Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Társadalom és az ember...

·                                  „Szíjjártó Péter nyilatkozata szerint a Demokratikus Charta tüntetésének kiváltó oka az volt, hogy a baloldal ragaszkodik a sokmilliós végkielégítésekhez. Ha egy kicsit kielemezzük az antik "qui prodest" jogelv mentén az eseményeket, egészen más következtetésekre jutunk. Talán nem kéne ennyire lebecsülni a választópolgárokat - mát-már annyira, hogy velük a legvadabb "bullshitet" is le lehet nyeletni.” (kapcsolat)

Csak azért másoltam ide, hogy lássák- igy gondolkodik a Fidesz másokról... a tények, a hozzáfűzött magyarázatok- mit sem számítanak, mint a nyomtató-ló mennek előre sehová sem nézve húznak, taposnak... nem magyarázom, mert látnom kell, a hülyeség ellen nincs orvosság!

 

       Miért is az állam akar prókártorkodni a katasztrófánál... előszőr is, mert végleg bekívánja dönteni a MAL-t, s államosítani (véglegesíteni az ez irányú folyamatot). Másodszor minden kérdésre olyan magyarázatot ad, hogy az épp aktuális helyzetnek megfelelő legyen- ügyelve persze a saját szájízre... (ezzel bizonyítandó, az előzetes prejudikálás igazsága).

Nincs kontroll, az adományokkal is úgy számol el, ahogy akar... kimondom- az Orbán erős államában nem bízom, hol ész nélkül erővel dolgoznak- nem kemények a fiuk csak buták és rossz a súgojuk. Már ébredezik a nép (!) – voltunk polgárok és jogállamot akartunk, voltunk nép- demokráciáért emeltük hangunk, most vagyunk emberek, akiket egy erős-állam diktatúrájába hajtanak be éppen, mint birkákat a karámba! Azért, mert azt sújkolják, hogy mi volt a választók akarata... kitől kapták a megbízást (?) - OK- 3 millió ember helyett 7 milliót hajt szolgaságba, és ez meddig mehet?

Ismerik a történelmet... lesz még sírás, rívás- ha már jóléti állam nem lehetünk, mert az sem “fer”, hogy rajtunk röhögjenek.... még nem tudatosult mindenkiben az írány, mit diktál a Fidesz- nagyon rossz! Különösen szeretik a “zemberek” a kockázattal járó csínytevéseket és a trágár dolgokat... észre kell vennünk, hogy ezek a tendenciák milyen kiterjedten átszövik a társadalom struktúráját. Hamarosan az élet ostobává, és unalmassá is válhat.

Orbánék, mint a “vénasszonyok” amikor labdarúgással foglalkoznak, mert a cirkusz nélkülözhetetlen a népnek- de- mint a kenyér is. Igy mutatja  ki foga-fehérjét- az erőt, miközben vérszegények....

Ha róluk, majd egy író regényt ír- azt hívhatjuk rémregénynek! Hogy ne legyen unalmas az izgalmat beleszövi az élet! Orbánnal a jelen, -tovább- nem más, mint a mai vad, könyörtelen tülekedés... “mi most a vaksötétek szürkeállományát mosó bulvársajtó legolvasottabb rovata”...

Erkölcseiben is züllött, s ebből még a korona-tan sem húzza ki.

Gazdasága és ellentmondásain az  utópiák megvalósításában csak saját érdekét látja. No, és naivan, mert nem az ember gazdálkodó természetére építi fel a maga rendszerét... hanem szajkózva valamiféle emberiességet, erkölcsiséget a vallási érzületére, szerződéssel- nemzeti együttműködésre felhívással és egyébb lózungokkal, és- mert ezeket mind tartalmatlanná is tették munkálkodásukkal! A gazdasági-munka lecsökkent, még maguknak sem vallják be.

Mégis vagy ezért is (?) - szerzési vágyuk mindent felülmúl... a lenyúlt nyugdíjakat már látni nem fogjuk. A bank- és válság adót az emberekkel fizetteti meg! Balgaság volna hinni, hogy nem. Hazudnak, mint tették eddig is, de fehérkesztyüs módszereik vannak...

A mások javának figyelembevételét  ilyetén követő erkölcsi felfogását úgy csempészi bele a szociálisan üres formájába, hogy nem ad- hanem elvesz, de gyávaságából adódik- kizárólag a nehéz helyzetben lévőktől... ők ugyanis nem ellenfelek, velünk könnyedén elbánik az erős állam.

Ahogy jó- székelyem mondja:”Hm, lelkem, be nagy úr a király!”

Itt- az egyén akaratának tartalma nagyban függ  az Orbáni önkénytől- igy csak öncél létezik. Orbánnal sajátos a helyes jog “mintaképe”.

És ehhez még hozzáadjuk a Kínai mintát (mit gazdaságában követni akar)- hát mindenki képzeletére bízom azt...

Már végképp nem tudom mit is épít...jóléti államot biztos nem, ez látszik- a kapitalizmus, mint mondta idejét múlt...utópikus szocializmust (?) - amolyan érzelemre-ható értelmet keres... ahhoz a saját ész-gögjét kellene levetkőznie. Ebből, amit csinál egy út lészen- nyomor, erkölcsi elfajulás... gyámoltalanság és gyengeség a nép részéről, vagy tényleg ez volna a cél?

 

...ma-görcsében viselt az akarat,

megviselt

       felszakított torokkal,

közönyhalmán félelembe ott okkal

“százezrei – gazdátlan préda parlag,”

     de szavában ég a lét

      rám ég,

és eggyé fűrdet amég kihűlt némaságban— (Szőke E.)

 

2010.11.06.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 126
Tegnapi: 145
Heti: 665
Havi: 2 621
Össz.: 488 522

Látogatottság növelés
Oldal: Társadalom és az ember...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »