Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán eszményi állapota…?

 

E hatalomban nem ég, nem is lángol az emberek jobb sorsának vágya! Csak az ellenzék az, ki- tehet még valami, hát legyen is dolga, hogy a nép nyomorát, kínját, szenvedését jobban viselje szívén, mint a hatalom…

Szíjjártó csak „hablatyol”- fújja a nagy semmit. Érdeke is, ki ne derüljön, hogy mennyit keres ő is. Teszi rendíthetetlen bátorsággal… már látszik Orbán nem old meg semmit a nép javára.

Még nem jött el az a személy, kit e nép vár- az egyedüli alkalmast (és az nem Orbán!) – a prófétalelkűt, az ellenállhatatlan fellépésű, átütőerejű, magával ragadó igazi vezéregyéniséget… ennek csak hamis „lenyomata” most a Vezér!

„A nyájat a kolomposok terelik margóra. A terelhetetlen farkas önönmagát marginalizálja.” (!)

 

Szavát nem hallatja a szociális igazságért és következményei érdekében- de kedvez a gazdagoknak, munkahelyet ígért és helyette éhezéssel- segélyek megvonásával büntet… a népnek, tömegeknek, szegényeknek, családoknak, többgyermekeseknek, nyomorgóknak, nincsteleneknek, keresőképteleneknek, szenvedőknek e politika ellensége lett!

Érdekünk lett és kérjük az ellenzéket, hogy ebben segítsen- az igazságért- a gonoszság vagy erkölcstelenség erőlködése ellen…

Harc a hamisság ellen, feladatunk (!) - mert Orbán, az ügyes szónoki tehetség könnyen tetszetőssé és elfogadhatóvá tudja tenni a tévedést. A többség dönt a parlamentben, de igaza gyakran a kisebbségnek van… a többségnek- bár hírdetik a keresztény erkölcsöt- mégsem érdekük, hogy egészséges közszellemet gyökereztesen meg.

A választók fontos és súlyos erkölcsi felelősségére vonatkozó, minden pártpolitikán felülálló igazságával most visszaélnek!

A nép alkotmányát meg kell szavaztatni (még akkor is ha ”az embereknek túl összetett az alkotmány”!) vagy soha nem fogjuk magunkénak érezni- öntudatunkat, erkölcsi tartásunkat sérti meg a hatalom, ha kizárólag a kétharmad akaratából lészen csak alkotmányunk- amihez közünk nincs… mindegy mivel kezdik a sort – legyen az a Himnuszunk első sora, avagy a Szózat ’sora- mi talán jobban is illenék tartalmi vonatkozásában!

Bár kötelességük volna előmozdítani az ország javát, képviselni érdekünk, de a saját érdek már mindent felülír!

Szőke Emil:

 

Rablótörténet ez, megvívta a csatát- szerepelt…

Becslések kora most, el meddig mehet?

         – csak kérdem.

Továbbfolytatásra idézve a bánat,

miért is kaphatott egy „rendet”… (?)

amiért bíráltat,

mert figyeltet és feljelentetett-

 …vele töltik a történelemkönyvet,

            míg én ó- jaj!- szegény fejem,

            tengve kérődzhetek

            a hatalom-adta  recepteken—

 

U.i. „Hiába minden! Nem adhat mást. Embertelenség: az ember lényege.” (!)

“Az erodálódó választói támogatás... azt jelzi: az eddig látott kormányzás és hatalomfelfogás nem aratott átütő sikert.”

Matolcsy hozzá-nem értése csakis lefelé viheti az országot- örülhetünk, ha ennivaló jut az asztalra, örüljön, akinek van munkája, munkahely-teremtés elmaradt- az irányszám stimmel csak épp fordítottja lett, munkahely helyett elbocsátások! Gratulálok nekik innen is, ennyire rosszul vezetni a gazdaságot már tényleg tanítani kell- ellenpéldaként!

Orbán továbbra is zöld utat ad a hülyeségnek… tönkretettek mindent, mit lehetet- és még további megszorítások várhatók, mit a szegények nyakába zúdit ez az ember- és családbarát kormánya…így lett igaz a mondás: „A jól járó járt úton jár. A sajátot törő pórul.” (!)

Itt mindent elvitt a szél…óriási az eltévelyedés és ostoba, káros, bűnös strucc-politika, mi mőgé bújt a kormány- képzelt okok és kifogások falai mögé rejtőznek és hiába az ’elnökség- még apró réseken át sem érdeklődnek a külvilág nagy kérdései iránt.

 

Csak ez a tetves élet s ezernyi hangja,

       miért mind mást énekeltet?

A roszról jó nem jut észbe- megvisel,

ily háborogva, hogy zengjen a dicséret? (szőke)

 

Valamiért népét bünteti az ’elnökünk. Már-már sajnálom őt oly’ rövidlátó lett… hol vannak, egyáltalán vannak e még híveink (?) - addig kiabált a Fő, míg a harca csak magáért szól és komolyan nem is veszi senki.

Beruházók sincsenek- csak tervek, de azok mikor indulnak be? Becsapják az embereket… lózungokkal majd jóllakunk, én máris tele vagyok…

Lusta, munkakerülő és táppénzcsaló, hamis rokkantosítókkal, mi lettünk vala- mit is kezdhetne velünk Orbán- de nagyon szépen megköszönjűk e szép jelzőket- hiába, no- bonyolult a munka világa, de bonyolultabb a „nagyok” észjárása, csak tudnám melyik iskola adott bizonyitványt ekkora tudásról!?

2011.03.19.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 123
Tegnapi: 145
Heti: 662
Havi: 2 618
Össz.: 488 519

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán eszményi állapota…?
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »