Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

 

Orbáni-folyamatok egymásutánjai…

„…van egy másik, aggasztó folyamat is: az állampapírpiacon a külföldiek érdeklődése nő, magyar kereslet nincsen, eltolódtak nagyon az arányok a külföldi tulajdonosok felé.
Ami a nagyobb bizonytalanságot hozza: nem igazán tudjuk, kik is ezek a külföldi tulajdonosok. Egyedi befektetőkről nem annyira állnak rendelkezésre információk, de tartani kell attól, hogy nem annyira hosszú távú stratégiai befektetők, hanem rövidebb távra befektető hozamvadászok…”
Ez a tévedés, ugyanis a kínai nagy testvér vásárol, érdekük. Raktárbázis, logisztikai- stratégiai pont szemükben Magyarország… őket nem érdekli a magas kamat – terjeszkedni akarnak és meglátták a felkinálkozó lehetőséget! Orbán a kötvényeket visszavásárolni nem tudja, ezért akár Kína gyarmatává is válhat országunk. A kormány eladja a hazát… nagy fantázia sem kell hozzá, hazaárulokká lettek „nagyjaink”! Európa szíve Magyarország, dobogtatni Kína fogja, ugyanis innen észak és dél, kelet és nyugat egyforma távra- elérhető távolságban van!

„…vagyis megkezdődtek a homályosan belengetett kínai vásárlások a magyar másodlagos állampapírpiacon. Nem tudjuk, de valakik vesznek. Mégpedig úgy tűnik, viszonylag koncentráltan, tehát kevés szereplő, de nagy tételben. Az ilyen gyorsan, koncentráltan jövő tőke gyorsan is mehet…”

Baj van látjuk- a semmitmondás nagy mestere Orbán talán tudatosan is, de mindenképp a haza ellen vét…egyszerű embere e hazának, mindenhájjal megkent gőgjével rángatózik fennen és osztja az észt. Tudjuk, mert ez a tapasztalat, hogy- amit mond értelme annak épp fordított a gyakorlatban! Megsegítés, bizottságok és arra bízva, akit Matolcsynak hívnak, aki a gazdaságot is tudatosan teszi tönkre, most a népet taszítja végleg nyomorba, hogy Ázsia imádata kézzelfogható teret kapjon… lám a csodarecept a Kínai gyarmatosításhoz… a nagy magyarkodás hová is vezethet el?

„A kormányfő közölte: nem hagyják, hogy az ország ebben a helyzetben újra eladósodjon…” – hiszen mást sem csinál, csak eladósítja az országot! jaj és juj (!) – a 80-as évek válsága az MSZMP hibája volt, a világválság begyűrüzése a szocialista kormányok felelőssége, a mostani eurós-zóna válsága, s ők a szentek, akik mindent megoldanak… látjuk már csak a felelősséget hárítják el maguktól, tesze-tosza munkájuk a hozzánemértést példázza- megoldás tőlük nem várható! A bankokat bántani nem fogja Orbán sem Matolcsy, ezért is az őszi megszorítással a népet nyomorítja tovább… akcióznak, melynek semmi értelme, tenni úgy, mintha valamit tennének a semmivel egyenlő- megszorításai viszont bennünket sújtanak...

A miniszterelnök szerint fel kell készülniük, hogy rendkívül kedvezőtlen gazdasági és pénzügyi állapotok közt kell folytatni az őszi törvényalkotói munkát. A kormányfő szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: az euróválság legközvetlenebb hatása Magyarország számára, hogy a devizahiteles családok biztonsága és otthona veszélybe került.”

Látjuk és tudjuk itt a vég…kemény következményei lesznek a gazdaság tehetetlenségének, munkahelyek nem teremtődtek, ha munka nincs – fizetni nem tudunk… a „hogyantovább” meg kérdéses! A kormány cselekvőképtelensége kerül fókuszba- tehetetlenség van és lesz… „Ahány virág, annyiféle illat. Ahány parfümös gaz, annyiféle bűz!”

Szőke Emil

Visszája a köpönyegnek…

Játssza így a bolondot, s a bitangot,

kit vaknak és süketnek

a történelem rontott?

Félmúlt… s egymást kínálják a történetek…

A nyelv nyughatatlan és illetlen bonyolódik

az alkuban- itt és ott most—

 

2011.08.18.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 75
Tegnapi: 74
Heti: 293
Havi: 2 249
Össz.: 488 150

Látogatottság növelés
Oldal: Orbáni-folyamatok egymásutánjai
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »