Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbáni dicső tett...

 

       Orbán dicső tette- tönkretette a karácsonyt is (média, költségvetés, forintzuhanás, elítélés, külföldi megítélés) ellenzék elnyomva, a megtorlás folytatódik koncepciós kitalációkkal törvényre vonva...

       Dícséretes, hogy mindezt arcpirulás nélkül választóira hivatkozva teszi! Ez a “bőlcs” uralkodó egy ravasz róka, ismeri a hurkokat és másokat vezet bele- hozzáteszem mosolygósan. Béke nincs az országban, legfeljebb parancsra mondva az... ígéreteket nem tartotta be, amire hivatkozik, hogy a nép akarta- nem igaz. Szenteskedő és szinlelő lett... olyan ostobák az emberek (így is hiszi), s olyannyira a mának élnek, hogy aki beakarja csapni őket, mindig megtalálja köztük a maga emberét.

Hatalomra tört és sikerrel , megtévesztette a népet forradalmával- olcsó államot ígért és túlköltekezik... munkát ígért és leépítések vannak stb.! A gazdaság romokban, minden más mese- a bevétel pedig lenyulásokból teremtődik, vajon meddig? Hinné az ember igazságosság az állami életben gyökerezik, mert a jog nem más, mint az állami közösség rendje, márpedig a jog szabja meg az igazságot. Akkor hogy van, hogy alkotmány ellen menve a Fidesz Orbánnal az élen egyeduralomra tört? ...és magához ragadta a hatalmat, minden téren!

Orbán elképzelt egy egyeduralmat, mi nem is volt soha. Nagy a távolság a valódi és elképzelt életmódunk, valóságos és feltételezett tetteink között, aki az utóbbiak alapján okoskodik, inkább           saját romlásának okozója, mintsem sikeres előmenetelének, mert úgy szokott történni, hogy az olyan embernek (mint Gyurcsány is!), aki mindenkihez jó akart lenni, gonoszok okozzák vesztét. Ezért szükséges (!?) - hogy Orbán hatalmának megóvása érdekében megtanuljon rossznak lenni (bár ezt nagyon tanulnia nem kellet- zsigereiben van), és ezt a szükségnek megfelelően gyakorolja is! Önmegtartóztatónak nem mondanám őkelmét, inkább alattomosnak... ámbár azzal sem törödik, hogy rossz tulajdonságokat tételeznek fel róla, melyek nélkül hatalmát nehezen tudná megőrizni- mindig akad olyasmi- mi erénynek látszik, de gyakorlása hatalma romlását okozhatja, míg más tulajdonság, ha kárhozatosnak látszik is, általa jólétbe és biztonságba kerül.... ő maga és Fidesz-társulata igen, talán az a  két millió pár százezer is, de mi lészen a hét millióval ki lecsúszóban?

Rogán Antal szerint a csütörtökön elfogadott jövő évi költségvetés szakít a megszorítások gazdaságpolitikájával, amely az elmúlt éveket jellemezte.

Hozzáteszem csak megszorítások lesznek! „A Fidesz országgyűlési képviselője parlamenti sajtótájékoztatóján azt mondta: a büdzsé legfontosabb üzenete, hogy a következő évben jelentősen nő Magyarországon a gyermekes családok támogatása.” És mi lesz azokkal akik az adókedvezményt önhibájukon kívül igénybe venni nem tudják, s ráadásul épp a legjobban arra rászorulókról van szó? Tudnék példákat hozni e “családbarát”- kormány bíráinak hozzáállásából gyermektartás terén is, még nem teszem- várok, miként ők is. De ők mire is? „Hozzátette, 2011-ben abból a szempontból is véget ér a megszorítások kora, hogy az első olyan év lesz, amikor nem emelkedik a magyar családok több mint 61 százalékának a gázszámlája.” Mese, mert a forintgyengüléssel mindenki számlája emelkedik! (sajnos másként is)

„Azzal kapcsolatban, hogy leminősítette Magyarországot a Fitch Ratings, Rogán Antal azt mondta, az összes leminősítés sokkal inkább az elmúlt nyolc év örökségének az eredménye.” Arcpirító megállapítás, ugyanis a külföldi elemzők éppen- hogy a Fidesz magatartását bírálják. A hazugság lett a Fidesz erénye... bizonyos értelemben új ez a világ, színeiben, hangulatában, amelyet a képzeletnek köszönhetünk (?) - Orbánék a jelen való-félelmének megtestesítői! A nagy igazmondó, ki katasztrófát nem látott a vörösiszapnál- prejudikált, majd katasztrófát emlegetett,

felszámolt... a pokol félelmetes látomásává vált maga is. Olyan Adysan csak:

 

“Nem kellenek a megálmodott álmok.

Új kínok, titkok, vágyak vizén járok...”

 

       Hol most az emberiesség veszni látszik a jelen nyers harcaiban, hol nyomor van és köznapi-röhej a Fidesz padsoraiban, hol gúny a politikai aktualitás részükről- jó olvasni Ady örök érvényű sorait, mert reményt ad... a holnapért érdemes élni, de nem mindegy milyen békés és boldog e jelen!

 

…szennyes percekkel a jelen,

              kilépett a világból is,

rágatlan kellemmel köpött szavakon botladozik.

Sok-sok árnyalatban adott e kor,

              tanácsadóival a szín…

              ott barázdáin az emlék sötétül,

hol elcsuklik a fény előre léptein-- (szőke) 

U.i. Tragikus értelmezést nyert a derű is! Mi az értelme, célja, feladata, ha nem a különcködés? Hajrá Orbán! Hajrá Fidesz! Azon a fán vagytok, mit éppen magatok alól vágtok ki... nemcsak egy szűk időhatárok közt adott kor igazi arca tárul elénk, de látjuk e korban, a társadalomban feszülő ellentétes erőket is... a sok millió nyomorgót és nyomorunkon élősködő “úri-zsoldosokat” is!

 

2010.12.25.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 117
Tegnapi: 145
Heti: 656
Havi: 2 612
Össz.: 488 513

Látogatottság növelés
Oldal: Orbáni dicső tett...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »