Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

        Európa Géniusza... (?)

 

        Ajaj, egy újabb gyöngyszem az Orbáni megnyilatkozásokból- rokoni kapcsolata Kínával- jaj... és a Nagy-fal miért is épült, mert a Hun ellensége volt az ősi-Kínának! Még a hunnak sem vagyunk rokona... de- ha így akarja, és- mert Orbán mondja... hát akkor igaz!

        Isten után a nagy-teremtő Orbánunk, ahogy a “tetszhalálból” egy népet élteget, egy százados (lehet több, lehet kevesebb) adósság törlesztésére, emelt hangú méltatásokkal azt megvezetve... bár ködében a lélek még- hitében mégis erős e nép, történelmi tanult-emlékeit megosztja velünk és magyarság-tudatát, hol már sejledezik a felismerés...

A nép mégis fájdalom virágait nyújtja néki, mert fáj nekünk a lét- a mostani. Nagy-teremtőnk, mit tesz- maga sem hiszi, hogy azt eredményre viheti, de mily’ jódolog játszani a gondolattal e tragédiás csendben... mert azt is hatalma megerősítésére fordíthatja, mire elébb még nem nyílt alkalom- a saját méltóságáért.

 

Viktor? Béke? Kenyér? - és cirkuszok…

Zavart a hon.

            Benne ki vagyok?

…benne kivagyok- velem hetvenkednek,

itt halok meg…

Kontármód lemeztelenített a kor.

Mire népem, ha szolgain fölvezényelt?-- (Szőke Emil)

 

Mert vádol, prejudikál, ítél és elítél- mert dacos ízekkel zeng szava, a történelem fordulását jelzi? Tőle kapják választói a nyugtatást, a balzsamot, az új igéket, ő maga pedig az emberek szószólójának tudhatja magát...

Ő hiszi is, hogy Európa szerte csakis eljövetelében reménykedtek, mert új világot teremt, hiszen kimondta már a régi elavult, élhetetlen lett gyakorlatával... majd ő, ki- gazdasági-alapokra helyezi kapcsolatainkat, hogy szellemi-börtönéből szabadulva- forradalmával megtalálta a lét kozmikus értelmét már új helyzetében lelt feladatra, hogy hatalmi lázától égve százfelé bomlaszt egységre...

Valami olyan “bűvös”- kört alkot (kicsinyt Hégelit) – amivel- amiért saját farkát is megharapni kész! Zárt az egység osztályán (!)

Mi lesz vajon 7 millió szegénnyel? Kiúttalanság, mert sorstalan? Vagy abban a hitben van, mit egy erdélyi püskök “tőkésit”- meghirdetve a kissebségek világmisszióját, vele igazi ember-testvériség nagyszerű és gyógyító jövőjének előkészítésére predesztinál?

Vagy Semjén apostoli zagyvaságai, mit hitnek nevez, már- hogy új Messiást vár, hiszen már egy évszázada várnak, hogy a most vajúdó magyarságból jön majd valaki, aki megfogalmazza az új igéket és az, kit erre a posztra kineveznek éppen Orbán?

Ki az új alkotmányba emeli a korona-tant és- hol belégyúrt lészen majd a megélt sors, s tenni azt úgy, hogy lelkileg és testileg kifoszt egy népet?

Azért kell visszafejlődnünk egy évszázadot, mert már 1925-ben téma volt- mit Győry Dezső (költő, újságíró) Kassán kimondott : “Új megváltót teremteni a világnak” ?

 – “Új élet kell a magyarságnak. Nagy magyar reneszánsz. Akkor megválthatjátok a világot...”  - s láthatóvá tette a “láthatatlan”-gárdát (különleges kommandóját ma) az újarcú magyar, ki lett most a földi Messiás! Ki erőpolitizál...(!)

 

… mond miből lettem, hogyan és mint?

Sarába azóta, gazdátlan a nóta…

     már nem is értem-

Nagyok szaván új életem sem érik.

Mi volt velem?

Most mi van velem?

Fentről sandák a vádak „ki fél-kegyelemmel”

bedönt az időknek! Jajba dűlve itt-- (Szőke Emil)

 

FN.hu
„Ha jól látom, az ott a magyar kormány az asztal végén” – így viccelődött nagy sikert aratva Orbán tanár úr a rövidített és kibővített osztályfőnöki óra elején.

 És a hatalom növekedése kizárólag a gazdag kisebbségre korlátozódik...

2010.11.08.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 78
Tegnapi: 74
Heti: 296
Havi: 2 252
Össz.: 488 153

Látogatottság növelés
Oldal: Európa Géniusza... (?)
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »