Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

A becsület önmagáért és a hatalomért (?)

 

Már kezdem megszokni, hogy a Fidesz minden bokorban ellenséget lát- Orbán nagyon féltheti hatalmát. Rájött volna, hogy inog a széke alatt a talaj? Nem hiszem!

Az ember méltóságában ember, és- ha „emberméltóságú” akkor a gonosszal szemben sem tud gonosz lenni… így vagyok Orbánékkal.

A gyöngeség, a félelem azért bennem van, mert ez az ember, e hatalmas- mindenki fölött álló ember magasabbrendű (hiszi magáról, hisz’ így cselekszik, hogy kétséget e felől nem hagy) – hiába a morál (!)  - mélységesen le is nézi ellenfeleit, s nem is hajlandó közösködni velük. Bár ösztönössége kitűnik- lélektana erővel az értelem ellen hat, de lehet egyfajta védekezési szándéknak is felfogni, hogy alantas dolgait leplezni tudja.

Jóizlés, erkölcsi tartás, lelki emelkedettség itt semmit nem számít. Lényeg, hogy hatalmát elismerjék- ő a megváltó, ki- rendbe teszi országát, hogy pokollá teszi népe életét itt huszadrangú kérdés csupán… vagy tételezzem fel, hogy a tömörség, a gondolatiság, az egyértelmű világosság jellemzi?

Akkor miért érzem, hogy keserű, reménytelen hazug minden tette? A gyenge elhull, az erős uralkodik a többi fölött! – és Darwin forog sírjában! Pusztítjuk egymást és erővel- mintha élet-halál harcot vívna, de nem a létért, népéért… önmagáért, a hatalomért!

Kedvezményei, mi szólnak határontúlra- sem másért, mint sajátmagáért a hatalom megtartásáért van gyakorlatra híva. Szavazótábor csakis, melyre hatalmi-vágyainak embertelensége (burkoltan még) ad törvényt. A következmény előfeltétele a hátsó gondolat… médiatörvény és kirakat-fényezés, szájzár, hogy az igazság ki ne tudódjon.

Lesz meglepetés majd a külföldi tőkéseknek, Magyarország minden fillérig visszafizeti adóságát! Mint Antal idejében- látszik Boros a tanácsadó… a Lengyel megkérte a Marsall-segélyt, kérte adósága törlését és ma jobban áll, mint a régi kapitalista országok java. A magyar fizet, mert a becsület bajnoka! Ha beledöglünk is.

Méghogy nincs diktatúra, túlmentek már azon, mit a törvények megengednek - hoznak mást, újat és még újabbat, visszatörvénykeznek, és megfélemlítéssel engedelmességre kötelezik még az ellenzéket is.

Meg van az erő, ereje Orbánnak- rögtönzött, önkényes rendeletekkel kormányoz. Kebelbarát köztársasági-elnök, baráti-szálon belegabalyodott főügyész és utasított bírák munkája révén lefolytathat koncepciós-pereket is akár (!) Alkotmányos ellensúlyok kiiktatva…

Így hirdeti a nép érdekét, bünteti a „vétkeseket”- megvédi az emberek tulajdonát (lásd a magán- nyugdíjpénztárakat), miközben saját élvezetére használva országa vagyonát- alkotmányozni fog a lelkem.

Vagyis mindezt Isten akaratával- és keresztényi felfogásban (a testvéri Kdnp-vel karöltve, Júdások „félpénzért”!), értékrendjét illetőleg? Békesség és a nyugalom közben egyre fogy. A saját „közössége” a gazdag jól él, hiszen adóval is nekik kedvez, a népnek ígér- mit betartani nem szükséges…(a szegényt tovább nyomorítja „reformjaival”) - rögzíti tulajdon-határait (majd kárpótolunk egyszer, visszakapják másszor, ha meg nem ők lesznek uralmon úgyis mindegy!).

Ettől még egyáltalán nem lesz biztonságban a magántulajdon, ha hasznot hajt, majd ott a különadó- extraprofitként az erős államnak (!) – ettől nem lesz biztosabb a magántulajdon, csak hatalma Orbánnak- hogy a magánembertől elvegye tulajdonának valamely részét, s úgy használja, s úgy rendelkezzék vele, ahogy jónak látja…

Ezt meg én kérdezem…

„Nem érdekel, hol állsz, mennyi pénzed van!

Azt akarom tudni, fel tudsz-e állni a kétségbeesés és a fájdalom éjszakája után,

megviselten, sajgó sebekkel, hogy gyermekeidnek meg add mindazt, amire szükségük van” (?)

Szőke Emil:

 

Kérdőjelek halmazán fárad a gond

Magával ránt a mély,

              a kifordított sors

barbár szavak kiosztó-igazában ég…

Úr szolgát foszt, hideg-szívvel csontoz,

old kapcsot,

      faggat sorsot-

             légszomj itt már nyugalom.

Bezárva magába lelkem fogott,

             korgom gyomrom,

hol már korom morgom, s hitemet suttogom,

mi hamujában hánytorog – borzasztóbb,

             hogy benne sűltpogácsát fog a rég,

undor magából most-fájdalmán az ébredés—

 

Ui. Orbáni nyilatkozat: - Az egységhez azonban erő kell - figyelmeztetett, és felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar elnökség fő jelszava az "erős Európa".

A sületlenséget ma már az is lenyeli, akinek régen felfordult volna a gyomra.

 Nyilván a „bady”-ra gondolt… mert erőre gyúrnak a fiuk (!) 

 
Újszerű terápiák a gazdasági válságra
Az unió legnagyobb problémájának Orbán Viktor az adósság gazdasággyengítő erejét nevezte.
Az adósság legyőzésének fegyvere a miniszterelnök szerint a munka. ezzel lekerülünk az európai szégyenpadról.”

Milyen elmés megállapítás. Az érzés szikrája nélkül gondolatod detonációjára hiába vársz!

Romastratégia
magyar elnökség végére prognosztizálta Orbán Viktor.”
Mikor már kivonult- ez világos! Régen Isten áldását kértük, hogy tervünk sikerüljön, ma pénzzel is beérjük…


“A magyar miniszterelnök beszéde végén arra kérte a képviselőket, legyen bármilyen véleményük a magyar belpolitikáról, ne keverjék össze azt az elnökségi munkával, mert ezzel az Uniónak okoznak kárt. Ettől függetlenül Orbán reagált a médiatörvényt ért kritikákra és úgy fogalmazott, Barroso elnökkel megállapodtak, hogy
bármilyen kifogást talál a bizottság, akkor a magyar kormány módosítja a médiatörvényt, ez nem presztízskérdés.”

Kovács Z. Urat hallgatva (Orbán államtitkára) az atv-n, nekem nem úgy tűnt! Még ki sem próbáltuk, máris prejudikálnak! - (nem szószerint idézve) igencsak presztízsként hatott. Ha valamiért tűzbe jöttél, tekintsd egyszerű fellángolásnak- és magától kialszik… (üzenem neki).

 2011.01.20.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 92
Tegnapi: 74
Heti: 310
Havi: 2 266
Össz.: 488 167

Látogatottság növelés
Oldal: A becsület önmagáért és a hatalomért (?)
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »