Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán újabb gumicsontja…

 

 

…így nincs szeretet csak magány,

hiányára egy másik világból az üzenet, igen

egy más-világ az… betöltheti végzetemet-

szellemnek e mozdulat is könnyed,

mert félelemben

        itt a földi-lét balsorsomban tenget… (Szőke Emil)

 

Szabadság szobor… és megint bedobva egy téma- feldobva egy labda, amivel Orbánék elvonják a figyelmet a politikától. Csámcsongjunk, csócsáljuk új- és újabb ötleteit, csak a közvetlen napi politika nyomasztó kérdéseit feledjük, míg meg nem oldják azokat a fejünk fölött…

És jön a papság, máris rácsap a témára- ajálva Szűz Mária szobrát (!) mert Szent István neki ajánlotta országát!

Juj, meg jaj (!) - és a múlt rendszernek betudva a szobrot, máris bontanák… nagy úr a tudatlanság és szégyellem is magam helyettük is, mert nem volt és nincs köze az átkoshoz!

A politika ne legyen öncél, hanem- ha már pap „veti” az ötletet, legyen eszköz Isten dicsőségére, a haza boldogítására és polgárainak lelki és földi javára… de ne butítására (!) – irreális-idealista tudásban elmaradt pappal nehéz mit kezdeni- csak fújja a magáét, nem számít, hogy mit elbontani akar már a Főváros szerves részévé vált- világörökség része!

„A felszínes csak a tudásszomját képes oltani. Számára a bölcsesség kútja túlságosan mély:” (!)

Az öncsaló a legszűrkébb szamár…

A politikába belekotyogó papnak és papoknak- minden ügyet sub specie aeternitatis és Krisztus szemével nézzen, bíráljon. Ne tekintse a politikát ugródeszkának… ne a saját érdeke, az egyéni siker irányítsa. Nincs csúnyább és visszataszítóbb, mint ha egyházi személy politikai ú. n. meggyőződését és állásfoglalását az uralkodó divat, a hatalom igéretei és holmi kilátások szerint irányítja…

Minden, de főkép az ú. n. kényes kérdésekkel, mindig alapos felkészűltséggel, tapintattal, mértéktartással, higgadsággal, tárgyilagossággal és szenvedély nélkül foglalkozzék (!) Milyen kiábránditó tud lenni az ilyen ember- pláne pap, aki hebehurgyán a szenvedélyesség forgószelében, elvakultságában keresi szimatolja- a lehetőségeket. Többet ront, mint használ az ügynek- mit képviselni akar.

A jó „politikus”-pap ellesi, hogy mi kell e népnek, mire van szüksége, mi fáj neki, mi szorítja. No, ez biztos nem- nem a legsűrgetőbb ügye, de volna dolga ezer a papságnak, hogy hitet és adományokat- reményt nyújtson a szegényeknek, nyomorgóknak- a nincstelennek, a szenvedőknek, nekik legyen védője és harcosa…

Nem kell hangoztatni, mint teszi egy politikai párt (Kdnp), hogy a keresztényi értékrend lenne ott saját, mikor is idegen az tőlük – ne engedjék, hogy a nép nyomorát, kínját, szenvedését más jobban viselje szívén, mint a papok- a papság!

 

Gyors a válasz mivel kész a hatalom…

Mindig kész védeni magát, hagyom.

Hagyom,

hogy angyalszárnyakkal legyen,

         vagy legyen ami volt,

         mert nem tréfa a dolog,

az ígéret szép-

        azt betartani legyen gyors…

Talán-talán, ha így noszogatott tenni is kész-

      „Élni-halni e hitben akarok…”-- (szőke)

 

 u.i. „A karmester kénytelen hátat fordítani. A pálcátlan varázsló elvből köp a kisérdemüre.” (!)

Sokan úgy gondolják, hogy az alkotmány az ideológiával egyenlő, miközben az arra jött létre, hogy keretet adjon az állam működésének, és a polgárokat megvédje az állammal szemben – kritizálta az alkotmányozási folyamatot az fn.hu-nak Lövétei István alkotmányjogász. Szerinte ugyanis a kormánypártok megnyilatkozásaiban ez az eredeti kiindulási pont teljességgel észrevehetetlen.

Alkotmányozás címén nem a lényegi kérdésekről folyik a vita, mert nincs olyan helyzet, amely miatt az alkotmányt érdemben létre kellene hozni.

Ez csak politikai gondolat a kormány részéről, és nem a helyzet megragadására épül.
A szakértő szerint ez a politikai elit kevés szereplőjének kompromisszumára szűkíti le a kormányzást, miközben azok is kénytelenek részt kapni a hatalomból, akik valójában nem szereztek elég szavazatot abban a ciklusban.
Ez pedig ellentmond a normális kormányzás elvének. Ha tehát ezt az elvet továbbviszik, akkor a további húsz évünk is totális kudarc lesz.”

 

...a parlamenti kormányzati rendszer gyengül... a kétharmad átkos valóságában!

Tudom- hogy vannak akaratlan gyilkosok, e kor sajátja most.

De miért az öntudatlan lovától tudja meg az öntudatos indián, hogy halott?

 

Képmutató a rend és csak kizsákmányol, lenyúl ellop- mit adóztatásnak hí… mire jók ezek az „érzelgős” reform-tervek- mert megszorítani akar Orbán, és további prés a kreatív jótékonykodás! Bérmunkások vannak, napszámosok és közmunkások éhbérrel (márha van munka) - családot tart fel mind – vagy legalább is nagyrészük, kérdem- milyen világot rendez be itt a Fidesz és Vezérük nekünk?

Kiszolgáltatottab és kilátástalanabb lett életünk, mint valaha… alkotmányoznak és látszatintézkednek, javitgatásaikat reformoknak hívják- elfogadtatják velünk az elviselhetetlent… miközben ránk merevedik egy egyeduralmi rendszer!

„A látszat valóban átver. Ráadásul akkor a legcsalóbb, amikor „hűségesnek” látszik.” (!)

 

2011.03.10.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 126
Tegnapi: 145
Heti: 665
Havi: 2 621
Össz.: 488 522

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán újabb gumicsontja…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »