Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Selmeczi receptje… keverem, kavarom.

 Bocsánatkéréssel kezdem, mert összezavarodtam és már azt sem tudom, ki vagyok és hová tartozom. Hinni nem szabad, tudni nem lehet - marad a jóslat és a párttaktikai célok, az ellenzéki szerep? Itt a kérdés mely úgy adódik: kivel? - kikkel? Én nem érzem, hogy bármi hibát követtem volna el, ne sulykolják belém a mindenkori hatalom érdekét (az csak nekik érdek!), merthogy ebben az országban mindig a tízmilliomodik lehetek. Ígérni én is tudok - ja!- hogy nincs lehetőségem bármit is tenni a beváltani valót valóra váltani?

Ezért a rám- ránk rakott terhekkel sodródok- időben a temető felé… mégis érdekel – érdekelne – hogy melyik hatalom hogy nyújtja meg fájdalmakkal-teli időmet. Esetleg a nyugdíj értékének megtartásával akár, de a választásért mindent- senki nem szegény annyira, hogy a másikat ígéretekben felül ne múlja. 2002 nyugdíj 13. – ugyanakkor ígért volt a győzelemért már 14. is (lásd Fidesz)! Juj - de erkölcsös! Hihetetlen volt (most sem másként – és még mindig) a szemfényvesztés és mégis valós, valótlanságában is igaz, képtelenségét csak a nép józansága múlhatta fölül, és erkölcsről diktálja most tankönyvét a Fidesz! Álmodik tovább, ami nekünk nem álom, hanem a valós élet: egy rémálom, ami nem élet, hanem halálunk… egy halott világ lett – a túlvilág delíriumával.

Mindent mernek, mindent e világon! - gazemberségek rettentő cinizmussal kitalált szabályainak kegyetlen végrehajtatásával…

E lét már olyan helyzeteket teremtett sokunknak, hogy kóbor kutyának is jobb lett dolga. Mert ha nem támad, befogják és etetik, de nem az embert, s itt mindegy, hogy a helyzet mástól vagy önmagától teremtődött meg… itt és most megint a szavak, a tartalomnélküli szavak erejével élnek, akik jól élnek a jóllét érzetében, mert kedvelik a pocsodalmakat, ezek ölnek- itt öl meg „a disznófejű nagyúr”! Erkölcsileg a legrovottabb múltú… mert kenyértelenné tettek négymillió embert, felhatalmazását bírták a „nagyok”!

Bevonnák már a külhoni magyarságot is – főleg azokat, akik a „pocsétát” kedvelik – hogy segítsék hatalomba maradni a pirulni- nem-tudásnak „nagy” mesterét. Míg, akik tennék, a világról mit sem tudnak és Fidesz részről nem is szabad semmi olyat mondani, ami igaz volna. Nálunk minden szép minden jó- meseország van, minden idegennek leesik az álla, mert papírunk is van róla, hogy jól megy dolgunk e hazában, mert piros-pettyel a seggünkön fél-ázsiai úri mivoltunkban grasszálunk Európában – ezt irigylik tőlünk, hogy a jólét (?) - kézzelfogható valóságát felváltotta a Matolcsy-féle „jóllét” érzése!

Ezek már eredmények, ami már valami és a választások eredményét is befolyásoló tényálladék – mégis a tény a lényeg:

 „…a lényeg, hogy alkottak egy olyan értelmezési tartományt, amelyben a határon túli magyarság, és hős patrónusuk, a kormány az eltiport áldozat, mert hogy a gonosz, nemzetietlen ellenzékiek, akik tiltakoztak a törvény ellen, meg a gonosz, nemzetietlen alkotmányjogászok, akik hatályon kívül helyezték, meg a gonosz, nemzetietlen köztársasági elnök, aki felkérte erre őket, vagyis ööö, de hisz ő a mi kutyánk kölyke, hogy is van ez? Na mindegy, minimum ez utóbbi tényt nem nagyon hangoztatják majd.”

 A válasz rá rögvest megérkezett:

„Felszólítjuk az ellenzéki pártokat, hogy hagyjanak fel a gyurcsányi gyűlöletkeltéssel, az indulatok szításával, a riogatással, és ne az embereket használják fel politikai céljaik eléréséhez” – fogalmaz közleményében Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője.”!!!

 Nem adják fel a reményt! Selmeczi ez a „keshedt-ülepű” szófosó (aki már megint nem tud parancsolni „jó szívének”, amelynek eddig sem tudott parancsolni, ha Gyurcsányról és az ellenzékről volt szó, s amivel űzi-hajtja magát /e magácska/ humánusnál humánusabb kinyilatkoztatásokra) talán nem az embereket használja fel céljainak eléréséhez? Vagy már ő is tudja, hogy a kutya se hallgatja meg? Politikai céljaikhoz már tömegek sem kellenek? Mit mondhatnék? – van gusztusa ahhoz, hogy legyen gesztusa!

Rájuk – magukra - illő jelzőiket másra testálva mondja, csak mondja: „Ők most mégis mocskolódással tapétázzák ki az országot. Ez ma a Magyar Szocialista Párt; rombolás és uszítás.”

Szemmel láthatóan Selmeczi kezdi magát rosszul érezni… már egy tollat sem lehet bedugni a „mennyei-réseken”! Akcióznak, földet osztanak, hogy a kecske jóllakjon és a káposzta is megmaradjon? És milliókkal jutalmazzák egymást (így már a káposztából is a torzsa maradt)! Be szép így! Éppen most zabálják föl a maradékot… az elmúlt három év másról sem szólt, most mégis megértésre apellál?  Az MNB tartalékait sem másként, mint szőröstül-bőröstül- egy stratégiai szerződéssel készülnek lenyelni… mint a nyugdíjkasszát, mit oly jól megvédett a nagy-asszony! Bár tudnia kell, hogy senki – bármit mond is – el nem hiszi valódiságát szavainak, mégis itt a fordulat- azokat úgy rakja már össze, hogy abból mást is kiolvashatnak belőle… később ilyenformán jön rá magyarázat!

„Békét, nyugalmat, biztonságot és egy erős országot akarunk. Gyűlölködés helyett a magyar családok, a nyugdíjasok, a bérből és fizetésből élők, a hazai vállalkozások kezét fogva kimászunk abból a gödörből, amit a baloldal ásott.” Jézus! Segítség! Béke és nyugalom, ja! – és közmunka éhbérrel, ahol fokozva a felelősségtudat, segítve így az értelmetlen munka alkotójellege, a kibontakozás iránya, formálja a viszonyokat (?) - értékét megőrizni nem tudó nyugdíjjal, hol a képviseletek érdemi beleszólása megtagadva, ha volt gödör, azon a Fidesz csak mélyített, jócskán növelte hatékonyságát- útszélekről belelökve már adott a perspektíva – célszerűségének szükségessége miatt funkcionál: az alá és fölérendeltség, a fegyelem és a tekintély lényege – mely formái és keretei között – lett-légyen máris adott. Velem a kételkedés, ahogy anno Kosztolányit is „emésztette”: „Boldog, aki még hinni tud,/ De lefelé visz minden út”! Ez egy „agyalágy” ország, amit kizárólag a Fidesz teremtett meg!

 

Kövér-helyeken nőtt sokféle haszontalan,
Lüktet is egyet-egyet fejivel a bihal,
Hogy a tisztességen megfuvalkodott.
Lett ráguvadt dúvad -
Hogy egyetlenné telt, beszédet tart,
Majd félrerokkan… elfáradt.
 
Ejnye, no, már itt- ott
A rossz-embert magamra bátorítottam!
Azóta torka igencsak megtágult rajtam,
Követeli a kevés hatalmat,
Mi még maradt!
 
Fel is buffant véle mérge,
Hogy nyomban ki is száradt—(szőke)

 

 És mondja, szinte levegővétel nélkül tovább: „Mára végérvényesen bebizonyosodott, hogy a baloldali összefogás-színjáték szereplői valójában a múlt emberei, akik egyáltalán nem értik, hogy mi a magyar emberek problémája, kívánsága. Ha hatalomra jutnának, ugyanott folytatnák, ahol 2010-ben abbahagyták - jelentette ki az Együtt 2014 alkotmánytervezetével kapcsolatban Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője …”

Amire a volt kormányfő (Bajnai) reagálva úgy fogalmazott: „mindegy, hogy csűrik-csavarják a jogszabályokat, meg fogjuk találni a jogi módját, hogy lehessen ránk szavazni, és le fogjuk őket váltani 2014-ben”.

Már csak az a kérdés- ez, hogy csattan a háton? Mit jelenthet: tapasztalást (!) – tényleges tényeket értékemen keresztülvezetni és róluk magamnak beszámolni? Hogy volt valamikor egy Vezér (ma már bárgyún?), aki felpattant- egy döglött ló hátára is felpattant, egy elképzelt birodalmat vezetni? No - no! – én még nem írnám le! Bár elkövetkezhet az idő (valószínűtlen feltevés), hogy „Alcsútot egy lóért!” Igen, jól látják nem felcsútit írtam- mindig a másé ajánlott! Lehetőleg és fehér legyen: hogy a magyar történések rettegő félelmén át – hátborzongató fényében – hol valótlanságában is valószerűen lehessen igaz, hogy rálesünk egy visszafelé menő képre… a kormányzóságig- a Horthy időket vele méltatva!

És akkor jön Bajnai? – Mesterházy? – és mondja: „Véget fogunk vetni a megosztás és a manipuláció politikájának. Készen állunk a türelmes építkezése, a párbeszédre, az együttműködésre. Készen állunk a magyarság közös sikereire.” Atya-gatya! Felségsértés ez máris, és kiesik a világ feneke – a mienk máris látszik, ahogy meztelenüleppel itt az ellenpropaganda (!) Demokraták, liberálisok játszunk komédiát… „mert az élet csak komédia”! – és nekünk, ez- amolyan 22-es csapdája… de az is lehet megtévedtem a „jóllét” érzésében?

 

2013.01.21.

                          

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 92
Tegnapi: 74
Heti: 310
Havi: 2 266
Össz.: 488 167

Látogatottság növelés
Oldal: Selmeczi receptje...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »