Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Áloműzés…

 

Ha tehát nem tudjuk egymást szeretni, legalább őszintén szánjuk meg egymást!

Miseremini mei, miseremini mei, saltem vos amici mei…

Viszlát’ Orbán, viszlát’ Fidesz, viszlát’ KDNP! Hiba volt (elhibázott) a hatalomra törekvésük ily’ bután-sután - mert igaznak kell tartanom, hogy nincs nagy különbség a tudatlanság és gonoszság között! Szájukból többet hallunk- leginkább semmitmondó szólamokat… elavult, megfakult közhelyeket, de jót, semmit, mi- útmutatásként használható volna. Kapkodás, rombolás, a szociális kérdések legértékesebb részeit megsemmisítik. A szegénységet kezelni képtelenek, a lakosság minden rétegének csak kárt okoznak! Kis és erős állam minden pénzt elvesz (és felemészt)… demokrácia vívmányait tönkretéve kialakítottak egy önkényuralmi rendszert - amiben a tekintélyelvűség nyer teret. Felkészülésre volt idejük és- mégis a tehetetlenség, tehetségtelenség van, mi veszéllyel járhat (jár is)! Lásd a sztrájkokat…

Öncélú politikájuk már Európának is szemet szúrt… média-szabadság, iskolák bezárása, szakterületek megnyirbálása stb. Pedig minden kincs közül a tudomány a legértékesebb, mivel azt sem el nem lophatják, sem meg nem semmisíthetik… Learning is the greatest alms that can be given.

Tehát mit várjunk azoktól, hol- akik tehetségüket hatalommal pótolják, s idővel sem képesek semmi jót alkotni. Mégis dölyfösek és elbizakodottak- vigyáznak - magukra leginkább – vallják: omne quod est nimium, vertitur in vitium. A jóból is megárt a sok!

 

 

Shakespeare írta egykor:

„A kandalló kiégett. Itt az éjjel.

S a vak sötétben végsőnek világol

Két szép szem napja múltak tavaszából…” (milyen igaz (!) - mert a tavasz s mámora már elmúlt!) S lám, az életvágyat kigyújtó tavaszi-ragyogás után mivé lettünk!

 

 „…inspirálóbb arról gondolkodni, mit tehetünk, hogy ne Orbán Viktornak hívják a Magyar Köztársaság miniszterelnökét. A második Orbán-kormány legmeglepőbb tulajdonságainak egyike, hogy képtelen nemhogy megoldani – ezt méltánytalan is volna számon kérni rajta –, de egyáltalán érvényes eszközökkel megfogni például a cigányok és a többségi társadalom konfliktusát. Bár volt idejük felkészülni, működésük minden pillanatában reprodukálják az elmúlt húsz év azon meghaladandó politikai sémáit, amelyekkel szakítást ígértek. Menekülnek a problémától, s ha tesznek is valamit, rossz eszközökhöz nyúlnak.”
Voltaképpen a lehetetlenért könyörögnénk? Nem hiszem, csak élni szeretnénk emberi módon… van kutya-menhely, de emberi miért nincs (színvonalasabb talán)? Tiltakozunk az éhező kóbor-állatok láttán, de a padokon fekvő vagy épp a halálra fagyó nyomorgók sokasága nem szúr szemet? - mert kitiltotta őket a hatalom a közterületekről- már nem látjuk őket? Koldulni tilos- és enni miből? Bünteti e hatalom a szegényeket! Hét millió szegény van jelenleg, ebből három millió már mélyszegénységben (ha valamiben, hát ebben már elérte a horthy-időket!), tíz- ezrek lakás nélkül- több-tízezer ember albérletben tengeti az életet, ezzel is nehezített megélhetésük, mindennapi kenyérhez jutásuk… és akkor még nem is említettem a hitelektől szenvedőket, a munkanélkülieket- az ellátásokból kimaradókat stb.! – mit e hatalom kezelni képtelen „erejével”.
Hazudjuk széppé ezt a pocsolyát, melyben már mindenki besározódott?

Darwin elmélettel? – talán: hogy- hol a gyenge elhull, az erős uralkodik a többi fölött? „Hiába minden! Nem adhat mást. Embertelenség: az ember lényege.” (?!

 

Hol „automaták” vezénylik az élet útját,

tudott a „moccanás”…

A végén póráz az igazság,

hogy álmatag közönyébe zárt— (szőke)

 

u.i Drága- múltam… én, megsiratlak… „mint rég-halottat”…

Orbán Viktor kormányra kerülve sok területen eszköztelennek tűnik. Amikor egy politikus színre lép és pozíciót vállal, akkor már jogos felvetés, hogy ő maga mit gondol konkrét kérdésekről…” Tehetetlensége már olybá nőtt, hogy amerikai rendőrök mondják majd meg hogyis kell kezelni a Gyöngyöspatai helyzeteket!

Nem is a nagy embertelen erők alázzák meg konkrétan az egyeseket… hanem azok a kis senkik, az embertelenség „konjunktúra-lovagjai”, akik kihasználják az embertelenség megerősödését!

2011.05.14.

 www.jellem-ismeret.hupont.hu

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 91
Tegnapi: 145
Heti: 630
Havi: 2 586
Össz.: 488 487

Látogatottság növelés
Oldal: Áloműzés…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »