Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Álom-szociológia…

A politika tudomány, igen- Orbán és a Fidesz megismerés sajátosságai, értékelésük elméleti-modelljeik, történeti vizsgálataik eredményének kapcsán a jelen pillanatáig tartó viszonyaik „álom”- szociológia inkább- bár az államról szól, de Lázár kioktatásaiból inkább arra következtethetek, hogy ön-kényeskedésük már rosszirányba elvitte őket… despota semmik! Orbán privát akarata gyanánt kezelt önhatalmúlag hozott törvényeket önhatalmúlag hajtanak végre, de a közakarat mögé bújnak! Ahhoz gyávák, hogy magukat vállalják…

„Nagyon vigyázni kellene, mert ha egyetlen precedenssel szolgálunk, nincs többé megállás. Akkor gyorsan eljuthatunk addig, hogy valakit egy olyan korábbi tettéért ítélünk el, ami az „elkövetés" idején nem volt ugyan bűncselekmény, ám később azzá nyilvánították. A visszamenőleges jogalkotás tilalmának semmibevétele a jogállamiság arcul köpése.”

 A hatalmukat senkivel megosztani nem kívánják, megnyerték, hadd vigyék (mondom magam is) (!)- de aki politizál most kizárólagosan hatalomra törekvő, önző presztízsérzés élvezetéért teszi. Előző szervezetek feletti uralma törvényes ugyan, de az emberek feletti uralma, az erőszak eszközeire támaszkodik… s tekintélyelvű törvényességen alapszik. A Fidesz és Orbán a saját hatalmának él, tájékoztatásuk – hozzászólásaik egyfajta legitim erőszakot monopolizálnak… Közben álláshalmozásukkal megteremtve maguknak a jólétet, s a nép kinek érdekét látszatra szemelőtt tartja, meg nyomorába süpped el- az lett sajátja!

     …hol egy érzés 

átszövődik a szavak fölött,

      mint egy mese

     át a holnapokba,

       újnak és újra? -- (szőke)

 

Zsarnokiak, mert saját ideáit és szabályait rákényszeríti azokra, akik nem értenek vele egyet, hogy béklyóba szorítsa, s ha lehet, megakadályozza az egyéni kibontakozást, amely nincs összhangban vele (lásd. - az ellenzéki kioktatásokat!)- s arra kényszerítse a különböző jellemű embereket, hogy az ő mintájához igazítsák magukat!

Egy vélemény a költségvetésről…

“Pár hamiskártyás egy Felcsuti kocsmában összedobta az Új Magyar Költségvetést. Olyan is!

Rég hallottam ennyi baromságot összehordani.
Konkrétum semmi, de nem baj, úgyis végre lesz hajtva minden, akárki akármit mondjon is.
Hát nagy az Isten állatkertje az már biztos!
Amúgy meg megyünk arccal Kínának, meg lesz New Deal magyarul, már csak új pénz kell, mert az mindig segített.
Én már látom is az Orbán Viktor arcképével az új garast, haraphatjuk és bele is vásik majd a fogunk!
Szóval a 2011-es költségvetés megmutatja az Orbán kormány igazi arcát.
Elnagyolt, koncepciótlan, pár tízezer ember jólétét fokozó katyvasz.
Egymillió új munkahely helyett kilencmillió rabszolga, és lehet tapsolni.
Aki meg másként gondolja, mehet Orbán papa kőbányájába!”(kapcsolat.hu) 

 

Pozitív jólét még vagy már megfogalmazásban sem létezik. Tiltó és előíró törvénykezéssel, az önzés példája lett mind! A polgárok helyzetét céljának megfelelően alakítja - lásd. – egykulcsos adó, hol a gazdagoknak kedvez és 7 millió embert szegénységben tart… ezzel akadályozza, hogy másként cselekedjék, s végül hajlamainkat teszi céljának megegyezővé azzal, hogy megpróbál eszünkre, szívünkre hatni vele - hogy a befolyásolt cselekvésmódok mellett már a jellemet és gondolkodásmódunkat is befolyásolja szokásokkal, teológ megközelítésekkel - korona-tan beemeléssel… szimbólumok tiszteletére kötelezéssel, saját biztonságát növelve majdan. Ahogy székelyem mondja: „száz szónak es egy a vége, nem véti el magát!”

Egy baj mindenképpen van, ebben a népben elveszett az erő és a kézség az emberi lét élvezetének növelésére! Orbánék jelenleg, csak saját biztonságuk megteremtéséért dolgoznak… csupán annak fenntartására és a belső viszályok ellen emelik a hatásköröket… kicsit kiforgatom a Petrarkai mondást:

 

Téboly az erény ellen

Most fegyverre kap, már vívásuk rövid lészen

Ébredése nincs az ősi szellemnek, mert kihalt egészen… (szőke)

 

Szavukon sem foghatóak, hiszen az alkotmány törvényeit naponta átírják… amire esküt tettek már tartalommal sem bír- hamarosan úgyis lejár (lejáratódik), újból fel kell „cukkolni”!

 

„Amikor heti gyakorisággal lehet az alkotmányt módosítani, amikor a jogállamiság elemi normáit fel lehet rúgni, amikor nem vesznek tudomást arról, hogy visszamenőleges hatállyal nem lehet kötelezettségeket előíró törvényeket hozni, akkor ne beszéljünk jogállamiságról. Ez már olyan, mintha Orbán Viktor megint elmenne a békéscsabai kolbásztöltő versenyre, és mert valami nem úgy sikerül neki, ahogy remélte, azonnal megváltoztatja a versenyszabályokat. Akár visszamenőlegesen is új veszteseket hirdet.”

 

 Szívós a jelen, olyan forradalmi?

S a hangulat (?) - lázaival győzelmét üdvözíti.

Idődarabjaira múlt-alapját építi, efelett

tép sebet- a vérutáni mozdulat,

hogy torkomat szorítják újjai,

s a kedv- vigaszul itt vet az elszakadás pillanatának,

most így ápolják ezerévemet (!) - 

Hol önlázadó-üvöltésein távolságtartással

foszlányainak égsértő-útját építi meg?— (Szőke Emil)

 

2010. 11. 18.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 65
Tegnapi: 145
Heti: 604
Havi: 2 560
Össz.: 488 461

Látogatottság növelés
Oldal: Álom-szociológia…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »