Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbáni ‘csíny...

 

       Süketek odafönn – vagy éppen az államellenes-szabálytalanságok által megvalósulva feszültséget fokozó az akarat, teszteli népét a kormány, hogy meddig mehet el (?) – nem hiszem, hisz’ tudja eskűjük után már azt tesz velünk, ami úri-kedvnének éppen szottyan... nagyon magyarázni sem kell.

“Vajon hol kezdődik a hazaárulás? Netalán már akkor elkövetjük, ha egy másik himnusz jobban tetszik fülünknek?!”

       Megoldásainak könnyelmű összezavarásán szigorát mutatja Orbán, másként kommunikál és másként tesz. Viszonyokkal van a baj... hogy a várt örömed helyett- ellenértékéül csak bánatot kapsz, miközben lelked a hízelgő ábrándok felé tárod...

 

...ott a ma- kufárszívvel

                      foltozza zsebeit,

       mit megtömni kész ura,

   e szép idő védangyala ... (szőke) 

-“Szerintem nincs ok várni, nincs ok hezitálni. Amit fideszes riválisaink tesznek, az rossz az országnak, az elfogadhatatlan a demokratáknak.” (Gy.F.)

 

Kezdjük elölről... akár Noétól (?) – kiszállhat a bárkából, és kezdheti újra az emberiség történetét... Boross javaslatai által még megélhetjük akár a római rabszolgasorsot is. Orbán szomjazott már nagyon a hatalomra, de nagyon gyorsan elégíti ki vágyait, hogy megszerezte, oly mohón- hogy már-már kiégett... szívtájékon bizonyosan- márcsak bosszúszomját kell kielégíteni még és befejezett- alkotmányával végességünk mérlegén billeghetünk balsorsunkban. A pillanat jelszava, mindent legyőzni addig, amíg lehet- addig is illúziókat álmokat kergethetünk- amelyek hiedelmeket, megalapozatlan reményeket keltenek e hazugság-világban Orbán eszközeivel...

A való, minden pénzt az erős állam megteremtésére fordít, szigorít, büntet- erősíti a fegyelmet, s utána ha akarod, ha nem, egyszerre fogsz lépni együttműködésre- vagy beledöglesz. Orbán centralizációja, erőszakmonopóliuma létrehozza a legvadabb diktatúrát!

 

-“A miniszterelnök és pártja begőzölt, mert valaki nem csak hogy nemet mert mondani nekik, hanem volt elegendő alkotmányos hatalma is, hogy megállítsa az alkotmányellenes gőzhengert. Ez már sok volt a Fidesznek.

- Mi az, hogy valaki szembejön velünk? Mi az, hogy megállítják a forradalmi törvénykezést? Na, majd mi megmutatjuk nekik! – felkiáltással megnyomták a számítógép törlés parancsát, és egy lendülettel kiiktatták az Alkotmánybíróságot a magyar államszervezetből. Valóságos hatalmi ellensúlyból díszpinttyé alacsonyították.” (Gy.F.)

 

Kapkod hihetnénk, de nem- ettől aljasabb, húsz éve készült erre a pillanatra csak tudta a többségi kormányzás megszerzése nélkül az nem megy, most sikerült neki... csak egyet elfelejt, ami már a történelmek folyamán visszaköszönt mindig is, a népek a szabadságot bármi áron és módon, de visszaszerzik...

Nem figyeltek az emberek és belementünk a maroknyi-csapat, nekünk  kiszámíthatatlan szeszélyeiknek tudatosan lerakott csapdáiba... hol is Orbán e nemzetnek valamilyen magasztos körülmények közti elpusztulását fogja okozni. “A valóság csak látszólag nem csal. Valójában szélhámosabb, mint a látszat.”

 

-“Mi persze nyilatkozunk, és elmondjuk, hogy ez galádság. Sőt, ez disznóság. Ők meg röhögnek a markukba, és mennek tovább, mintha semmi sem történt volna. Nincs ez így rendjén.” (Gy.F.)

 

A hang, mit közvetít a Fidesz bővérű-szónoka - nyereségének tudja és szókimondó “bátorságával” használt szólamain érzékelésünknek adja, hogy mi “ityeg” jól, miközben a létet áthangolva az összes terhet vállainkra pakolja! Merész szabadságot hírdet a nemzetnek egy közös vállalkozással, de egy briliáns megoldásal “államcsínnyel”(alkotmányellenesen) szolgaivá is nyomorítja!

       Eljön még az idő, hogy ki becsületben élte eddigi életét, ezen hatalommániások által bűnben majszolgathatja keserű rab-kenyerét... mert a törvény hatalmát végre kell hajtani- a mának kibogozhatatlan szövedékében... eközben közpénzen urizálnak a közszolgák.

“Ha túl akarjuk élni, lazítanunk kell. Az élet túlontúl komoly ahhoz, hogy komolyan vehessük.”

 

Világ... Ó! Világ- jobb oldalán

a bosszú otthonos,

egy csúf, kit nem szerethetek most-

észre nem venni is kín,

léleksebekkel is példás,

sírásra pompáján rejtett arcok,

                     s magát rejti már

a valóság,  hogy nyöszörg’ a semmi ott

                     sérteni gyáván,

hogy magábaölel színein

amég elérhetetlen, hisz’ nagyok...

Csak visszafojtott lélegzettel ott

         a pillanaton halandóságom

csonkoltra-indító kihűlt-némasággal kér új-arcot— (Szőke Emil)

 

-“A Demokratikus Charta tüntetést hívott össze a fideszes alkotmányos ámokfutás ellen. Azt javaslom, hogy támogassuk a Chartát. Ha tudsz, gyere el a budapesti Kossuth tér sarkában álló Nagy Imre szoborhoz november 2-án, kedden 17.00 órára, hogy együtt mondhassuk a Fidesznek: elegünk van az alkotmánysértő gőgből, a kivagyiságból, a politikai erőszakból.

 

Viselkedjünk öntudatos, bátor polgárként, demokrataként!” (Gy.F.)

 

2010.11.01.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 105
Tegnapi: 145
Heti: 644
Havi: 2 600
Össz.: 488 501

Látogatottság növelés
Oldal: Orbáni ‘csíny...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »