Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán fő-hatalma...

 

       A jelzett átalakítások nyomán, amelynek része a nyugdíj-, illetve egészségbiztosítási járulék mérséklése is, a 2009. évi 39,5 százalékos, GDP arányos adócentralizáció, 2010-ben 38 százalékra, jövőre 36 százalékra, 2014-re pedig 33 százalékra csökken - vezette le Matolcsy György.

Simán hazugság, hiszen- ha a mostani kifizetések is veszélyben vannak már, akkor miről beszél (hadovál) Matolcsy?

       Egy pici szellő összedönti az egész elképzelését, mi nem más, mint kártyavár. Nemhogy csökkenés nem lesz, hanem mindent kiürítenek, lenyúlnak mit még csak lehet! Úgy fogalmaz:”nem tudom lehet-e (?) - de kell!” Józan ész kellene Matolcsy úr, mert józan ésszel bíró parasztember is többet tudna tenni az országért, min Ti! Orbán politikája egy trágyadomb, mi bűzlik- és párolog a rothadástól, ahová adni kellene onnan elvesz, ahonnan elvenni kellene oda ad! Középrétegtől felfelé támogat, azon alul evesz és elnyom... családtagokkal együtt 7 millió ember került válságos helyzetbe miatta. Milyen forradalom volt itt?

 

"A szövetség szerdán beadvánnyal fordult az Alkotmánybírósághoz és a strasbourgi emberi jogi bírósághoz, mivel álláspontja szerint a tervezett intézkedések súlyosan sértik a jogbiztonságra, a hátrányos megkülönböztetés tilalmára, a szociális biztonságra, a tulajdon védelmére, továbbá az emberi méltóságra vonatkozó alkotmányos és uniós alapelveket."

 

...fentről nézik milyen lenn a mocsok,

éh- gyúr alakot:

gyomorgörcs-jelen szolgai hajlásra. 

Óh, irgalom ne haggy el! – a szent ima...

könnyek és bolond-percek zárszóin

sóhajt a végzet- kíméletlen jó-kora— (szőke)

 

A tények őket nem zavarják, befektetői kedv nincs, munka nem lesz... viszontlátásra uraim! A hatalom nem abból áll, hogy játszanak a néppel- kotorásznak a zsebekbe- a Fidesz nem volt felkészülve a kormányzásra- ezt már tudtuk a választás után mindjárt a kapkodásokból. Rokoni szálak alapján osztottak a zsíros állások, bárhol kaparod valakinek a valakijébe ütközől.

Boross tanácsadó úr gratulálok- mennyit fizetnek a semmiért? Kancellár, kormányzó- király (?) – ez volna a legfőbb gondunk? És utána mi lészen, hogy kezelik a népharagot? A különleges kommandóval talán, mit magán-hadseregként kezel a kormány közpénzből? Csak adóságot halmoztak fel- lásd Esztergom (ahol a Fidesz vezetés jóvoltából a közvilágítást is ki kell kapcsolni), de itt van Pécs is több-milliárdos adós (bár részben érthető, a kultúrális főváros miatt) Debrecen, szépsége is adóságra - és így tovább, hová betették a seggüket elöbb-utóbb felüti fejét a baj!

Hagyják a visszamutogatást, ha ennyire tehetetlenek- mellette még telhetetlenek is, nem úszítással lehet a bajt orvosolni- amit a néppel csinál Orbán az aljas és nagyobb hiba fél év alatt, mit nyolc év alatt a szocialisták elkövetni tudtak. Az eurós- elnökség nem lesz megoldás, mivel csak mégjobban kirakatba kerülnek bugyuta megoldásaikban és Európa is beint majd, minek levét a nép issza! A folyamat még visszafordítható, de nem Orbánnal és főleg nem Matolcsyval! A gyakorlati gazdaság nem egyetemi katedra... aki nem ért hozzá az tanítja. (És nem ért hozzá!) Lelkesedésük eröltetett és tettetett, fáraszt már ahogy gyönyörködtet...

Érzelemre hatnak, szart kevernek, megfélemlítik a népet azzal a példával, hogy maga alá kívánja gyűrni a szocialistákat- milyen emberek ezek? Mindig mondtam hogy túlzottan is kiszámíthatóak, de csak azért mert semmit nem tudnak, nem örömet csak kellemetlenséget okoznak, megtévesztéssel élnek, s a nép- az elesettek felé nincs megbecsülés.

Három dolog mit szem előtt tartanak a viszálykodásban- versengés, bizalmatlanság és dicsvágy... egy szóval jellemezhetők: ostobák!

Nyereségért verseng és lenyúl minden mozdíthatót- amihez köze sincsen... biztonságát védi magánhadsereggel (kommandó)... hírnév a világban és fordítva ül a lovon- külföldi is mondja már, hogy Orbánék tönkreteszik, ezt az amúgyis törékeny demokráciát. Megfélemlítésre használják a büntetéseket, de már a jutalmazásokat is. A beléjük vetett bizalommal ellentétesen cselekszik a hatalom... a korona-tannal túllépi megbizásának határait- ha mint “uralkodó” majdan vagy a közigazgatás vagy bárki elutasít, akkor csak az éghez lehet menni fellebbezni!

Hogy megszilárdítsák hatalmukat és végleg, naponta átírják a törvényeket- mert tudják a szabadság addig terjed amig- és amit a törvények megengednek... a törvényhozó hatalom és a vérehajtó hatalom egy lett, már nincs szabadság, zsarnokság viszont igen!

Ezekután már várható, ki- vele ellenszegül, más véleménnyel bír- gyanús államellenes lészen és simán lecsukják... semeddig nem tart ráfogni valami köztörvényes cselekményt majd! Szép világ! A főhatalom megalkotása most a soronkövetkező feladat, itt lép be Orbán főméltóságú úr, kinek hatalma máris oszthatatlan...

Az ellenzék még az új alkotmány elfogadása elött fogjon össze, mert meghúzva a vészharang (!) - jólenne figyelni már! Demokráciánk elveszett, jogállam nincs- Fidesz van mindenekfelett- a szocialisták és most a más-elleenzékiek is már orruknál fogva vezettetnek... elszalonkodják a lehetőséget, hiszik még szóval megoldható minden- tárgyalni akarnak...(?) - szemfényvesztéssel megvezettetnek! Hiszen azt sem vették észre, hogy a Fidesz és Orbán népi-utcai összejövetelei csak előjátékként voltak szervezve egy egyszemélyi hatalom felállításához! Ehhez van érzékük, de más dolgaikban a tények már zavaróak- aként is hatnak....

A népgyűlés a főhatalom előjátéka volt. A vége annak, csak engedelmességgel tartozunk. Ezért is félek már előre a Gyurcsányi kérdéstől “Miért fél Miniszterelnök Úr?”... már én félek, mert lesöprik, földig alázzák, minek apropóján teszi “annak különös bája van” – mondják majd! Csak az utca maradt, hogy lásson a Világ! – és az Európai Bíróságok...

Alkotmányunk a soron következő- rossz! Sajnos elfogadása borítékolható a kétharmaddal- hitvány érdekük felveszi a közjó nevet- mely elött a köz csak fejet hajthat... velük a közérdek lehanyatlott!

 

...pénz-pióca szívja vérem, hanyagul alakul

                              mindennapja...

a véget viháncol kedvem

                        mert kurafi volta

hozott bút-

fintorokra ma-kukorékolt angyalszárnyukkal...

lelkeinkben férgeikkel súsog

                            iszonyún,

hol fomahibáin visz a túl,

                                     vagy hív’ véle alkum?— (szőke) 2010.11.25.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 103
Tegnapi: 145
Heti: 642
Havi: 2 598
Össz.: 488 499

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán fő-hatalma...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »