Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Pofátlanság netovábbja…

 

        Alakult valami... mi inkább semmi, az uralkodás tekintetében nem semmi csak- az állam a teljhatalmát gyakorolja és despota módja 7 millió embert tart szolgaságba... nyílván, mert ezt akarta a nép- ugye? Álmodják édes álmukat, mert a hatalommal betelni nem tudnak?

Erőszak monopóliumát sikerrel igénylik, mert gyávák!

30 milliárdot irányítottak át erre a célra – természetesen – másként magyarázva, mit elvontak az önkormányzatoktól, kivétel Debrecen, hiszen a foci mindenekfelett, hogy lesre játszhassanak a fiúk, odairányítva több milliárd! Pluszként említve a „futball-akadémiát”…stb.

       Pofátlanság megy tovább… szentesített az intézményesített rablás. Visszamutogatás folytatódik, bár az adatokkal és az őszinteséggel nincs már semmi rendjén, mégis feltevéseiből ítél a hatalom, a homály adja varázsát.

Amerre néznek, csupa bűnt, erőszakot, visszaélést látnak - nem számít már az emberi méltóság sem, miközben ők maguk kicsinyes bosszújuktól vezérelve, birtoklás vágyukat nem leplezve- alkotják törvényeiket, mellyel, lábbal tiport lett a jog! Amúgy alaptalan előjogukkal visszaélve, s kihasználva kétharmados többségüket… az ország kétharmadát gyűri nyomorba. Kizárólag az egyes gazdagoknak, de inkább a közép-rétegnek kedvező politikájukkal vélik az elérhető eszmék megvalósulását (a kormányzói tisztet, a vármegyéket, ispánságokat stb.) így ugyanis megakadályozza mind a szegények, mind a gazdagok túlkapásait. Már csak az hiányzik hozzá, hogy a tisztségek örökölhetőek legyenek és ne választás útján, legyen a jövő hatalma (!)

Trükközések ezreivel szinte kedvemet vették, mert értelmetlenné vált a józanész politikája…

Kimondom, itt az egyedüli pofátlan mára a kétharmados többség! Vonásaiban így volna huszonegyedik századi, ahol a hatalom a maga kész formáit a logikus kategóriák helyett- rajtunk éli ki, hol ránőtt álarcaival adja vonásait e kor a maga bonyodalmaival? A közérdek eltörpül a hatalom önös érdeke érvényesülésének alapján…

 

„Egy évünk van arra, hogy az adósságcsapdából kitörjünk” – mondta hétfőn a költségvetési törvénytervezet általános vitája előtt elmondott expozéjában Orbán Viktor a Parlamentben. A miniszterelnök kudarc esetére apokaliptikus képet festett, összeomlással, Magyarország gazdasági önállóságának elveszítésével, és a régi rend híveinek visszatértével riogatott. Közölte: „Az előttünk álló egy évben dől el, hogy milyen lesz a következő tíz év.”

 

Hat hónap is bőven elég volt kiismerni hatalmi szándékait Orbánnak! Remélem, Európa felébred – mert lesz alkalmuk megtapasztalni a Fidesz politikáját – a soros elnökséggel! Ahol a valós helyzetet takargatják majd, megtévesztés céljából… ezért is kérik az egy évet Orbánék a néptől, de hogy- hogy nem, képviselőink az orrukig nem látnak el… vagy valami összjáték folyna a függönyök mögött?

 

...nem helyettem,

   nem is helyetted,

a jelennek vetett a kedv,

   itt teng szorongással-

hagyd,

   hogy engesztelőn

   kiönthessem szívemet,

hogy feloldozással újrázva éledhessen,

   s e keserves napokra teljen-- (szőke)

 

A nemzet felemelkedése, a családok megbecsülése csupán csak lózung marad! Arányaiban katasztrofális és ostoba! Nincs munkahely elegendő, de normális gazdaság sincs- iránya anarchikus megoldásaival célját nem éri el, céljaiban is hízelkedő… „ahol a törvényeknek nincs tisztelete ott teremnek a népvezérek”! Egyeduralkodói ambícióival bíró Orbánunk- kizárólagos hatalomra tőr, kik hízelkednek neki, az elnyeri jutalmát zsíros tisztséggel, álláshalmozással, erkölcseiben béka’ alatti, parancsaival-törvényelt uralmat gyakorol…

Új keletű egyeduralma, valamelyik elmúlt kor leutánzására hajaz!

Sok tekintetben új rendszert épít, ám az elmúlt hónapok balsikerű függetlenedési probálkozásai világossá tették előtte: meg kell üzennie saját táborának és a globális gazdasági tényezőknek, hogy meddig tart a szavazófülkék forradalma, mi az a határ, amit nem lehet átlépni –“ 

 

Lázár, Sólyom felelőssége…

„A politikus szerint ugyanis az elképzelhetetlen, hogy van egy idealizált alkotmány, amely rendben van, miközben az emberek elszegényednek és elvesztik a bizalmukat a politika iránt, gazdasági és társadalmi csőd felé száguld az ország”.

 Tehát nem a hatalom, hanem az alkotmány- az alkotmányossághoz való ragaszkodás a hiba? Furcsa megközelítés, de legalább már elismeri, hogy szarban az ország. Leginkább mióta az elmebeteg nyelvbotlásaikat és a vele kapcsolatos intézkedések eredménytelenségét szenvedjük, hazugságaik következményeit nyeljük, a különadók- külön terheivel. Az áldásos- családokat megsegítő programjaikkal, a leépítésekkel és a lehazudott munkahelyteremtésekkel, a megnyirbált szociális ellátásokkal, a csökkenő nyugdíjakkal stb. Sokszor az- az érzésem, ha semmit nem tennének, előbbre menne az ország, mert iskola, hogy valaki hazudni tudjon - nem igen kell és még Sólyom köztársaságelnököt is, számon kérik, hogy miért jogot szolgáltat és miért nem igazságot. Szép! Ha a jogállamiságot így lehet szembeköpni, ahogy tették, ha az alkotmány törvényeit naponta lehet megváltoztatni, ha visszamenőleg lehet büntetni, („A visszamenőleges jogalkotás tilalmának semmibevétele a jogállamiság arcul köpése.”) - akkor milyen igazságot lehet szolgáltatni, egyáltalán milyen igazságról beszél Lázár?

Óvatossága folytán nagy emberek járta utat követ Orbán, a parlamentben ébredeznek ugyan… LMP, Jobbik és MSZP is, de valahogy hiteltelenül teszik- valahogy nem ismerték fel az alapigazságot, mint- ahogy a Fidesz sem, hogy könnyű a népet meggyőzni valamiről, de nehéz meggyőződésükben megtartani! Orbán valamit kapiskál, mert megerősítette erőszak monopóliumát… azon kell lenni, hogy amikor már a nép nem hisz többé, erőszakkal tartsa meg hitüket! Elszánt, gőgös, kéjvágyó a hatalom tekintetében… esküdözéssel, szépszavakkal ígérgetett választóinak csak, azért- hogy aztán az ellenkezőjét cselekedje? Népet célozta meg, a szegényeket kiért van - ezt hirdette, de épphogy reá rakott minden terhet, még ha közvetve is… lásd a külön-adókat, mit ránk terhelnek még akkor is, ha mást magyaráznak. Hülyítik a népet!

 

 „a Szent Korona-tan összefonódik a királysággal, s lehet, hogy az én értesüléseim hiányosak, de a rendszerváltáskor a magyar nép a köztársaságot választotta, s nincs tudomásom arról, hogy bárki meg akarná koronáztatni magát. Bár ezt fenntartásokkal mondom, mert mostanában sok minden előfordulhat".

 

Tehát ameddig a globális erőviszonyok engedni fogják, gátlástalanul és könyörtelenül folytatni fogja Orbán, amit az elmúlt hónapokban elkezdett.

 

“Nem is tehet mást. A populista politika alapeleme, hogy a tábort és a híveket folyamatosan mozgásban kell tartani: ellenségképek kreálásával, a nemzeti közösség mítoszának táplálásával, saját hatalmi bázisának építésével”!

 

Orbán nem az, aminek mutatja magát, de a nép még egyenlőre- a látszatnak ad hitelt- csak nehogy késő legyen! Béke? – fontos, bizalom? – fontos, de aki mindig erről beszél együttműködés üres szavait, szólamait használva egyiknek sem híve, és még enyhén fejeztem ki magamat.

 

“Orbán Viktor mostani (parlamenti) beszéde is azt erősítette meg, hogy inkább csak retorikai-legitimáló-lelkesítő céljai vannak megfogalmazásainak ...”

 

         a jobb fojtogat kapzsin

s tükrébe pirul

         az ajánlás rekommendációjában-

szemlélet mezején

         a marha legelész megingathatatlan

míg

         a kérdés most is- miért?- miért is?— (Szőke Emil)

 

2010. 11. 19.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 90
Tegnapi: 74
Heti: 308
Havi: 2 264
Össz.: 488 165

Látogatottság növelés
Oldal: Pofátlanság netovábbja…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »