Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbáni “szeretet”... (?)

 

       Orbánból csakúgy sugárzik a “szeretet”, szinte benne és rajta minden nyilvános “bűne”, botlása, botránya és szennyese keresztül megy... csak figyeld meg, mikor zavart, mikor beképzelt és öntelt....

„A kormánytöbbség a hatályos alkotmány szerint jogosult az alkotmány megváltoztatására, azaz akár az Alkotmánybíróság átalakítására, jogköreinek megnyirbálására is. A döntés törvényes lenne, viszont ellentétben áll azzal, amit a Fidesz korábban ebben az ügyben képviselt.” (Török)

Élvezettel nézheted, mint egy filmet. Elvilágiasodott, valahogy már nem tökéletes, mintahogy állapotbeli kötelességeit sem úri- inkább paraszti szépségében adja “őfenesége...”

       Értéke és méltányolása vált egyoldalivá, most lett emberi? De mihelyt irodájában találsz rá hivatalnokká válik...bürokratává, valószínű tanítják vele a viselkedésformákat.

Amit még ő maga sem tud kezelni az- az, hogy- ahogy közelítenek feléje, félve- alázattal, sőt itt-ott tömjénezve... és kisértésbe esik mi- nem is esik oly’ nagyon nehezére, igen dőlyfre, vele elbizakodottságra, fölényeskedésre, szívtelenségre váltani. Megneheztel- de csak azért, hogy lelkiismeretfurdalás nélkül bosszút állhasson rajtad...

 

Bolond vagyok,

szentesítsd szóbeszéddel.

Méltó-

jóhíremhez magamat száműzettem.

Északról óvó,

                   délnek ered,

                    s esedezve felkever

e hírrel-mért érzet,

hol balsorsát zengi el a jelen.

S ez- az életem? Felelj és szánj meg.-- (Szőke Emil)

 

Erdélyben érezte és érzi is magát a legjobban, ott fensöbbséges elpaptalanodással adja magát a “szertartásoknak” – gyakorol valamiféle papi hivatást a szószékről és Tőkés lelke üdvén használja a tökéletesedés rendkívüli eszközeit. Ott kapja meg és az első ajtóig magával is viszi a jó lelkiismeret békéjét, aztán- azon kilépve már kellemetlenkedik és szenvedést és fájdalmat ajánl fel nekünk...

Ezerarcú lett lelkem, kívülröl szemléld, soha ne éld bele helyzetébe magad, máris mulathatsz.

Olyan kabarisztikus lett vele, komolyan nem is veheted, mellyel a helyzetadta-modora ridegül, bántó és elutasító, sértő és lealázó, szinte kitessékelő mégis tehetetlen az ellenzékkel... mit leplez egy-egy jól ott megfogalmazott vicces szófordulattal! Okkal- az emberek közt viselkedni vagyis hazudozni kell...

“A Fidesz az elmúlt években, a választási programjában és a kormányprogramban is hitet tett az alkotmányosság tiszteletben tartása mellett. Számos nyilatkozat idézhető, amelyben egy-egy alkotmánybírósági határozat után a párt és annak vezetője a demokrácia győzelméről beszélt, és antidemokratikusnak tartotta a döntések megkérdőjelezését, kijátszását.” (Török)

Taps az országgyűlésben- a ház, az aula és a folyosói tájékoztatások- a surlódások, ütközések, félreértések, féltékenységek és kölcsönös neheztelések pondró-fészke lett, hol már a közjó és magának mi jó- keveredéséből előmozdítva a szó egyéniesedett...

Tehát Erdélyben a szószék felé nézve- alulról mindenki tiszteli, becsüli és szeretheti, hisz nagy (annak tűnik), onnan lenézhet a történelmi-népére jógazdaként, ott magasztosságát adhatja. Népszerűségét adja még, hogy pénzt, támogatást ígér- nem számít kitől veszi el, ha gyakorlat nemcsak szóban lenne (de, ha még ad is- útját nem követheti), ami a szegény számára szerencsétlenség, de Orbán- amolyan pasztorizációs tevékenységnek tekinti az igérgetést... miközben itthon “felebarátjainak és híveinek” a tisztességes élethez szükséges javaikat is elveszi. Adójával, törvényeivel döngeti mellét, de munka nincs- miről beszél (?) - no- és innentől nem vicces ‘elnökünk!

Vajon Kínában is kap szószéket?

Milliárdokat veszítünk egy-egy megnyilatkozással a világban... nem érdekli őket, talán ide is elég lenne a lelkiismeret? – hozzáértéssel végzi, amolyan furfangosan, fotélyaiban, cselszövéseiben- miben csak bukfencet vethetünk.

„…a Fidesz nem vállalta annak kockázatát, hogy esetleg át kell alakítania gazdaságpolitikáját, hanem inkább az Alkotmánybíróság kiiktatását határozta el.” (Török)

S lám, láss csodát, miközben az erő politika “törpe” hatalma még a tetőpontját sem érte el és ki sem ment a divatból, a lelki liliputik máris szemlátomást szaporodnak... már Szili is ott keres “védelmet”, vajon viszi új- pártját is ? Ó! Mily’ természetes...

 Bonyolult és nehéz mesterség a politika- mit művelnek velünk, pénzügyi berkekben is annyi fogással, trűkkökkel, csellel és furfangal és erkölcstelen eszközzel dolgoznak, hogy azokkal még az igazi szakember is állandó csalódásal, kínos meglepetésekkel számolhat, veszteség és bukás veszélyében forog, hát még mi, akik becsületes szegénységünkben- többnyire naívul, jólelkűen, de rövidlátón vagyunk laikusak...

“A Fidesz a választások előtt nagyon kevés konkrét ígértet tett. Azt azonban folyamatosan hangsúlyozta, hogy egyrészt nincs, nem lenne szükség megszorításokra, másrészt pedig a válságból kivezető utat a radikális adócsökkentésben látja.

Kérdés: helyes, adekvát volt-e az ellenzéki párt elképzelése. Szerintem: jól hangzott.„(Török)

Ahogy jó- székelyem mondja: “bárcsak az Isten egy szűk időt adna, be kevély az ember.”

Már itthon saját a tapasztalat, meggyőződhetünk az Orbáni- vezetés helyességéről, csak időnként lúdbőrőzünk, majd kiver a veríték még... forradalmi-szemléletéből következik, hogy a mozgalom csak diktatúráját erősíti, nem az ország gazdasági helyzetét.

Tömegjelleget ölt már a lecsúszás, így lett vele szoros kapcsolatunk. Ezzel sajátítva el mohón és sikeresen az amerikai és európai tapasztalatok megfelelő “legújabb vívmányait” (!?)

Most már jöhet Putyin, kinek népét ötven-év után kirúgta, nyalni ott megjelenni kész- bár ébredni már kétezer körül is lehetett volna, hisz a nagyszámok törvénye alapján az orosz minden “szemétnek” felvevő piaca!

       A régi hibákból tanulni most sem késő, váratlan inditóokai vannak- némileg új-formában eddig-nem-látott köpönyegben, hol a környezet is más lett- mára-torz jelenségekkel lett körül vett, forradalmának következményét tálalva Orbán akár már vörösödhet... de módjában lesz bebizonyítani majd ott, hogy szemlélete helytelensége mára buja seggnyalásba mivé fejlődhetett...

 

Lesz majd nekünk- való szép világ!

Nem sok ára talán,

            az is velem lészen ápolva már

kárban

            közérzetes éhes- hévvel,

hol értelmetlenségében keres értelmet

a “beteg”, s mint diák,

mint ki- lett tanára a tanárnak

                                  kívált-

Sajnos félek, akárhogy igyekszem

helyem csak egyféle-képpen

                                  lészen a Guinessben— (Szőke Emil)

 

 

2010.11.03.

 Betét...

Az Országgyűlés kedd este megszavazta a sok vitát kiváltott úgynevezett „médiaalkotmányt” a sajtószabadság és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvényjavaslatról.

Bár a pártok egy halom módosító javaslatot nyújtottak be a törvényjavaslathoz, a bizottságok végül csak az L. Simon László, a parlament kulturális bizottságának Fideszes elnöke által jegyzett változtatásokat engedték tovább.” Most bizonyított a diktatúra!

Röhej... kétharmaddal jóváhagyva, hát mivel mással lett volna (?)- ne nevettessenek, mert inkább sírnivaló...

Miért, mert a Fidesz- hol van pártfegyelem birtokolja a teljes kétharmador, ha az ellenzék tesz is valamit teljesen felesleges, és még demokráciára hívatkoznak!

A másik, hogy teljes és saját a javaslat, az ellenzékből egyet sem vettek figyelembe, mind elvetették, mi ez ha nem a törvénnyel való visszaélés, vagy csak élnek vele? Akkor rossz a törvény és bebizonyították, hogy jelenleg teljes diktatúra van! Ez az országra nézve szégyen!

A törvényt az Alkotmánybíróság vizsgálja felül! A túlnyeréssel keményen visszaélnek a Fideszesek, de a KDNP is nemkülönben!

A parlamenti üléshelyek felosztását a szavazók arányában kell felosztani, de erre nincs törvény? Hiba és szégyen a parlamentre leginkább, hol van a lelkiismeret kedves Képviselők? Mégcsak nem is uriemberek,

Hétköznapi önző lények... akik a saját diktatúrájukat építik fel!

2010.11.03.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 80
Tegnapi: 74
Heti: 298
Havi: 2 254
Össz.: 488 155

Látogatottság növelés
Oldal: Orbáni szeretet...+ Betét..
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »