál csak egy irritál jobban: a páváskodó veréb.” (!)

A múlt, hogy elmúlt- lezárt talány talaján

férgeivel fölforgatott poros-utakon tovább is áll…

A zaj mi zavar,

      hol megzavarodik kellékeivel

a hontalan jelen,

      és viasszá sárgult fordulatban szívbe talált

körmondatok beégett pillanat-cserfelésével

rittyen új-hazán feltámadást hörgéssé már— (szőke)

 

 2011.05.03.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 114
Tegnapi: 145
Heti: 653
Havi: 2 609
Össz.: 488 510

Látogatottság növelés
Oldal: "Ügyes" politika…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »