Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Fidesz válasza…

 

„A hosszú és jó életet nem évekkel, hanem élményekkel és megismeréssel mérik.”

 Akkor mégis miért félünk- féltjük magunkat az eseményektől, a megismerés kockázataitól?

„A gyáva élet mindig rövid”!

 …és mert összeférhetetlenség van - tenni kell valamit, de látjuk, hogy nehéz átlátni - csak a számok mutatnak valót – mire várhat az ellenzék a választáskor… Mesterházy biztos győzelmében, hogy majd 2014-ben leváltja a Fidesz. A 2014-es Milla, Bajnai és a Szolidaritás összefogása is hasonlóképpen. Akkor azt mondtam, hogy a Fidesz kifundálta már a győzelmet (lám a 13. havi nyugdíj visszaadásával meg is teszi) megadja magának a lehetőséget a győzelemhez (akár a túlnyerésig van esélye), még ha „Erzsébet-utalvánnyal” adja is a juttatást. Megőrzik a nyugdíjak értékét címmel (!) – persze hitele a szónak csak akkor lesz, ha időben teszi, és nem fogja kitenni magát a vádaskodásoknak a miértek tekintetében.  Az „interpretáció” kérdése (a legfontosabb), hogy ezek alá az általános, „generális szabályok” alá mennyi konkréteset tartozik…

A nyugdíjasokat (egy részét) máris a maga oldalára állította (pedig a valami még semmi – csak szó!)! Akiknek napi gondja a megélhetés, a csökkentések (10%) ellenére a rezsi fizetése, az elfogadja a kegyet és voksával meg is szolgálja.

Igaz, ha visszaveszi majdan a Fidesz ezt a juttatást (mondjuk a választások után), akkor elveszti a következőt (hihetnénk), mert soha hitele nem lesz többé (de így ez sem igaz, mert a rendszer is megváltozik!).

Elmondanám, hogy sokan várják a szociális juttatások megemelését is, hiszen 22800 Ft-ból semmire nem telik, mégis önhibájukon kívül kerültek ebbe a megalázó helyzetbe (őket is meg lehet nyerni akár „Erzsébet-utalvány” juttatással is)!

Kilátásba lehetne helyezni, épp a családpolitikájuk kapcsán a családi-pótlék emelését is… máris elégséges lesz a szavazat a választás megnyerésére!

Jól gondolkodnak? (nem, de ez őket mikor zavarta?) - önző módon, egy cél érdekében - átlátszó és érezhető, hogy meg fogják lépni a fent említetteket (egy részét bizonyosan) ! Ezt, az ellenzék már, képtelen lesz felül „űberelni”!

Innentől minden viszonyt át kell értékelni, mert a jog olyan hatalmat ad a Fidesz kezébe, amit sokszor leírtam… hogy megtámadhatatlan lesz, akár a prezidenciális rendszerrel kapcsolatban- akár a kormányzóság tekintetében… Itt a vége fuss el véle – az ellenzéknek bemutatva!

Sajnálom, hogy azt kell mondanom: csak maguknak köszönhetik, főleg az MSZP tekintetében (mert magával volt elfoglalva, Mesterházy már hiába fényezi magát, hogy már 2010 óta látja a folyamatot…ha kiad egy nyilatkozatot,azzal még nem igazolja a gondolatot- de mert későn ébredt, mosakodásra jó). Elszalasztotta azt a történelmi lehetőséget, hogy leválthatta volna a Fideszt még az elején… senki nem hitte, Gyurcsány is később utalt rá, de abba hagyta – talán, mert maga sem hitte el a lehetőséget (nem volt meggyőződve, hogy végig lehet vinni!). Utólag már nehéz bizonygatni, bár, ha rajtam múlna, én most is meglépném (Strasbourg, Brüsszel… amit a jog megenged! Külföldi segítség nélkül nem megy, a hazai lehetőség elszállt)– ugyanis bebizonyosodott mára (egyértelműen), hogy a kizárólagos hatalom megszerzésére irányuló törekvése valós volt- valósággá lett! Diktatúrát épített fel Orbán, mert a 2/3-dal visszaélt, és visszaél most is, éppen az ÁB igazolta ezt- a regisztráció kapcsán!

Senki nem vesz észre semmit, vagy úgy tesznek mintha (vagy színház a világ és benne szerepet játssz az ellenzék is!?)… mégis, így is hatalomra ácsingózik mind! Beszoptátok, alukáljatok még és baszhatjátok… végleg!

Komolyan, nem tudom, minek örüljek, mert ilyen bárgyú ellenzéke még nem volt a parlamentnek- most sem tesznek mást (lásd. Bajnai- már ők is!), mint aggódnak Orbán és a Fidesz becsületéért… nevetséges!

A hazugság persze folytatódik… nincs munkahely- 25 év alatt minden kedvezmény, a 30-sok meg a süllyesztőbe (?) - sok helyütt kilátás sincs a változásra, főleg az ÉK-i régióban, de nem sokkal jobb, a DK-i régió vagy akár, a DÉL DUNÁNTÚL somogyi része!, nincs pénz a megélhetésre – 49 ezer nem elég semmire, a „családbarát” kormányunk- politikájával továbbra is befagyasztva tartja a családi-pótlékot nehogy már – és mégis legyen kedv a nemzésre (!)

A szociális ellátások „büntetésül” (mert a lusta magyar nem akar dolgozni) megalázó mélységével irritáló – tehát, lenne még bőven hivatkozási alap pl. a négymillió lecsúszó, vagy akár a 600 ezer ellátatlan az éhhalál szélén, de ott vannak a másfél millió mélyszegénységben élők, húzzatok bele, mert szarrá váltok, ne mondjatok hülyeségeket, hogy korai, mert máris késésben vagytok! Előrehozott választás, ha lesz- sem másért, mert- ha nyernek nincs tovább lehetőség ellenük vizsgálódni - már jogilag sem - hiszen egymásután kétszer is nyertek! Ez a folyamatosság biztosítja számukra a jogi megalapozást!

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Fidesz kezében olyan hatalom koncentrálódott – ha felismernék (lehet, hogy felismerték?) és meglépnék, már akár választásra sem volna szükség! Ezt nem teszik meg (még), mert a függetlenség csak úgy jöhetne létre (akkor vizsgálódás sem lenne), ha kilépnénk az EU-ból, de mert van ingyen-pénz, amiért tarthatják markukat, bolondok lennének arról lemondani. Viszont Orbán úgy beszélhet az EU-val, ahogy csak akar, ha nekik nem tetszik valami lépjenek ők – hiszik és jól, úgysem merik megtenni nem gyávaságból, de politikájukkal csődbe jutnának. Az IMF meg, amúgyis „sallang” a hatalom nyakán!

Lehet kérkedni dolgaikkal, ezek csak ötletelések, de ki lép ellene, mert ami van, érezzük már- és ami lesz, eddig csak szóban- az ellenzéknél sem másként… a viszonylag egyszerű dolgok megértésének és tisztázásának képtelenségét mutatva: butaságában leledzik- lehet kérkedni a választással is, ebben viszont több gyávaság van, mint emberiesség!

Elméletileg is vitatható, hát még gyakorlata, hogy ebben az érdekhierarchiában az össztársadalmi érdekek nem dominálnak – konfliktusok generálódnak a hibás cselekvések kapcsán (mentén) – többnyire szubjektív gyökerűek a hatalom felöl is. Ezért is tűnik ötletelésnek minden, mit tesznek, ami „leoldja” az egyént a közösségi érdekről! Privátérdek és csoportönzés jellemzi Orbánt és a 2/3-os Fideszt! A betokosodott mellékutakra terelődő konfliktusok áttevődnek a kapcsolatok más rétegeibe – számos járulékos területet is átfogva válnak embertelenné, így hatásukban mérhetetlenül ártalmasak! A jó is rossz lesz!

Néha az az érzésem, hogy megbeszélték már a hatalom és az ellenzék- egy-más között, hogy ki mikor lesz rossz vagy jó, kit mikor és hogyan lehet szidni, ezért is, meg azért nem. Néha érthetetlen beszédekkel elemeznek, néha babonás, túl-okos, pallérozott és- vagy gőgös viselkedéssel összekuszálnak mindent – ha szerencsés gondolatra bukkan valamelyikük, az is mindig túl későn történik, amivel átláthatatlanok lesznek. Cselekményeikkel sem másként, amik és amit, különböző változatain alkalmazott tökéletlen módszereiből fakaszt az elit!

Mi meg ámulunk, bámulunk a viszonyok feltáratlanságának képtelenségében… azután az értelem eme fogyatékosságában – már a fáradság vagy szenvedély hatására intelligencia-színvonalunk alatt viselkedünk.

 Mit a lét szorongatott helyzetében teremt,
Szélen vagy középen, ott egyik úgy, mint a másik
Csak magáért van!
Elerőtlenűlt országom, egy-helyben terveivel
„Elfalángérozta” idejét, most fészkelődik
Hiányaiban—(szőke)

2013.01.10.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 109
Tegnapi: 145
Heti: 648
Havi: 2 604
Össz.: 488 505

Látogatottság növelés
Oldal: Fidesz válasza...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »