Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Erőpolitika…

 

Már nem cigánykérdés a nyomor… „gyermekhalál a nyomor szélén”, s még egy Nádudvaron is és tovább? Mikor döbben rá a hatalom, hogy öncsalással előrébb jutni nem lehet? Hogy az emberekben feléjük az undor és megvetés marad meg! Vigasztalan az élet, elbújni nem lehet… menthetetlenül szánkig ér a mocsok. Ez az út hová vezet? Létünk már állandó összeesküvés ellenünk!

A nyomorból segítség nélkül kitörni nem lehet, elárultuk saját magunk, mikor szavazatunk adtuk és bizalmunkat ennek a hatalomnak… félelmetes lett az élet és kínjainkban vergődhetünk, de hová lett az ígéret, a jobb élet reménye elveszett… elátkoztam már százszor azt a kezemet, mellyel szavazatomat adtam le, mert már a holnapért sem érdemes élni! Ha nem változtatnak arrogáns cinizmusukon, a történelem elsöpri őket… a kétharmados „Hazugság-ház” is beleremeg. Ezek a törpék a becstelenség és korlátoltság hírhedt óriásai! Népámító cirkusz már nem sokáig játsztatik…

Egyszóval szomorúság van és teljes elszegényedés- közérzet, létérzés, létállapot a jobbítás sóvárgásával és távolság, elérhetetlenség „...végtelen kiáltás a boldogság után”! Ez van uraim! Szégyelljék magukat, mert erre nem kaptak felhatalmazást… íme, az undor megmagyaráztatott! Szaporodó politikai csalódások, megalázó szegénység- a kőr bezárult… és hol van vigasz?

 

Ha ezer szívem volna, s mind telve szeretettel,

élni itt mégsem, így sem lehetne-

acsarkodó hatalommal lelt a lét már mindenki ellen… (szőke)

 

„Akcióikkal” minden becstelen, gyáva és aljas tett… áldozatnak hiába állítják be magukat az elmúlt nyolc év kapcsán- elszámoltatásnak nevezett üldözéssel, sem politikai, sem gazdasági hatalmukat növelni nem tudják. Bár a történelem megszülte diktátorát (volt példa rá), de azok egy idő után elbuktak, így lesz most is… Orbáni logika, mely arra a következtetésre jutott, hogy az egyetlen helyes út, ’gondolkodás, amely az erő megsokszorozásához vezet: „erős állam” itthon és „erős Európa” „céltudatos” cselekvésre meddig tartható? Majd jön az élettérelmélet? – és természetesen, az Orbáni logikából adódóan erőből… külpolitikájából adódóan- egyesített magyarság létezése azáltal, hogy az arányok alakításával a lakosság lélekszáma és növekedése és az élettér nagysága és minősége között biztosítsa a nép szabad létezését? Elárasztva Európát az Orbáni káosz- erőszakos politikájának sikereként, melyet a kétharmados álparlament majd viharos tapssal fogad?

„Állatkertbe menni? Minek?! Társadalom: a legnagyobb állománnyal rendelkező zoo.” (!)

 

Elmúlt húsz év és mindegyis talán…

Törve réved a lét,

       váltandó megváltás

talán hozza az ébredést, hittük-, de duhaján

az önfényezés

      ’virágaival tele-kirakatán

bolondozik a szeszély, mi- itt árván

szándékkal még- túlélni kell határtalanságát!— (Szőke Emil)

 

2011.05.07.

www.jellem-ismeret.hupont.hu 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 124
Tegnapi: 145
Heti: 663
Havi: 2 619
Össz.: 488 520

Látogatottság növelés
Oldal: Erőpolitika…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »