Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán csak a szavak embere… (!)

 

Orbán egy ügyes szónok… tény! Hülyít is egy népet rendesen…”dísz”- szavaival felvirágoztat egy országot, hol megélhetési bűnözés nem létezhet- lefelezett mindent, a parlamenti létszámot is majdan (csak remélni tudom a demokrácia kedvéért kétharmad uralmát is!)- munkaidőt, a fizetést (mikor az egészből is nehéz megélni!) - marad a fele-pénz, mi már éhbérnek is kevés…

Tehát megélhetési bűnnek nem lehet majd hívni a megélhetésre irányuló majdani gyakorlati cselekvést, de akkor lészen majd más elnevezés? Mindegy is, ha a tartalom ugyanaz!  Ötletelés alkotmánya hogy legyen sajátunk (?) - az ország is lefelezve lesz, a Fidesz- által, mert van, gazdag- van szegény, lesz, ki- dolgozik és lesz ki nem, mert nincs munkahelye mindenkinek! A közjó csak lózung!

Manapság sok a csaló, de hogy a hatalomban, vagy a politikában művelik- mindegy is, ha bőrünkön érezzük „áldásos” tevékenységüket… szociálisan érzéketlen kormányunk van, gazdagoknak kedveskedő adópolitikával sárba nyom hét millió magyart. Leszakadt a nagyobb rész, hát hogy is van ez felezve? Ál-politikusi cselekedettel, számolni nem tudó gazdasági szakemberekkel van az „együttműködés”, de nem kölcsönös jóhatásra!

Emberség művelése embertelen érzülettel, így megörvendeztetve egy ország… hol már- már maga az ember benne csak huszadrangú érzetében fetreng?

Vajon a nép aratni küldött benneteket? – aratni oda, amit nem ti munkáltatok? – de mert mindent átneveztetek, amiért mások fáradoztak (ti azok munkájába álltatok bele!), hogy tűnjék sajátnak az - bizony ez által nem lettek mesteri alkotások (!) Ezek sajátságos állapotát alkotmányozzátok, be most saját ízre - aminek erős oldala megvan ugyan, de buzgóságotoknak különös az iránya, mit előd épített, romboljátok most le?!

A kettő közötti űrt nem hidalják át, a különbségek csak nőnek- nincs kímélet, csak politikai kíméletlenség az, amivel éltek…

 

A vallás és egyház, a papi cselekvés mára a pedofíliával nőtt össze- inkább szégyenként, mit eljárásukban helyteleníteni akarnók- ezért az ellenkezés kedves Pálffy (!) – nehéz a szülő jogát a választás jogától eltántorítani, hiszen mindegyik gyermekük sorsáért felelősséggel tartozik, a gyermekének jót akar- így a megítélés saját jog!

„Jézus Krisztus hiába zavarta ki őket. Manapság már a szószék is a kufároké.” (!)

 

Gyökerünk lám ezer évig nyúl vissza – és ez lett sok minden más mellet a bizalmatlanságnak következménye, mert csellel él Orbán- erővel törekvése, hogy mindenkit „leigázzon” önön teljével kábítva az országot… hogy odakinn „huszárkodjon” és – ha a szükség úgy hozza népe háta mögé bújva megvédje azt! Orbán ki- most a Fidesszel és a Kdnp-vel túllépte már a határokat hatalmuk fitogtatásával (ebben nagy örömüket lelik) – messzebbre is mentek, mi kívánatos volna, kellemetlen dolguk, hogy mindannyiunkat képes megfélemlíteni… és félelemben tartani! Három fő oka is van káros tevékenységének…

Elsőként - hogy mindenkit túlszárnyalva verseng… leginkább magáért és hatalmáért, tekintélyuralomnak nem mondanám (talán még erre is képes?)- önkényuralmi a rendszer és uralmát így építi fel, nyereségvágyó szemlélettel!

A második a bizalmatlanság, csakis a szűk elit véleményére hagyatkozik a többi csak színjáték… egy millió ember „nemzeti”-konzultációja is egy színdarab csak, mit előad… (még megy a darab) – erőt fitog’, hogy megvédje uralmát - hogy mások kis összekuporgatott vagyonkáját lenyúlhassa (nyugdíj-pénztár), ezzel gyarapíthatta erős-államának tőke-részét… időre játszik kitolva azt - hogy a gránit-talapzat talpa alatt is szilárdan legyen. Segge alatt a „trón” azzal biztosítva, hogy emberi-életünk, magányos, szerényes és szolgai legyen?

A harmadik a dicsvágy- a hírnévért nekitámad Európának is… leigázza a népet, hogy áldassék általunk őfenséges személye! És- mert ki- nem rokon, barát - foglalkozásra leosztott- csak szolgaként lehet jelen és szolgain e „földrészen”… (!)

Szili „nagy” ember lett (júdás-pénzen), beemelik ötleteit… ki- hány évesen lehet bíró, de kimaradt, hogy kormányfő hány évesen legyen valakiből?! Mert Orbán tudását ez a „poszt” túlságosan meghaladja! A politika, a közjó mit hirdet „csakazértis”- hatalmával elbitorolt… kettészakította az országot, vajon hatalmát növelheti e így? Nem, mert a két rész, ha ugyanazt akarja - mit együttesen nem élvezhetnek, abból csak ellenségeskedés származik! Ezért kell az erő Orbán úrnak…hogy kordában tarthassa szolganépét. Alkotmányára felesketi a közszolgákat- kivétel nélkül mind, a törvényeket hozzáigazítva, a fenyegetettségtől elvégzik rájuk szabott munkájukat, máris erős-állam lettünk…

 

…világunk gombásodott törzsére,

mit növesztett- ezer-gallyra húzva,

      hajtja itt lomb-sátorát

alázattal boldog feltámadásában a fényre? -

bár az érzet nem vígan éledt csak van, csak megtalált…

már szélben siratja bánatát-, nyög terhétől, mint a történelem – az is saját –

s lám a felkopott koronán mégis a fénynek zöldül.

Ki- járulsz most váddal a világ elé, telt törzsét látva-lásd,

      a rákorhadt időt elébb…

ott mondj el egy imát, mert véle egyszer por és hamuvá leszünk,

vagy magunk áldozzuk föl magunk– adva érvénynek lét-parancsát?

De egyszer minden „rendjére” múlik bírni azt, s elmúlik – tűnik szemünk elől…

       hogy most örökéből taszít ki e világ?— (Szőke Emil)

 

u.i „a feneketlen idő mindenkit elnyel. Az öröklétre éppannyi esélyünk van, mint a meg nem születettnek.” (!)

Nem lehet béke- (nonszensz) mert minden ember egyenlőségre törekszik, de soha nem lehet egyenlő, hisz’ mindig valamiben eltérő marad, de a vágy, hogy egyszer- talán… mint- ahogy a függetlenség is csak álom-kategória (mindig függünk valamitől, valakiktől) – cselekszünk, tesszük dolgainkat és csak egy marad, mi átszabhat mindent (már akinek van- a hatalomban nincs) az a lelkiismeret! A demokrácia, Orbán és hatalma által már manipulálva van!

2011.03.29.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 118
Tegnapi: 145
Heti: 657
Havi: 2 613
Össz.: 488 514

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán csak a szavak embere… (!)
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »