Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbáni üdvözlet…”picard-módja”!           

avagy egy komédiás forma-bravúrja…

 

Valahogy mindig elkap a harctéri ideg az Orbáni szép szavaktól… cigányság helyzete, százezer munkahely- leginkább közmunka (mert celeb azért mindenkiből mégsem lehet!) - és egyéb „nyalánkságok”…

Róka természete rajta, de jól titkolja- szenteskedő színlelő, hisz’ olyan ostobák az emberek, s olyannyira a mának élnek, hogy aki beakarja csapni őket, mindig megtalálja köztük a maga emberét.

Hajrá… talán lesz is belőle valami (tíz-év múlva), bár ahogy munkásságukat megismertem e rövid időszak alatt még semmiből sem lett semmi, de az jól el is van. Vagyunk, mint az ősi társadalmakba- kiváltságosoké a szerep, eltartjuk őket, történelmi valósága: övék az élvezet… a többinek marad a fizikai munka, ha volna (!) – elegendő, vagy az éhséglázadás és éhhalál? Vészharang volna (?) - lám az ünnepi-beszéd milyen szépen szervezett- csak jó hangzik el, hogy mindenki Európában a cigányokért van… jaj! – és nem szakadt le a plafon, hogy megint eljutottunk a hatalom képzeletbirodalmába.

 

Új- íve a szelídségnek, mámorokkal avat,

lebeg egy elveszített múlt felé, nyáj’-lelkében szenvedély és vágy,

               vivátra szája nagy-

Úr- és parancsa szól szolgahadnak- ártatlanul hajba kapnak, ám

nem magán a parancson, de- mert útra-valóak a szavak-- (szőke) 

„Önmegvalósításodat utódról való gondoskodással halasztod későbbi generációkra. Így halasztódik a társadalom önmegvalósítása állandóan az utókorra.” (!)

 

Nemzetközi kitekintés… nézd Portugáliát, megsegíti Európa, mert szavát alig hallatta? - nem szemtelenkedett kioktatással fölébük, mint tette Orbán- rajtunk nem segít már senki sem? Színház a világ, s benne leosztva a szerep mindeniknek… nálunk maradt a kirakat, mit Orbán és barátai kifelé be is rendeztek. Álluk le is esett néhány magas „eurós”- vezetőnek, hogy miért is panaszkodik a magyar, hisz’ itt már tejjel-mézzel folyik a lét (itt van már a khánaán)! S ők azok, akik le vannak maradva…

Jön majd Orbán és csalárdságában követelni fog? – hogy miként másnak jár a „mentő” csomag, úgy neki is?

És itt vannak mégis velünk a szürke hétköznapok…”a magyar szakszervezetek a kormánynak azt üzenik, hogy vegye komolyan a demokráciát, és az emberekkel együtt teremtse meg az életfeltételeket - hangzott el a szombati szakszervezeti demonstrációt megelőző sajtótájékoztatón, pénteken, Budapesten.” Szombaton az ötven-ezres tüntetés magáért beszélt!

 

A Főturkász, mert nem tanult egyebet

veled fizetteti szűrnyű véged…

Mi itt a test, hol csak lézeng a lélek?

Bolond ki kevésért teszi fel a legnagyobb tétet,

s hiába- lám, mert ebül jött, kutyául vész el— (szőke)

 

A gondolkodás midig a körülmények függvénye… felkészületlen és gátlástalan hatalommal veszett a becsület, van érdek, de nincs érték- nincs értéke az embernek, de ott fenn Orbán fújja a magáét, de nem életsegítő munkája - sőt tetteivel bosszú van, harag és való-tagadással illúzióra épít…

„…a gazdaságban jelentős kockázatok, bizonytalanságok és egyensúlytalanságok vannak jelen, a bankrendszer még sérülékeny, az energia- és élelmiszerárak alakulása további bizonytalanságot jelent - hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter.”

 Ha felvetjük, hol van a realitás, hol van a fikció (?) – semmit nem tudunk többé…. Vannak célok uraim, de hol vannak az eszközök? Ez a gazdaság meg van fosztva a gondolkodás kultúrájától! Matolcsy és Orbán reformnak nevezett baromságait már túlhaladta az élet… a mindennapos fogalmak mögött rejlő szociális tartalmat és tendenciáit tárják fel elébb! Illúziókra, tévhitekre nem lehet építeni. A kétarcúságot be kellene szüntetni… hazugság van mindenütt, ebben nagy a ’fő! Mást mondani itthon és mást külföldön, erkölcsi látszatát is látszattal magyarázva… a tudományosság látszatának fenntartása mellett végeredményben téves megismeréshez juttat.

 

A jelen nagyon brutális formáit éljük át megint! Orbáni igazság képzelet varázsa… uralomra került és elképzelt köztársaságát vagy egyeduralmát építgeti. Amiről nekünk nincsen tudomásunk, mert róla nem tudhatunk. Elképzelt valamit és képzeleg - cselekedeteit az utánzás-vágya vezérli, nagy emberek járta utat követi. Nagy a távolság valódi és képzelt életmódunk, valóságos és feltételezett tetteink között. Sikeres előmenetelének mindig mindent megtett…

Jogi tanulmányaiból megtanulta, hogy aki mindenkihez jó akar lenni- annak rosszakarók okozzák vesztét- megtanulta, igen- hogy hatalmának megóvása érdekében rossznak kell lenni (nem volt nehéz dolga, alapból gonosz), és ezt szükségnek megfelelően gyakorolja is.

Kárhozatos tulajdonságaival előnyben van… nem szegény, nem is fukarkodik ígéreteivel, betartásuk már huszadrangú kérdéssé vált, erős állam és erős- bebetonozott hatalom a lényeg. Kegyetlen a néppel, szociális érzéketlenségével, gőgős és szinte kéjes érzésben vágyja a hatalmat, könnyed hazugságaiban a régi ateista most vallásosnak mondja magát… hogy népe ő utána az Istentől is féljen?

„Értelmezni emberi értelem nélkül is lehetséges: a kakas vészjelét, amellyel a magasban köröző héjára figyelmeztet, az egész baromfiudvar helyesen értelmezi.” (!)

Ravasz inkább, mi- nem épp dicséretes tulajdonság, és támad, mert a támadás a legjobb védekezés… neki a világnak!

Nem kegyes és emberségesnek sem mondható, őszintének a legkevésbé sem tűnik - csak egyet nem akar megtanulni, hogy sok a látszat- (pl.vallásosnak kell nem csak látszani, hanem annak is kell lennie). Szerencséjére támaszkodik, átírja a matematikát is (kétharmad- hol is?), - a szerencse forgandósága miatt romlásba rohan és viszi az országot!

„Itt az idő!” – mondta csipet-csapatával, akikkel fejünkre nőtt az óta, de az idővel nem tud lépést tartani, ahhoz még nőnie kell- ’változását sem követi…

Belepusztulunk, mind ki- követjük önszántunkból vagy kötelezve- természete változásain kaméleon volta kiütközik rajta, ahogy a dolgok változnak, elhatározásait csereberéli, hogy szerencséjét megtarthassa hatalmának…

Egyet elfelejtett volna (?) - a szerencse mellett a sors is forgandó!

 

…odafönn a hatalomban virágzik a kedv,

a többi rajtunk áll-

          a szavakon el ne ess!

A sorsban lelj bűnt és hibát- ne bennünk

Király, kit néped most szívből utál,

          s megvet

milliók énekével, mint hit-szegőt földön és égen--  (Szőke Emil)

 

u.i „Végérvényes: Az ítélet kimondva. Fellebbezésnek helye nincs.

Már csak lejjebbezhetsz.” (!)

Csupán számvetése, ha volna- a valóságnak azzal a lényeges jegyével, hogy mozog és változik… a latolgatás, a bizonytalanság, a valószínűség szférája- a megismerés feladata, hogy ezt a szférát megszüntesse. Megismertük!  Matolcsy és Orbán ’rendszerét kikristályosítani nem lehet, ellentmond a józanésznek és minden normális intenciónak!

 

…ébredni- a múló napokra, míg végtelen-arányait méri háttal,

bár nem így gondolta- másként nem lehetne igazsága,

mint haladó-hagyományként „újarcú világrendre vágyva”,

királyi-eszménye tanával koronázva?--

 

 

2011.04.11.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 124
Tegnapi: 145
Heti: 663
Havi: 2 619
Össz.: 488 520

Látogatottság növelés
Oldal: Orbáni üdvözlet…”picard-módja”!
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »