Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Az önkényuralom…

 

“A médiatanács függetlenségével kapcsolatban Szalai Annamária leszögezte: ha a kormány a saját szája íze szerint nevezné ki a tagokat, "azzal sem lenne semmi baj", hiszen Európában ilyesmire is van példa. Magyarországon viszont ezzel szemben a parlament kétharmada választotta meg a tanács tagjait, és az, hogy ez a többség most a kormánypártoknál van "egy politikai tény, de semmiképpen sem a demokrácia halála."

-         Ha nem vette volna észre, de miért is tenné- hisz bennfentes… már régen kb. féléve nincs demokrácia e hazában. A kétharmad, mit Horn Gyula sem engedett meg magának (bár tehette volna) nem a demokráciák sajátja, ez akkor is diktatúra, ha fejre állnak… Fidesz, mi ellen ágált mindig - és az legyen bármi is – most megvalósítja és magáénak tudja. A képmutatás nagyjai! Csak imázsuk biztos, hogy mit takar, jobb, ha maguk sem tudják…

Ha a törvényhozó hatalom a végrehajtó hatalommal ugyanabban a személyben vagy ugyanabban a hatósági testületben egyesül, nincsen szabadság – a testület zsarnoki és törvényei, mit hoznak szintén, végrehajtásban is az. Tehát, ha nincs szabadság, akkor diktatúra van és nem demokrácia… kedves Szalai Úrasszony! Az állampolgárok helyzete „nyakigszar”… ugyanannak a hatósági testületnek, mint a törvények végrehajtójának minden hatalma megvan, amellyel önmagát, mint törvényhozót felruházta. Általános határozataival tönkreteheti az államot, minthogy pedig még bírói hatalma is van, különleges határozataival minden egyes állampolgárt is tönkretehet. Lásd, a kicsinyes bosszúvágyból eredő üldözéseket! Következésképp e politikai tény mára a demokrácia halálát hozta! A sors egyszer ellenetek fordul, ha még most el is kényeztet… tudom – persze, hogy van szólásszabadság és akkor teljes, ha azt mondom, amit hallani akartok! És azt is tudom, hogy megneheztel a hatalom, de csak azért, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül bosszút állhasson rajtunk, ki szánkat befogni így sem tudjuk.

Más:

“Mint megírtuk, Kósa Lajos hétfő este elég zavaros nyilatkozatban cáfolta az Index azon értesülését, hogy a Megyei Jogú Városok Szövetsége bírálta volna az új közoktatási törvény tervezetét. Felhívta a figyelmet „a szerintük problémás részletekre, amelyekről érdemes tovább egyeztetni”...
-
A közjó csak egy szó marad a Fidesznél (?) - huj- de erősek mind! Vissza a természetbe? Éljünk

aszerint? Ne is tanítsunk- minek az, ha pénzbe kerül, de maguknak megvan az anyagi jólét, (gyerekeik szükséget nem szenvednek) így kell ezt, egy önző semmi-hatalom rabszolgái vagyunk! Már vágyainkat is a hatalom határozza meg? Vegyünk példát a Fideszről? – aholis a bármilyen mód a hatalmaskodáshoz megengedett? Erőszak, csel, üldöztetés, kérések, vagy ahogyan könnyebben esik nekik, megszerezhetik, s következőleg ellenségének tekintik azt, aki megakadályozza őket szándékaik teljesítésében. Az emberi ész már nem számít? Tudattalanul jönnek a világra a gyerekek, és aszerint is haljanak, mielőtt megismerhetnék az igazi életmódot, és erényes magatartásra tehetnének szert – a jó-nevelés mellett csak úgy elmegyünk? – legyen viszálykodás, gyülölködés, harag, mit „nagyjaiktól” látnak?

“A „körültekintő gazdaságosság kritériumának” az MJVSZ szerint a tervezet legalább egy tucat ponton ellentmond. Így például „a minden településre óvodát, kisebbségi óvodát, alsó tagozatot”-elv, amennyiben nyolc szülő ezeket igényli. Nem kivitelezhető a mindenki számára ingyenes tankönyv, és a nulladik évfolyam megszervezése sem nyolc tanuló számára. A törvény előírásai szerint a közoktatási intézménynek rendelkeznie kellene jogszabályban előírt taneszközökkel és felszerelésekkel, amelyek meglétéről a fenntartó gondoskodik, a megyei oktatási hivatalok ellenőrzése mellett. Kérdés: miből?”
-
Mondjuk, ha a sport-stadionokra kiadott pénzeket erre fordítanák, talán lehetne belöle valami! Pl. Debrecen 11 milliárd és kitudja ki kapott még? Esetleg eurós pályázatok útján is lehetne pénzt „szerezni.” A „miből”, ha a jövő nemzedékéről van szó, nem lehet kérdés. Egyébként az átkosban, a rendváltás elött, minden községben, minden városban több is volt… volt bölcsőde és óvoda, de a fürdővizet gyerekkel együtt kiöntötték… volt minden kistelepülésen munkahely is, sem gyereknek, sem felnőttnek utazni nem kellett (vagy csak nagyon kevés helyről). Most meg az a kérdés miből? Ugyan már, nem az erős államba kell befektetni - legyen gyengébb az állam, és mindent vissza - ami a megélhetést és a kényelmet szolgálja, és a jövő nemzedék tanulását biztosítja! A kirakatot így fényezzék! - (csak csendben kérdem, hogy is lesz itt egymillió gyerek?)

“Lesznek még meglepetések a közoktatási törvény kapcsán.” Hozzáteszem más kapcsán is!

 

Szőke Emil:

Egy-sors...

Vígan a hatalommal kezet nem fogok,

de nem is ígényli, hetvenkedik,

            míg a kor morog…

Reszketünk, féljük jövőnk,

a megtorlás hangja fog,

Te is benne vagy,

            mint gondolat-gyilkos, hogy

uraiért- magáért volt a forradalmi-lárma,

            már tudom…

hogy lóvásorolt tettébe vont

közkuss és amiatt szenvedő

egy-sors csapásán, hol Európába menetel,

túlvisz átkozott

           száz-rémület alkunkból az idő,

           és iszony,

kutyakomédián kutyasors—

 

Ui. ám- de senki sem kételkedhetik abban, hogy sokkal jobb, hasznosabb az emberekre nézve, ha törvény és ész előírásai szerint élnek. Senki sincs, aki ne kívánna biztonságban és félelem nélkül élni… sokat kell még tanulnunk gyermeknek, felnőttnek egyaránt, de egyenlőre, még a szükségszerűségek kényszere alatt nyüglődünk, a hatalom képtelenségeitől szenvedünk, lélektelen és önző tekintélyelvűségük miatt… a megtapasztalás a reményt is elveszi?

 

2011.01.13.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 92
Tegnapi: 74
Heti: 310
Havi: 2 266
Össz.: 488 167

Látogatottság növelés
Oldal: Az önkényuralom…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »