Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbáni-jelentés?

Avagy a nemzeti-konzultáció.

 

A Fidesznek visszamentek a levelek? Ki, tudja – ki, ellenőrzi és tartalmát ugyan ki olvassa el? Bennem nagyon is nagy a bizalmatlanság, kitalált dolgaikkal- mit, amúgy az önös-akaratuknak kivitelezése végett, azt a lakosság kérésének tudják be, ezzel az ellenzéket is elaltatják - megvan a maga alkalmi stílusa és árnyalata, amely éppen annak a viszonynak feleljen meg, annak az alkalomnak, amely miatt új vagy újnak látszó ötletük gyakorlatba átültethető…

Az egész arra jó, hogy lehazudva- általunk felhatalmazva, mit „tükröz a tartalom”- továbbra is tehetnek, mit csak akarnak!

Meghasonlott lelkülettel az eltorzult jellem, még mi- magunkban elfásult kedéllyel viseljük romlott-ízlésüket el… mert náluk keressük (a hatalomban) a tanács, a kölcsönös közlés, az együttérzés, bátorítás, serkentés, támogatás, megbeszélés, vigasztalás jótéteményeit?

Mindnyájunkra ránk szakadtak a nehéz napok- ránk az idősb’ korosztályra a testi betegség,, nyavalya, elhagyatottság, tehetetlenség… míg másokra a csalódás, lehangoltság, félreértés, hálátlanság, megaláztatás, megszólás, rágalmazás, igazságtalanság, üldözés vagy emberi megbotlás borzalmas „keresztjét” rakják a „nagyok”! Hogy védőtámaszt nem kap senki a hatalomtól, mert sógor, koma, rokon és jó barát sem vagy- néked marad a fájdalom, kín és gyötrelmében mindennap.

Vergődés van a hatalomban is, de akkor miért ragaszkodnak mégis hozzá, ha a néppel való érintkezésük nem jó, ha nincs elég élettapasztalat, emberismeret és gyakorlati tudásuk a feladatok megoldására? Miért, hogy az ország kétharmad részét teszik szolgának- szolgainak parancsolt az felsőbb- akaratban, csak nem a hatalmaskodásért magáért? Így - hogy közös (?) - és lehet-e az hitvallásunk, mit most esküvésekkel ránk testálnak?

 

Közös lenne hitünk (?) – közös világnézetünk (?) – a kötöttség azonos síkján vesződünk, küzdünk és szenvedünk? Egy szart!

„A tartalomra többféle „formaruha” szabható. De a Mona Liza vajon akkor is remekmű lenne, ha Leonardo több vagy kevesebb ecsetvonást húz?!”

 

Sóhajokkal a lét, félelemmel telt az érzés…

Szívek jege marja kedvem, ekképp szóltam

      lázongva-

áthágva minden törvényt, rendelését

magamnak nem tudva,

       mert sürget a különbség

       a kivédhetetlen szégyen… rég.

Rab- és szolgasors, vele a cél-

a vegetáló jelen jobb-bal részein hol már az engesztelés?

A múlt szétmázolt lapjain homály van és reszkető szájszél,

szavak, fizetett-taps, melldöngetés- s lélektelen gerinctelenség— (szőke)

 

u.i. …hazugságok sora van- a jelentés a népnek szólt, de kitekinthet bele, hogy való tartalmát kitakarva megismerhetjük a válaszokat, ki igazolja azt? Mert Orbán mondja a már jól ismert lózungjait, attól az még lehet igaz is meg nem is!

„Erkölcs? Igazságosság? Egy olyan világban, ahol a birkákat pénzpásztor tereli?!”

 

2011.03.28.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 112
Tegnapi: 145
Heti: 651
Havi: 2 607
Össz.: 488 508

Látogatottság növelés
Oldal: Orbáni-jelentés?
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »