Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Hivatásos-rettegők kereszttűzében...

 

       Politikai elfogultság, elbocsátások vannak...többpárt-rendszer van, a demokratikus berendezkedés részben, egészében, mit sem számít. Nézetek érvényesülése a sárgaszín felől, programalkotásnál nincs nyílt vita, konzervatív oldalon működő értelmiségi-csoportok félelem nélkül résztvesznek az alkotásban, arányok megváltoztak- bár politikai küzdelem nincs kockázat nélkül, a szabadságjogok helyzete megváltozott... megfélemlítések vannak. “Hivatásos-rettegők” álrettegők, ezeknek fizetnek, hogy féljenek...”bérrettegők”-nek is mondják őket (!) – velük vezetnek meg.

“Az emberek már titokban politizálnak, ennek fele sem tréfa”. Kellemetlen következmények várhatók.... ha nincs is még teljes egészében diktatúra, mégis a legnagyobb baj, hogy az emberek már úgy kezdenek viselkedni mintha lenne... (!)

       Fidesz nemcsak vezető eszmét szolgáltat, illúzionál teológ-képpen... a megértéshez nem nyújt segítséget, kötelezővé teszi az új- alkotmánnyal azt. Kiviláglik apologikus jellege (dícsőités, a tárgyílagos bírálat helyett), a –‘tan vonatkozásában mindenképpen. Ellentétes felfogásnak helye nincs... alapkategóriája a körülírása, hozzávetőleges tartalmának és terjedelmének a megállapítása csak a kezdet. “Kész” eredménye nem tölt el megnyugvással, sőt inkább ellenérzetem támad... a ‘tan-t mint mércét  csupán alkalmazni kell? Mire is? – egyes konkrét jelenségekre, történelmi eseményekre, esetleg korszakokra- az erkölcsiség tekintetében? – és ezzel, minden világos és egyértelmű lesz?

A bennük rejlő mozzanatok viszonyát ki jelöli meg? – a való, melyből leszűrődne... a mozgást, az alakulást vele, a fejlődést, hogy tükrözi? Nem a valóság mozgástörvényeinek megfelelően működik! Az állami-tudatformák, a termelési és érinkezés viszonyok viszonya, jogviszonyok, családi viszonyok stb. – figyelmeztetőül pontokba, hogy foglalja a feladatokat? A forradalom (Orbáni) konfliktust szűlt, de vajon az emberek tudatára ébrednek-e, az anyagi élet ellentmondásaiból, viszonyaiból és amár meglévő konfliktusok magyarázásából, hogy kellene, kell  megközelíteni az abból adódó feladatokat... (?) Az Orbáni ideológia, felfogás utal ugyan egyes részletekre, összességében meg nem ismerteti azt... ötletelések miatt marad az előítélet, tudománytalansága erősödik!

A hittétel-tana (korona-tan), mai világunkban – mégcsak nem is logikus – felolvad a természet és a történelem pozitív tudományában... értem, hogy az erkölcsiséget abból kívánja levezetni, de választási lehetőséget nem ad, s az elmúlt- történelem dialektikáját egyszerűen sutba dobja... az Orbáni tálalás hazugságaiból az elhitetés gyakorlata folyik. Mennél többet mondják annál inkább biztos, 1001-re elhiszem magam is (!?) Mi ez, ha nem egy kutyvasz?

A köztársasági elnöki meghallgatás is ebben az ügyben inkább a kirakatot tükrözi, mint érdemi megoldásra utalna, hiszen úgyis aláír mindent, bár ettől még csinálhat úgy, hogy érdekli az ellenzék véleménye is!

Káosz a fejekben, vele a bizonytalan nő, nincs állandósága semminek- csak a lecsúszás mérhetősége maradt fenn... “Mi lenne, ha az igazsághoz úgy ragaszkodnának az emberek, mint az élethez, mégpedig korkülönbségre való tekintet nélkül.” (?)

Milyen demokrácia az, hol a széles nyílvánosság elöl elzárt az út, egy maroknyi csapat gondolati végeredményét kötelező elfogadni- csak azért, mert a végrehajtó hatalmat ők gyakorolják? Orbán által a jövő múltba megy gyakorlata valósul meg... korona-tan formájával, hol a hittétel már-már a zsoltáros zengések áttételében ismerhető fel- tanácsadói javaslatra, ódon zengzetek pompájába öltözött, s dúsabbá vált már, mint az eredeti! Nagyon nem tetszik ez így! A létért megy a küzdelem, de fenn is? Velük csak mégjobban elsatnyúl az élet!

Igen a gyakorlatban leszámolás van... a szocialisták javíthatatlannak ítéltettek, ezért a végleg eltiporni- a leszámolás megpróbáltatásait kell elviselniük, de vajon végleges lesz-e az ítélet vele, ha többségében szóbeszédek alapján ítélnek?

A szemlélet inog, mit sem számít... élvezik, élvezik a hatalmat most- ez lobbantja magasabbra kiolthatatlan vágyait Orbánnak és baráti-körének.

Minden gondolati tartalma (ez alá hajtva a gyakorlat) – hogy, hogy lehet végleges uralomra jutni! Ha nem lenne oly’ szomorú- mit a lét mutat, épp velük, hogy erkölcsromokat hagynak, majd megmentőként fellépnek ott- miközben se reményt, se védelmet nem kap ki szegény, gyenge vagy agg... a nyugdíjakra is ráteszi kezét, s így hírdeti magát civilizáltnak (csakhogy eszközeik civilizálatlanok!) – mondanám röhej... “A cinikus világszemlélettel akarja igazolni az emberárulást.”

Simogatja a gyerekeket (csinálja), sajnálja a véneket (mondja) és kézcsókra nyújtja kezét a felkent Vezér, közben erőszakmonopóliumával űldözi, hajtja tereiről a nyomorgókat... e korlátozott, polgári előítéletek alá vont emberek béklyóikban vergődnek.

A tények ismeretéből következik, hogy a Fidesz kitermelte szájhőseit! Iparkodó-felülettességben, szükségtelen lim-lomokkal tömik fejüket, űldöznek, gyűlölnek, prejudikálnak, másítják szavaikat is, magukat dicsőitve, csak az ellenzéket nézik kritikai szemmel...

Ami még nem romhalmaz, annak is azzá kell hogy legyen... azzá kell válnia... isteni parancsa, hogy “...akik látnak, elvakuljanak.”

 

Folytatódom, fújják a trombitát

még a képlékeny hangokon formálódom

hevében a mód,

          ott zárójelében a vágy

erőterében forgolódom,

          mint mikor a nyáj szorong,

hol a muszáj szokatlanúl,

élek már ostobán-- (Szőke E.)

 

Átgondolt, biztos alapokon nyugvó politikáról van szó- mondja a Fidesz... gazdaságpolitikai fordulat következtében a terhek átrendeződnek, a különadó három éves- “...mosolygok csak a bennük dulakodó dicsőség hajszán...”

...nem átgondolt a politika- mondom én, ha a gazdagnak kedvez miről beszél? Nagy a baj, kapkodás van, nyugdíjpénztárak, állami kezelések tekintetében, lobbi érdekek megalapozottságtalansága miatt kellene változtatni? – igazságtalan, felelőtlen, átgondolatlan a sarcok tekintetében, lyukakat foltozó tetteikkel csak súlyosbítják a helyzetet- ellenőrizhetetlenek, az adó szabályait évente fogják átírni szerintem (!)

      

       Elvenni pénzt onnan ami nem az államé, nem más mint lopás! Valamikor egyszer talán vissza is adná (bár kérdéses), ha ő marad hatalomba... (már bizonytalan) és- ha nem? Szóval a pénz a legjobbesetben is csak részleteiben fog visszafolyni a nyugdíjakba, de több, mint bizonyos sehogy sem... Alkotmányellenes...

...igazságtalan mindenképpen- ettől még lehetne hatékony... adóvonzatában a kötelezés arányaiba veszett. Át kellene gondolni a kedvezményeket is... a területi megoszlásokat figyelembe nem veszik, ha valami egységes még nem biztos, hogy jó is. A fekete-gazdaságot viszi tovább... szegény rosszabbúl járt, a tehetősek jobban- ez a lényege! Ahogy jó- székelyem mondja: “megujjította a reácsapást, úgyhogy egész elfáradt belé”.

 

“Az alkotmány megtartásán – olyan szervezetek őrködnek, mint az alkotmánybíróság és a független bíróságok!”

- de már szembefordultak az AB- vel is a végkielégítések 98%- os adóztatásában hozott döntés miatt! Lázár úgy kívánja kikerülni, hogy az országgyűléssel mégegyszer megszavaztatja azt, s a kétharmad miatt már módosított alkotmánnyal törvénnyé emelheti az AB döntése ellenében...

 

“Most azonban félek,

S bizony okkal félek,

Még a szidáshoz is

Csak tátog a lélek...”

 

Atya-világ (!) hol élünk, alkotmányosság már nem is létezik totális diktatúra van? Mi lett a jogállamból? Még akkor is, ha az érzetünk a jogosságát díjazza? Valamihez talán tarthatnánk magunkat mégis! Ebben az országban a Fidesz-uralom valami szentség lett, mindent felül ír! Akkor az ellenzék minek, minden mi ott elhangzik csak üres szócséplés, a néppel akarják elhitetni, hogy dolgoznak? Mert más értelme nincs!- Egyáltalán minek itt bármi is!

“Mondhatnám tovább... de ceruzám nem elég ildomos, hogy az illetlent illőn zárja.”

 

 ...s föllazított szavakkal-telt előlegnek adott

a sors,

     érdekül-

                majd,

hogy egyedül hagyott

a szivárványokon lovaglók alatt,

hol még ázom-

igy megszán az ég – hogy markába fog? -- (Szőke E.)

 

2010.10.27.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 85
Tegnapi: 74
Heti: 303
Havi: 2 259
Össz.: 488 160

Látogatottság növelés
Oldal: Hivatásos-rettegők kereszttűzében...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »