Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

“Maffiavellizmus”...

 

       A munkavállalók oldaláról, miért nem gondolkodik a hatalom... mert nem dolgoztak soha (?) kivonulgatás helyett- mi volt - mérlegre tenni az elgondolásokat, súlyozni és sorrendiséget megállapítani meghaladja tudásukat? Mert gondolom nem pillanatnyi ötletelésekkel kormányoznak!

Ha viszont tudatos akkor tudja is, hogy előrelépése egyúttal az egyenlőtlenség új előrelépése!

“Meg akarod előzni Rousseau-t? Lehet! Írj a Confessions-hoz előszót, s elébe kerül a neved.”

       A társadalom bizony alávetve Orbán szerzési feltételeinek... nem munkát teremt, hanem azt is elveszi, mit az egyén öregkorára félretett.

A törvények, az erkölcs, a vallás az ő szemében polgári előítélet (?) - s a jelen felöltözteve lett egy Orbáni nemzeti-jelleggel, mely mögött megannyi polgári érdek mellett az Orbáni érdek kapott elsőbbséggel helyet... mit most tett, mit tett elötte is és egyáltalán – a forradalmi bejelentések óta - bizony alkotmányellenes... ezért is olyan sűrgős az új-alkotmány megteremtése! “A demokratikus hatalomgyakorlással összeegyeztethetetlen bármilyen... egyeduralmi törekvés!” A népképviseletekkel előzetes tárgyalások nem történtek és nem is történnek... “Az államot és a társadalmat irányító normák nem lehetnek ellentétesek... az általánosan elfogadott eszmékkel, értékekkel.” Uralmat meghódította, az ország első polgárát kijelölte (ki így is pártkatonája maradt)- s a köztársasági elnők a népakarattal szemben aláírja az alkotmányellenes cselekedetet! Uraim! Mi történik itt?

Az államszervezetünkben megtalálható hármas tagozódást felrúgva  (Országgyűlés, kormány, bírói szervezet)– a kormányfőnek tulajdonított minden előny! Arról nem is beszélek már, hogy az alkotmányos rendelkezésben összeférhetetlenség áll fenn, mit- ugyebár nem csak a piszkos anyagiak irányából kellene megvizsgálnunk... az ágak megosztásának elve alapján, ha már betölt valaki tisztséget egy hatalmi ágban, a tisztsége összeférhetetlen egy másik ágban betöltött megbizatással, ami- mint látjuk a munka rovására is megy!  Az államhatalom helyi szervei az önkormányzatok- az országgyülésben a Fidesz polgálgármesterek nagyrésze törvényhozó is! Arról már nem is beszélve, hogy munkájukat helyileg elvégezni nem is tudják, ott csak díszpintyek!....vagy a parlamentben azok? Mindenképp a munka rovására megy, de a legkevesebb, hogy tisztességtelen! Álláshalmozók, s ők papolnak tisztességről, náluk nem lesz mutyi- mikor csak az van... spekulatív megoldásaikkal egy országot tesznek a sírba! Példák még: prejudikál, befolyásolva a vizsgálatot és a bírói döntést!- (lásd. Iszap) – nem kommunikálva- átbeszélve, csak bejelentve “lenyúlja” a magánnyugdíj-pénztárakat. Tovább... a parlamenttel nem vitatja meg az államosítás kérdéseit (igaz sok értelme nincs, a többsége miatt) – Plussz adók kivetése... kisajátítás (!) – törvényes keretek felrúgva. Stb. mondhatnám még, pl... a feltétlen és azonnali kártalanítást is ide sorolnám!( mi kötelezettsége lenne) Szép szöveg a közérdek- és ennek leple alatt már ráhivatkozással- mindent megtehet?

A népakaratot sem véletlen hagsúlyozza ki, már nem választói akaratról beszél, a magyar nép akaratából cselekszik!

 A hatalom kizárólagos birtokosa lett! Alkotmányellenes!

És nincs egy párt ki felemelné szavát? Gyenge próbálkozások vannak ugyan, de mit sem érnek! Jól kitalálták a csontvázakat, tisztességtelen és aljas módon, beszaratták vele a volt-hatalmat... besároztak mindent és mindenkit- most, hogy kuss van- már bátran léphet fel a tisztesség mezében... mert ők már ezek felett állnak! Egy biztos nagy-esze volt aki ezt ilyen jól kitalálta! De már látjuk, hogy mi maradt- az mostra a kevés- is elment!

 

Munka helyett  a közéletben elbocsátások vannak és lesznek! - (persze lehet ez is közérdek) -

 

Mint már leírtam, lenne munkahely bőven, ha a bérmunkás munkaerejét nem kizsákmányolni akarnák... s volna idő pihenésre, művelődésre, de főleg regenerálódásra, hogy másnap intezív munka végződjék. A munkaidőt kell megszabni, mértékét “akárhány” órában- mert a 10-14 órás többlet bizony igencsak durva, létminimumért...

Legyen túlórapótlék, ha a vállalkozó ragaszkodik a munkához és létszámot emelni nem akar... fizessen a kötelezőn fölül- első óra 20%, második 40%, és tovább- minden megkezdett óráért plussz 100%-ot.... igy rákényszerülne több munkást foglalkoztatni illetve több műszakban foglalkoztatni...

Viszont ugyanannyit fizessen be egy közös alapba is, ha nem változtat! Akit szabálytalanságokon kapnak, ellenőrzéskor vagy bejelentés útján fizessen még büntetést is az államnak...

Ez volna a közérdek! És volna rend!

A másik lehetőség- mit már feszegettem, megnyitni a szénbányákat... arra telepíteni feldolgozóipart, olaj és gáz kinyerésére.

Ez mellett a kohászat, szerves és szervetlen vegyitermékek gyártása, papíripar, (bauxitbányászat?), egyéb ércek és ásványok bányászatát fejleszteni.... ez mind állami konzorcium legyen!

A következő a mezőgazdaság feldolgozóiparának fejlesztése és ezeket államilag, eurós segítséggel, mert tényleg elég a tesze-toszi magán-tőkés hozzáállásból! A beruházásnélküli profitszerzésből! Elavult technológiával, technikával hatékonyságot növelni nem lehet cél, mint látjuk tragédiához vezetnek! - (az utóbbi megjegyzés nem annyira a mezőgazdaságra, mint inkább az iparra áll) -

A politikai célok mellett, már jó volna az életszínvonal emelését is célul tűzni... nekem kurvára elegem van a látszat intézkedésekből... bár megjegyzem ellene nem tudok semmit tenni, mint csak kiírom magamból. Az állam az a beharangozott jó- Állam, Orbán- egyik kezével ad, de kétkézzel vissza is veszi azt... (lásd. A bankokat, és most a válságadóval terhelteket... burkoltan ugyan, de visszaveszik tőlünk azt) -ahogy jó- székelyem mondja: “ne csinálj egy dologból kettőt!”

Legyen pálinkafőzés vele jókedvünk, mivel nő a férfiasságunk és lesz majd egymillió újszülött, mert a munkanélküli úgyis ráér élvezkedni életén (?) - Mivel a kedvezmények adózott jövedelemből vonhatók le, ha nincs munka megmarad a nyomor... ahol is “olyan zsíros a sapkája, hogy egy kalákának lehetne káposztát főzni vélle.”

Matolcsyt ösztökélje már, ne a saját aparátusa bővítésén gondolkozzon ő is- magyarázza a nyugdíj “lenyulást”, mert itt az a közérdek (?) Egyensúlyi nehézségek ellenére is szükség van a fogyasztás és a nem-termelő infrastrukturális beruházások növelésére, további szociális célok megvalósítására, alapvető társadalmi igények kielégítésére.

Igen, lehet a hatékonyságot növelni újabb lehetőségek feltárásával, és a termelési szerkezet korszerűsitésével...

Banki károsultakról meg annyit, hogy a bankok úgyis azt teszik ami nekik a legjobb, így vagy úgy , mindenképpen nyereségre tesznek szert, mit az adósból szednek ki... a kormány meg áltassa magát!

Tárgyalásain kudarcot vallott, hogy még mindig nincs érezhető eredmény...(?) - nem érzik át a problémát, miben bőven benne volt kezük (inkább mondhatom, jobban is illik: a szájuk!).

      

       Katasztrófa, végzet, vereség és hevesség- a vele megszületett szerencsétlenség-szavaival építkezni lehet-e? Sajátos esemény érzelmeit, nem követhetik a politikai szemfényvesztések... állam-fortélyai írják meg Orbán valódi despotizmusát és látszatdemokráciáját? Pénzügyi szédelgéseivel áltatjuk magunk- hallgatjuk magasröptű frázisait, miközben átérezhetjük a hatalom alantas kóklerfogásait...(?)

 

Már a szélkakasok is kukorékolják,

a világ gondját

                  elragadják az érzelmek,

hogy adóin felettünk újráz-

a hatalom...

pénzszeretetén hatol buján

a zengő

és dicső szerelemért,

e vágy

   oldja lelkét és néz le ránk-- (szőke)

 

Amit leírtam- azt igy is érzem... hozzáteszem egyeduralmi törekvés van és a hatalom kizárólagos  birtoklása miatt kellett a rendőrséget átszervezni, erőszakmonopóliumát megteremteni – hogy hatalma vele gránitkeménységű alapon álljon (!) “Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni.” Várom mikor visznek el... mert lehet a vélemény is “bűn”- tett? -(mert ugyebár már ez is feltételezhető- ugyanis, ki- még nem vette volna észre, nincs demokrácia!)

“Persze, hogy az utópia is a jelen kritikája.”

 

2010.10.16.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 117
Tegnapi: 145
Heti: 656
Havi: 2 612
Össz.: 488 513

Látogatottság növelés
Oldal: “Maffiavellizmus”...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »