Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

“Kegyelmi állapot”...

 

       Ma ami biztos, hogy itt az országban, nincs demokrácia- mert amit annak hívunk és hívtunk soha, de soha- nem is volt az... orbáni-anarchia (kutyulék), még messziről sem hasonlít semilyen demokráciához- csavargatják csak a szót, minek értelme nincsen. Viszont önkényes és dekadens-egyeduralmát totálisan építi fel rendesen, hála a “vakoknak” (kinek nincs szeme a látáshoz) és a “süketeknek” (kinek nincs füle a halláshoz). A kétharmad feljogosítja mindenre, még népét is megnyírbálhatja, sárba taposhatja, alázhatja- mert a “kegyelmi állapot” adja forradalmának sava-borsát (?) Ahogy a székely mondja: “Koszton kell, hogy az ember felnyójtsa hezza az estanciát.”

                          

                           Rámkacsint az ősz-

                           Sorrendet von bennem, gyümölcsalakban, uniformishéjban-

                           mára-fondorral idetolakvón mindent átír egymozdulattal

                           a kisárgult időn... (Szőke E.)

 

       Egyet viszont látnunk kell, kellene (!) – a hatalomra nem készültek fel... győztek és a győzelemmel semmit sem tudnak kezdeni, ezért tanácsadókat kértek fel, akiknek véleménye más-más nézőpontban a hülyeségekre fáradhatatlan, s épp elmére nem is utal...

Ne csüggedjünk a “vereség” miatt, fölösleges- ássák ők maguk saját sírjukat! Orbán ott fog elbukni, hogy nem tanulta meg, nincs is ki tanítsa vele- a szilárd alapot nem tudja egyben lerakni, melyre építkezhet- csak kövenként mehetett volna, de a vállalkozó kedvet elvette, az egész nép meg sohasem volt híve... ha életmódod nem a lehető leges- legjobb, ne körülményeidben- gondolkodásmódodban keresd a hibát!

Ezt a... nevezzük orbáni-korszaknak, minden elöbbi korszaktól a termelés folytonos átalakítása, az összes társadalmi állapotok szakadatlan megrendítése, az örökös bizonytalanság és mozgás különbözteti meg.

Az összes szilárd, berozsdásodott viszonyok, a nyomukban járó régtől tisztelt képzetekkel és nézetekkel együtt felbomlanak, az összes újonnan kialakuló viszonyok elavulnak, mielött még  “megcsontosodhatnának”!

Minden, ami rendi és állandó, elpárolog... mindent, ami szent, megszentségtelenítenek, és az emberek végre arra kényszerülnek, hogy józan szemmel vizsgálják léthelyzetüket- kölcsönös kapcsolataikat...

A lengyel, a román és mind elöbbre lesznek, mert nem oly’ balgák, hogy hatalmukat a nép vállára rakják Az orbáni-forradalom reményteljes harcának folyományaként, a hatalom- még a pillanatnyi csaták megnyerése ellenére is ingoványos talajra építkezik... a háborút nem nyerték meg (!) Aki az alkotmányból az “illetőleg” vagy “és”-t értelmezni nem tudja, az minden lehet- de leginkább semmisem.

És Ők akarják megírni- átírni, megváltoztatni (fene sem tudja mit még) az alkotmányt és újként eladni... no, ez lesz az igazi katarzis, mit e nép velük meg fog élni?  Az Mszp-re és minden más pártra  nem lenne szabad legyőzőttként nézni, ennek az államnak ugyanolyan tagjai, mint bárki más. Diadalmaskodni felesleges, győzelemmel hivalkodni oly’ gyerekes. Mindig is az volt a legnagyobb baj, hogy ahány a magyar- annyifelé húz.

       Bármilyen államforma is lesz az Orbán hatalma alatt, a nép több terhet elviselni nem fog (nem is tud, még ha a megszorítások helyett- kivonást emlegetnek is) - ehhez viszont kevés lesz a magánhadsereg, mit épp felállít a hatalom saját védelmére... egyiknek létszükséglet, a másiknak elviselhetetlen.

Orbán és csapata most, a saját képmására formált világot teremt magának!

 

                           Micsoda szabadság Istenem (!)

                           Sóvárogtuk, kívántuk, hogy legyen...

                           Csak emberségünk telhetetlen (?)

                           De telve lopjuk be a holnapot e kegyen— (Szőke E.)

 

Orbán nem felkent! – a tapintatlanság gyűlése volt a választási megnyitó, önhittség, fennhéjázás- hivalkodásnak, elbizakodottságnak, követelődzésnek adott nagy szavakkal... csak önzés- a neveletlenség és üreslelkűség fémjelezte. “Kapaszkodjunk össze” – a széthúzás nagy-Mestere szólítja így népét. Velünk, értünk, együtt... mily’ üres szavak! (Ki még bőrén nem érezte “áldásos tevékenységüket, ezután biztos, hogy megtapasztalja!) Egyedüli hitelesek, akik vezethetnek! Kiállhatatlan öndicséret, másokat fitymáló, semmibe vevő modor, hol rangját- hivatalát figyelembe venni mindig mások kötelessége... bizonyítványa kiállítva, a mindig alacsony lelkület biztos jeleként, csak bohózatokban szerepelhet méltányolhatóan...

 

2010.09.11.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 47
Tegnapi: 74
Heti: 265
Havi: 2 221
Össz.: 488 122

Látogatottság növelés
Oldal: "Kegyelmi állapot"...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »