Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán kormány és a bizalom…

 

“A magyar kormány lépései miatt egyre többen bizonytalanodnak el, a nyugdíjpénztári vagyon feltörése miatt sokan veszélyben érzik a megtakarításukat - írja a Portolio.hu a Bloomberg alapján. A privátbankárok szerint még nem indult meg a tömeges kivándorlás, de határozottan vonzóbbak a külföldi megtakarítási formák, még úgy is, hogy kisebb betéti kamatot lehet elérni...”

Nos Orbánunk, erre mond, hogy irányodban feltétlen a bizalom, mert épp azok menekítik a vagyont kinek kedveztél és kedvezni akarsz! „Hajrá Magyarország!” – „Hajrá Magyarok!” – minden pénzeteket szívesen fogadja a külföld és bankjaik.

Ott irányunkban is van bizalom- nem úgy- mint itthon…ezzel a hazugságairól és cinikusságairól elhíresült hatalommal-  hogy lehet gazdaságot építeni így (?) – azt hiszem pénznélkül nem megy! Lesz egy- millió munkahely (?) – az elöbbiek okán biztos nem!

Teljesíti az Orbán kormány a költségvetési mutatókat- az elvárásokat, mit ígértek oly’ nagy mellénnyel (?) – ezek ismeretében már 100 %, hogy semmi nem valósul meg úgy, ahogy azt a Fidesz és kormánya elképzelte- és ezeket a hibákat már az előző kormányok munkájára fogni nem tudja, de ahogy megismertem őket, azért kétségeink ne legyenek afelöl- megfogja próbálni!

(Gyurcsánynál a szálka is bűn volt, náluk az erdő – mit nem látnak – erény?) Mert a felejteni tudás az élhető létfeltétele?

Siker múlandó kedves Fideszesek- nagy szátok volt és itt az eredmény vele- a forint bedöntése volt a cél (?) – már isszuk a levét és ez csak a kezdet, a válság még ezután jön! A nem-tudással, annak eredményeként a feketeleves!

„Folyékonyan csak hazudni lehet. Az igazság szilárd halmazállapotú.” (!)

 

A becslések szerint 600 millió euró, azaz 160 milliárd forint parkol a magyar ügyfelek által nyitott az osztrák bankszámlákon - írja a Magyar Hírlap.

A lap írása szerint a pénz biztonságba helyezése a motivációs erő, mivel az osztrák bankoknál drágább bankolni, mint itthon, miközben mind a betéti, mind a hitelkamatok alacsonyabbak, mint Magyarországon.

És ebbe még nincsenek benne a svájci, a szlovákiai bankok, mint a legnépszerübbek, s nem tudni- hogy a világban még hova is ment magyar vagyon!

A tőke feltétele a munka- a bérmunka, mert nálunk ez van, sem a munkának, sem az embernek nincs tisztelete… az erős állam egy vízió, a gazdaság meg maga a csőd- hogy ebből Orbánék hogy jönnek ki, lehet sehogy!

Talán figyelni kellett volna a hét- millió lecsúszott tömegre és egyre csak lejjebb az orbáni tőke modern-igájának súlya alatt, nem a gazdagoknak kellett volna kedveznie az arányosnak mondok és igazságosnak nem bizonyult adórendszerével, mert csőstől jön a baj- és a népharag tréfát nem ismer…ezen már sem kommandós, sem rendőr segíteni nem fog.

Nem is véletlen, hogy a választás óta számunkra tudott volt, hogyha nem is döglött meg Orbán lova, de mindenképp fordítva ül rajta- ezért is nem tudja merre az előre!

Éhezést a nép nem díjazza, áremelésekkel – népnyúzó reformokkal, a gazdagok szekerét tolni sem- sokáig nem lehet, hát még tovább áltatni a népet… ez már a vereség, s ebből jól kijönni nem lehet

Ezen már a hazafias túláradó lelkesedés sem segít…hiába Orbán magasröptű frázisa, a fideszi-fortély kétharmada. Matolcsy gazdasági kóklerfogásaival, a hatalom politikai szemfényvesztéseivel- pénzügyi szédelgéseik erősen rányomták a bélyeget e látszatdemokráciára…

A valóság meg nem szépíthető volta kitűnik az alkotmányozással- egy régi rendnek szekerét kívánják visszahúzni a történelem sarából, s korona-tanával szépítgetve a köznek közre- jóként eladni, miközben e fortéllyal csak valódi despotizmusuk került a fény kereszttüzébe.

Békét adni nem tudnak, hiszen növekszik a békétlenség, munkát sem, szabadságot sem tudnak biztosítani, viszont az általános szerencsétlenségben egy új spekulációk forrását látják talán, hogy változtatni mégsem akarnak (?) - sőt áremelésekkel, szociális rendszerek megnyírbálásával- a legmélyebb rétegek lejjebb sűllyesztésével lenne a biztosíték egy jobb életre? Nem gondolhatják komolyan…vagy ennyire buták?

„Nincsen annál vérlázitóbb, mint, amikor egy vérszegény nép a vérét áldozza vérszívóiért.” (!)

 

Hogy pórúl eddig nem jártam- nem néked hála…

Ki- hiszed magad Mária fiának,

kiben fogant a szeretet…te Sátán vagy-

szégyene az égi-rendnek, kifizetni drága…

Fohászkodom is térdenállva,

hogy hitemet hagyd vágyamra, magadat meg másra.—  (szőke)

 

U.i. Irháit hiába cibálja a sors, a bánat is hiába csuklott- Istent feledett a hatalom, hogy ily’ istentelenűl kárpótólt?

…és a továbbiakban… (!?)

„Hiába jött létre az egyezség Budapest és Brüsszel között a médiatörvényről, az Orbán-kormány továbbra is megfigyelés alatt áll a német Frankfurter Allgemeine Zeitung véleménycikke szerint. A cikkíró szerint a téma nem került le a napirendről Brüsszelben, és a bírálatok sem csitultak el.

Igen ez valami újszerű társadalmi kérdésként jelent meg nálunk, mi- egyszersmind „ünnepélyes” figyelmeztetés is a hatalomnak, hogy ne essen vissza e hatalom a „régi” hibába, de valamennyi országra kiterjed! A politikai függés egyben alávetettség, nyomor és szellemi elkorcsosodásból eredő szolgaiság, a szabadság (szólás szabadsága is) – csak az igazságot és erkölcsöt ismerheti el- minden ember iránti magatartás alapjául…

 

„Viselkedni csak annak kell, aki nyájtag akar lenni.” (!)

“Nyugaton most azok a vezető politikusok tapsolnak legjobban Orbánnak, akik nem sokkal korábban még komolyan támadták...”

Igen, mert a lóvá tett ló még örül is, hogy húzhat...

Közkedveltté válni nagyon aggasztó jel. „Hasonló a hasonlónak örűl.” (!)

 

Ismerem Orbán forradalmát és ismerem a „rég” hősi harcait, melyeket a most polgári-homályába burkoltak a hatalmak- a „rég” és a most, köszönő-viszonyban sincsen egymással… félelmüket  tapsolják túl, hogy semmi visszaesés ne legyen- lelkesedésüket el is túlozzák rendesen, Orbán lelkében – csak olaj a tűzre (!) – ezt akarják… vele kimondatni vágyaikat, majd magára hagyni ezt az özönvíz elötti „Óriást”! Ki- hőssé úgy vált, mint a magányos farkaskölyök- üvőlthet.

2011.02.21.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 134
Tegnapi: 145
Heti: 673
Havi: 2 629
Össz.: 488 530

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán kormány és a bizalom…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »