Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Matolcsy dicsősége...

 

Merthogy, mit éppen e gazdaság állapotában javítandó- tenni méltóztatik dicsőséget jelent, nem elitélést... hát nézzük!

 A legnagyobb európai hitelminősítő csütörtökön Londonban bejelentette, hogy a hosszú futamidejű magyar szuverén devizaadósság besorolását egy fokozattal, a befektetésre ajánlott osztályzati sáv alsó szélére, "BBB mínusz" szintre rontotta az eddigi "BBB"-ről.

A hosszú lejárati idejű állami forintadósság osztályzata szintén egy fokozattal, "BBB plusz"-ról "BBB"-re romlik. Az új hosszú távú osztályzatokra is további leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátás érvényes.

A hitelminősítő véleménye szerint "érdemben romlott" Magyarország középtávú költségvetési pozíciója, és a kormány által kidolgozott költségvetési tervek "rossz irányúak" a további államháztartási konszolidáció szempontjából.”

 

…emlékezzünk, hol volt jobb,

megkeseredett jelenünk terhe vállaidon,

             e kor hamis nekünk,

             elképzelt léttel lett kínos…

felbőszült arccal itt puffad a hatalom,

             ha rajta kap,

hogy mégsem vagyok vakon-- (szőke)

 

Ennyit a Matolcsy dicsőségéről! Forró-hideg lázai után, új-valóság bontakozik, talán már tehetne is valamit- mondjuk rendet a saját fejében a sok látomás helyett. Formázhatna mást célt is a sok “volt”-jára, s a jelen, no, meg a jövőkép feszültségét oldhatná inkább- mondjuk egy kis munkával. A dumát hagyja Orbánra, elég nagy hozzá a szája!

Pesszimistán nézem őket, a hazug állításaikat hogy eltudják adni igaznak, azt már tanítani kellene... a múlt tragikum- oké, de a jelen meg sivár (picinyt tragikomikus) - ez már nem oké. Renszerváltást akartunk, hittük is... míg egyszer csak kiderült csupán az rendváltás volt, majd jött Orbán a tavaszi-forradalmával, (hülye dolog, de lelke rajta) mindent felül írt és üldézésével, csonváz-kommandóival már a félelem is remeg. Egyszerre a múltra- és a messzeségre is vonatkoztatható “társítások” képződnek, mint sóvárgó vágy, vagy  a jövőt megalapozó álom- a mesevarázs és a gazdag távlatosság. De ez is, mint minden más- csak hazugság, önálltatás... s mindez - ahogy Juhász Gyula írja “Egy tavaszból, mely messze, mint az ég.” És tovább borzolja idegeinket a Fidesz csapat, mi csak egy nagy csalódás volt eleddig, irreális  földrajzi-teréből gondolati társadalmáról mégsincs elbeszélhető anyaga, gondolkodásra nem készteti híveit, helyettük kíván gondolkodni a hatalom- gondoskodásra már nem fűlik foguk, de tehetségük sem jött meg gyűlöletükkel... “Vannak ösvények, amelyekre többé nem lép lelkünk, bár utunk örök.” (J.GY.)

A költségvetést, mint karácsonyi ajándékot köszönjük.... bujálkodást a képzelettel!

 

Kételkedem így nincs győzelem…

Hiányzik a hit,

             a szív és lelkiismeretem

             ily sebzetten testesít,

hogy emésszem magamat tehetetlen

szélkakas hatalom erő-fölényében,

hol télcsókjára űzte életemet-- (szőke)

 

2010.12.24.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 69
Tegnapi: 145
Heti: 608
Havi: 2 564
Össz.: 488 465

Látogatottság növelés
Oldal: Matolcsy dicsősége...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »