Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbáni jogfilozófia…(!)

       Kósa tegnapi nyilatkozata felborzolta a kedélyeket. MSZP-ről mond bármit is egy olyan ember, aki senkit és semmit tiszteletben nem tart április óta. A tudatosan bedöntött forinttal kezdődött, amikor is valami pénzre szükségük volt, ez máris kb. 800 milliárd volt, mit elúsztatott a zsebünkből, azután jöttek szép sorjában a nyilatkozatok... emlékszünk rá!

       Saját vagyonukat felturbózták vele… a szükségszerűséget megmagyarázzák általa, mármint a kormányzati ténykedést. Most a legújabb a 10 milliárd forinton felüli összeg stadionépítésre... pártja tisztességtelenségéről már nem is beszélek. Egy a lényeg- kormányzaton vannak, de tisztességről mégse beszéljenek...ők ne! Eddig még mindig a nép itta meg a levét tetteiknek…a legújabb gyögyszem a Selmeczy - Matolcsy párosé! A magán-nyugdíjpénztári befizetések hozama utáni adózás-

„…vagyis a 16 százalékos, egykulcsos személyi jövedelemadó alá fog esni" a reálhozam - közölte Selmeczi Gabriella. Az MTI szombaton többször kereste a nyugdíjvédelmi megbízottat, de estig nem sikerült elérnie.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken terjesztette az Országgyűlés elé a vonatkozó jogszabálytervezetet, amely a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő egyes törvénymódosításokról címet viseli. A törvényjavaslat szerint az állami rendszerbe átlépők kedvezményt kaphatnak a magán-nyugdíjpénztári tagdíjbefizetéseken elért reálhozam utáni adóból. A kedvezmény mértéke az átutalt tagi kifizetés 20 százaléka, legfeljebb 300 ezer forint. „

 

Szóval szétvertek mindent és teszik, mert tehetik... birkák vagyunk és szalonkodunk! A “jogszerűséget a hatalom garantálja”, nekünk marad az alattvalói szolgaiság szubjektív érzése, hogy ez az igazság vele. A benne rejlő értékelés azáltal, hogy megegyezést jelent a jogalkotó értékelésével. Nem számít a hatalom támogatása- hiszen nyertek, a legerősebb társadalmi hatalom lett számtalan ember voltából ugyebár a Fidesz- vele a parlamentális rendszer egypárti (!) – nem számít a jog, az erkölcs- a jogállamiság, emberi méltósághoz való jog stb. A jog tisztelete nem a legmagasabb erkölcsi kötelessége az embernek. Ha viszont a jog tartalma magasabb erkölcsi követelményekbe ütközik, akkor vizsgálatára van szükség.

Alkotmányosság kérdései a törvények napi átköltésével nem oldhatók meg- jogállamiságot veszélyeztetik!

Ugyanakkor a jognak az erkölcshöz nincs köze – csak a nép érzetében – ok- okozati összefüggés a jog. Jog = parancs, amennyiben a helyes akarat jut kifejezésre benne.Adott viszonyok között a helyes cselekvést írja elő... rendszerváltás van és rendkívüli helyzet, mit most épp a hatalom okoz! Ábrándjaikat is érvényes joggá változtatják, s ha akarják a valóságban úgy is érvényesül, erre már a legfőbb ügyész személye is garancia (örökössége által is).

       A korona-tan is csak a népre kötelező erkölcsiség- jogi vonatkozásában alattvalói cselekvésre való kötelezés. Orbán megmondja majd, mint most is, hogy mit akarjunk, a szociális-ideál alapján!

Teszi ezt anélkül, hogy tudná mi a helyes, így már az ‘ideál is alkalmatlan lesz a jog helyességének megbírálására!

 

 

Róma mit alkotott? A cseh miért eretnek?

A mindig-tanok mit érnek?

Él a sok piszok,

              ér munkát- lusta kedvet...

már tudom,

               hogy a ruha teszi az embert.

Tolvajul, ki- tortán él,

majszolgat nagyokat, míg én

               ott-száradt kenyeremet, de hisz’

náluk a pénz beszél, mit fennen csörgetnek-- (Szőke E.) 

2010.11.28.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 62
Tegnapi: 145
Heti: 601
Havi: 2 557
Össz.: 488 458

Látogatottság növelés
Oldal: Orbáni jogfilozófia…(!)
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »