Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán szava (!)

 

       Hittük, hogy egy stabil szavahihető embert kaptunk a választásokon, aki tudni fogja a demokráciában mi a dolga a hatalomnak. Azóta már tudom elveit úgy cserélgeti, mint más a fehérnemüt, választói cumizzák a maszlagot, igy kábítva még tőretlen a hitük, új jelszavuk... kábítva, de tőrve nem- nyalunk egy most-törött tükőrnek... mert ugye legalább mattult egy kicsinyt?

 

       180 fokos fordulatot vett az elmúlt alig három év alatt Orbán Viktor a népszavazás intézményével kapcsolatban: 2008-ban még „az erőszakmentes népi mozgalom legmagasabb rendű formájának” nevezte, idén nyáron már arról beszélt, hogy „nem híve”, október végén pedig Lázár János frakcióvezető javaslatára pártja kibővítené azoknak a kérdéseknek a körét, amelyekről nem lehet referendumot kiírni.

 

Legyünk büszkék a népszavazásra címmel saját honlapján is közzétett interjújában Orbán a 2008 márciusában a vizitdíjról, kórházi napidíjról és az egyetemi tandíjról szóló, a Fidesz által kezdeményezett népszavazás előtt.

 „Sőt, nem hátrálok meg a patetikusnak tűnő kifejezéstől sem, ezért hadd mondjam, hogy a népszavazás az az erőszakmentes népi mozgalom legmagasabb rendű formája, szerintem, amit az európai kultúrkör ez idáig megalkotott. Hát legyünk erre büszkék, hogy Magyarországon kapunk egy ilyen lehetőséget” – tette hozzá az interjúban az akkor még ellenzékben lévő Fidesz elnöke.

 Orbán idén júliusban az ATV-n elhangzott interjújában már arra a kérdésre, hogy lesz-e népszavazás az új alkotmány kérdésében, úgy válaszolt, nem gondolja. "Nem vagyok a híve" – ismertette saját álláspontját,

Orbán Viktor egyik alkotmányozó tanácsadója, Schöpflin György a Népszabadságnak aztán augusztus elején azt mondta: csak morális kérdések – abortusz, válás – esetén látja indokoltnak a népszavazás intézményét. A történész-politológus professzor akkor úgy fogalmazott: "megkérdőjelezi" magát a népszavazás intézményét, ráadásul szerinte bonyolult kérdésekről felesleges népszavazást tartani, az csak "a populizmus irányába viszi" a politikai folyamatokat.

(http://hvg.hu/itthon/20101027_orban_nepszavazas)

 

Igen, ez Orbánnál mindig igy van, amig érdekét szolgálja valamely népi-mozgalom, addig valós és igaz! De- ha már érdeke ellen szólhat, netán’ hatalmát bebetonozó Vezérünk ezeréves birodalmi álma ellen szól, máris nem híve annak, hogy a nép véleményezze cselekedeteit...

Hiába- felnőtt a harcos-ifjú, kinőtte a köpönyeget és diákévei eszmeiködét- a különleges-küldetés köpönyegét vette fel és azt az etikai tanítást hirdeti, hogy –bátran el kell venni az élettől mindazt, amit csak lehet (!)

Egy jobb rendről szőtt álmai mára bebuktak... most győzködi a gazdagokat a kizsákmányolás erkölcstelenségéről és kivetette rájuk a banki-adót, majd kivetette a válságadót is.... de teszi ezt úgy, hogy tudja a szegényember torkán lesz lenyomva mind! Az iszap-ár nem volt katasztrófa- emberi múlasztás volt, mondta- mikor még prejudikálta az eseményeket- és mit ad isten... a pénzbeszedés-mohóságában már soha nem látott katasztrófaként aposztrofál... (!)

       Ennyit ér a szava- semmit! Létbizonytalanság lett, támaszért , vígaszért az éghez-fohász ad reményt, mert e földi Úr csak hatalmával van elfoglalva... a köznapokból való kikapcsolódást, a gondok levetését, a valóságtól való menekülését látom, máris úgy viselkedik mint egy király... egy lépcsőfokot máris előre lépett- már nem hernyó, hanem selyemhernyó, ki begubódzott...

Haloványabb lett-e korszak, már számos prizmán megtört visszfénye nem irányadó a mai ember számára, mert nem értjük és nem is érthetjük emberi magatartását- valahol hiányzik a gerinc!

 

Tépj ki egy lapot és kezdj egy újat ott-

                 újra földig érni,

                 kisléptekkel tipord...

Földig-tiport csendjében

                 a létet faggatom,

hogy mivégre a félelem,

                 a magányom-

hol mélyén füstölög a nyomor,

                 kín és gond

leheletnyi örömeivel lépten-nyomon?

                 Már tudom,

hogy szolgain csak hajlonghatom,

és áldhatom a sorsot,

                 hogy egyáltalán vagyok.

Ki kérdezi tőlem mivégre?

                                       Merre?

                                               Hol?

Egyszer a semmibe veszik minden...

a sötét iszap- por-keritése ott árulkodón

marad a csüggedésnek,

                  mint kő-szobor?-- (Szőke Emil)

 

2010.10.28.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 70
Tegnapi: 74
Heti: 288
Havi: 2 244
Össz.: 488 145

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán szava (!)
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »