Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Szakszervezetek...

Avagy a nép képviselői.

 

A MÁV nagyhangú munkásképviselője elhallgatott, vajon miért (?) félti házát, vagyonát? Lehet! Gyurcsány idejében, minden szir-szarért tüntettetett, igaz akkor is a háttérbe lapult, míg magyarázatát rá innen-onnan össze nem szedte... mára már rájött erősebb eb ki- fölötte? Pedig volna miért megszólalnia éppenséggel- egyúttal elmondhatná, hogy vagyonát és fizetését mily’ érdemekért, s honnan szerezte? A  kasszából kinek, hogy és mennyit juttat? Nonprofit, hát mindent tehet (látszat csak, hogy semmit sem). Hány funkcióért kap szolgáltatásokat, minek- hogyan tagja és- vagy vezetője... hány helyről fizetnek, (a felügyelő-bizottság kifelejtődött valahogy) hogy most hallgat? Mára hogy elfüggetlenedett dolgozóitól- szabadon (hogy a szekrényekből nem esett ki egy csontváz) – (még) szabadlábon! Nem lesz vizsgálat, ha nem teszi “dógát”...(?) - ahogy jó- székelyem mondja: “úgy el vót ehezve a Hamisság, hogy reá kellett állani, mett máskülönben meghót vóna éhel.”

 

“Felső-teste jobbra,

           alsó-teste balra

tekeredik át.

 

Ne csodálkozz rajta:

            igy haladnak előre

a – giliszták.”

 

Az embernek kötelessége, hogy követelje az emberi és polgári jogokat, nemcsak a maga számára, hanem mindenki számára, aki teljesíti kötelességét. Nincs jog kötelesség nélkül és nincs kötelesség jog nélkül, pláne- hogy az tekintse szem elött és kötelességnek ki- funkcióban is élvonalbeli... s ezért még fizetik is! Megfizetik! Mégis miért lettek a nép Júdásai?

Lenne munka a szakszervezetnek és mégis hallgatnak, nem képviselnek- vonatkozik ez az élet minden területére...

Gazdasági nyomor van és politikai téboly és nincs elégséges munka, miközben a parlamenti nagyok között álláshalmozásuk köztudott... a nép belekényszerített lett egy számára előnytelen helyzetbe, hol képviselőik hallgatása mára bűn-tett... fájdalommal látom a nemzeti együttműködés lózung marad, ha úgy tetszik egy társadalmi szerencsétlenség... ez az Orbán által hirdetett “forradalom”, a nép számára is inkább prés, egy olyan iszony, mely  viszony egységbe nem fűz... tudja Orbán, tudta is mindig- hogy a választói akarat nem az egész néptől kapott felhatalmazás volt, mégis akarta, hogy higgyük, mert ő hírdeti- a parlament Fidesz-képviselői azt súlykolják belénk, s elöbb-utóbb eredményre vihető a megtévesztés.

Nárcissus ki- frakcióvezetője a Fidesznek- úgy hívják Lázár (de a gazdagok asztaláról lehullott morzsákkal nem elégszik meg) - Kháron csónakjából a folyóba nézve, arcát megpillantván sajátmagába szerelmesült rögvest... mikor is tudatára ébredt szépségének száját bé nem fogja azóta?

Lehet, hogy tévedett mégis?

Nem ábrándokat akarunk kergetni, de a gazdag- nagytőkések erkölcstelenségéből elég... magyarázzák meg a bérmunkási viszonyt, hol azt tehetnek velünk, amit csak akarnak, ha nem tetszik, ha van vélemény mehetünk, hisz az utcáról hozhatnak bármennyit helyettünk... ezt a társadalmat áldjuk? Mit Orbán is csak erőszakmonopóliumával lesz képes fenntartani, mert fejlődéstörvényeit miért nem magyarázza (?) – nem képes feltárni azt a társadalmi erőt, meglelni azt az akaratot, mellyel egy merőben új társadalom alkotójává válhatna ez a nép, mi- majd alkotmányából is ránk vetűl... legyünk szolgain az idolumok elött!

 

“Kik itt lengünk a sárga zsinegen”

           áldhatjuk a kegyet,

mely csontvázaival be nem temet,

mert nyögök keservesen,

durva vádban a hitszegőkkel.

Ki énekelt

           most fenn áldja sorsát,

s kívánja,

           hogy bűnömet leljem,

           hogy kinek a nevében?

Mindegy is neki- nekem nem!— (Szőke E.)

 

Az alkotmányba mit beemelnek Orbánék, az a társadalmi-szerződésen alapuló nemzeti-együttműködés és az idolumok elött főt hajtó szolgaiság lesz... amiből ügyesen kijogászkodva a sajátmaga korlátait önként felállító nép szabad ugyan, de törvényei által szabadságáról ott e  ‘szerződéssel egyúttal le is mond- a jövő fejlődéséért, mi- a nép számára egy fejlettebb, de mindenképp egyenlőtlenséget teremt meg... (!)

 

Igy már nem lesz szükség képviseletekre, pláne nem szakszervezetekre- no, ezt, a még jogásztanuló ‘fő, a kollégium mögötti büffé sörözéseinél jól kifundálta - (lehet hogy tévedek és csak egy ötlet, mi- tanácsadója agyában született meg, lehet egy torz-szülemény – mint mondjuk a gyermektelenségi adó, mit visszanyúlva Róma fénykoráig- mostanra vonatkoztatva átemel?)

 

2010.10.17.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 77
Tegnapi: 74
Heti: 295
Havi: 2 251
Össz.: 488 152

Látogatottság növelés
Oldal: Szakszervezetek...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »