Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán és a valóság....

 

Vajon meddig terjed még ebben az államban a gondolatszabadság, valamint mindenkinek az a szabadsága, kimondhassa azt, amit gondol...(?)

A természet jogán az embernek ama szabályai, melyek felfogásunk szerint természettől fogva meghatározzák azt bizonyos módon való létezésre és működésre. A parancsra való cselekvés, azaz az engedelmesség, bizonyos értelemben megszünteti a szabadságot, de még nem leszünk ezért rabszolgák, a cselekvés inditéka teszi azt... önvédelemre tett hatalmunkról lemondtunk- törvények rendelkezései alá vontuk, törvény határozza meg arányosságát, mértékét, ennek engedelmeskedünk mindenképp... de a legfőbb hatalom felel népéért!

"Hatályos alkotmányunk alapján történelmünkben először erőszak nélkül megszabadulhatott az ország nem kívánt kormányaitól, végre tartósan működhetett a parlamenti váltógazdaság. A ’89-es alaptörvényt azonban nem igazolta az ország gazdasági sikere. Szabályait nem szerette, de mégis elfogadta a politizáló közvélemény csaknem egésze. Az újabb alkotmányozásból azonban máris kivonult az ellenzék összes pártja. Minden afelé tart, hogy az új alkotmány egyedül a Fidesz alaptörvénye lesz, amelyet a baloldal kifejezetten elutasít" - összegez az elemző.

A társadalom teste vagy lelke az alkotmány (?) - lehet tévedek - én inkább lelkének mondanám... de úgy- mintahogy minden jogi személyben van testi lelki realitás is, az azonban a valósággal véghezvitt emberi cselekvések realitása, s ezek testileg különálló cselekvések maradnak, csak szellemi kapcsok foglalják azokat egységbe... tehát tévedtem, mert az egység szellemi és nem fizikai- lelki egység...(?) - (kis filozófiai eszmefuttatás csupán) -

Az alkotmánynál eljutunk a jog világának a határához... a törvényt a parlament alkotja meg, a törvényalkotás módját az alkotmány szabályozza. Mit is csinált eddig Orbán? Forradalmat? Hm...

Mindig elgondolkodom azon, hogy vajon ez a forradalomra való utalás, egyáltalán a forradalom mint szó- vagy cselekvés Fideszi oldala, mit is követ általa.

Ténylegessége saját akaratként lép elibénk, a forradalmi jogalkotás formájában? Társadalmi hatalmánál fogva, mint elsődleges jogforrás, kifejezetten jogalkotásra vonatkozó akaratát a fennálló jog keretei között fejezheti ki,  nyílváníthatja azt a fenálló jog megsértésével is? Csakhogy amíg a forradalom kifejezetten és tudatosan új jog alkotására irányul, addig a törvényrontó szokásjog- lassúsága miatt- esetében, mi- csupán konkludens faktumokból olvasható ki a fennálló jogtól való eltérés... ezért is a forradalom Orbáni-esete, mert hirtelen (!) - a fennálló jognak nyílvánvaló megsértésével, s a társadalmi viszonyoknak forradalom tartalmánál fogva, illetve alkalmazása útján beálló gyökeres megváltoztatásával történik, kicsinyt tudatosan erőszakosan is!!!

Ami érdekessége- és lehet, hogy csak erre utal Orbán? – hogy- tulajdonképpen minden jogalkotás a maga “lex posterior derogat priori” elve is forradalmi természetű, mert hiszen ellentétben van a fennálló joggal, s a fennálló jog által védett érdekeknek és hatalmi viszonyoknak új érdekek irányába való eltolódását jelenti. Ahogy székelyem mondja:”olyan lett, mind az árnyék... soha örökké lehetetlen.”

A szónak tulajdonképpeni értelmében vett forradalomról azonban csak ott beszélhetünk, ahol a fennálló tételes jog maga is tartalmaz az új jog alkotására vonatkozólag, vagyis saját szabályainak megváltoztatására nézve előírásokat.

Minden jogrendszer egy darab múltat foglal magában. Orbán ezt törli és utat nyit valami felé, mit feltörekvőnek mond a jövő felé- erejét véli csökkenni a jognak, ezért maga vezeti fel trónusára, mert “itt az idő”, mert ütött az óra és ő az uralkodni képes utód!

"Az ország ellenzéki fele egyre biztosabban a Fidesz-Magyarország tagadására építi fel a maga identitását, ebben pedig mind lényegesebb lehet a nem ajándékul kapott, hanem a valóságosan kiharcolt alkotmányosság gondolata. A köztársaság újraalapításának alkotmánya országunk bajainak tényleges megoldása nélkül csak újabb és újabb rendszerváltoztató igényeket kelthet. Az új alaptörvény így nem a közvélemény megnyugvását, hanem inkább a minden közös értéken átlépő belső háborúság újabb fordulóit hozhatja" - zárja szavait Tölgyessy Péter.

A parlamenti munkában a Fidesz túlszárnyalta magát, igen a hülyeségben... felháborító önfényezés ki magyar, ki nemzeti és ki az ki összmagyarban gondolkodik- igen lesz itt munka, mehetünk Romániába a “büdös-tóból” deszkát szedni... kettös-állampolgárság szabályszerűsége lehet persze normális diszperzió, de lehetősége benne van szabálytalanságának is, amely ennek ható- vagy hajtóerőnek hatását is lerontja... de lehet hogy erősíti? Ha belevesszük véletlen tényezőit (minden lehet)... amivel mindig számolni kell – továbbá - a jelenségek bonyolult volta folytán ismeretlenül maradt okok zavaró hatásával, s ennek folytán azzal, hogy a megállapított okozatos törvényszerűség alóli kivételekkel is fogunk találkozni.

Sajátos az a képesség a Fidesz részről, ahogy és amelyből a történelmi erők a nemzeti érzést és a nemzeti sajátosságokat kifaragják! Ahogy székelyem mondja: “annak az az urussága, hogy kösd bé tűrömfűvel s jajlapival.”

Meseszövések nagyjai... már átvezet históriáin keresztül az erkölcsi tényezők közé, és vajon így a társadalmi erkölcs kifejlődésére is megadja a lehetőséget?

Érdekel még bennünket, hogy mi van a valóságban, hogy az, ami van, hogyan jött létre?

Ugyan már- a tények csak zavaróan hatnak?

Matolcsy gazdaságával már a gödör szélén vagyunk... és hupsz, itt a lemínősités- ide jutottunk a nyugdíj baromságokkal, a tehetetlenséggel, a gőgös fennhéjázó magatartással- nem mindenki díjazza az már látszik (külföldön sem)... itt a baj, és ez már csak nagyobb lesz! A befektetőknek elment az üzenet! Ezt benyelni nagyon nehéz lesz a népnek, vethetünk már bukfencet. Van már identitás-tudat, ha megélhetés nem is lesz... mehetünk valahová kettős-állampolgárnak, ha még befogadnak- már ez is kérdéses, marad még a csörgősipkás- udvaribolond státus...

A kormány tagjai hazugságokkal kendőzik az igazságot! Ehhez jőn még áprilisban a vég... ugye emlékszünk a kilakoltatási moratórium meddig tart (?) - kilakoltatások tömkellege, bedőlt hitelek továbbra is, megélhetési nehézségekkel... de majd imádkozunk a Pápánál! Megsegít az Isten bennünk, ha segítünk magunkon- vajon kell-e nekünk egy ilyen kormány...(?) - feltettük magunkban a kérdést (?) - ha még nem, hát hamarosan megtesszük... mert miből együnk, ha nincs termelő-munka?

Ahogy székelyem mondja: “mi marad? – azt a kicsit bizon tudom még elveszi... hiszen ugyes ki eszi meg a maradékot?”

 

...lehet elfáradtam,

                        ne keress

                        és ne is lelj hibát

mindenekfölött sehol se

leginkább,

                        haj’ a hangulat, 

      haj’ angyali-jó,

hahó-

      olvass bibliát,

      horror az, melyből a félelem árad

hol meséd kitalált,

                        meg kell adni mi jár-

dáridó és ünnep, kény és kedv

                        pokolba ma is óvó,

hogy fizetségnek adtam vétkemet,

                        Júdásúl szép a máz-- (Szőke )

 

Megjegyzés: a Fidesz állandó visszamutogatása nem lanyhult, sőt- mennél ostobább megoldásaikban, annál erősebb az MSZP volt ténykedése ügyében- ráhivatkozással. Jól teszik a negatív reklám is reklám! Viszont nem kellene hagyni, mert ami van azt azonnal ismertetni kellene, azonnal reagálni amár becsületbe is vágó megjegyzésekre- Mandur csinálja most jó- jóvolna, ha hasonló módon kezelné a többi képviselő is az ügyeket!

 

2010.12.07.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 66
Tegnapi: 145
Heti: 605
Havi: 2 561
Össz.: 488 462

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a valóság....
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »