Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbáni beágyazottság…

 

Orbán fordítva ül a lovon, már tudtuk a választás után is közvetlen, de fordítva is cselekszik és ez a nagyobb baj- minden értéket lerombol és minden szart létrehoz mire szükség nem volna, de mert ő ítéli meg a feladatokat, a sorrendiségét- fontossági sorrend nélkül, vélemény nem lehet se pro, se contra, baj esetén, remélem a felelősséget is magára vállalja- vagy akkor jön a királyi többes? A nyomort fokozza reformjaival is, a gazdagnak kedvez…. Kirakatba téve a jólétet, a szegényekkel el a terekröl is! – Normális- cselekedet? Megújúlni, hogy lehet?

 

“...a lakosság eladósodásának alapvető, legmélyebb oka hazánkban az alacsony reálbérszínvonal, vagyis a humán tényező tragikus alulértékeltsége. Reálbér-felzárkóztatás nélkül soha nem lesz gazdasági felzárkóztatás, nem lesz sikeres modernizáció. Mellesleg akkor lesznek a lakosságnak megtakarításai, ha lesz miből megtakarítani. Merthogy állítólag alacsony a magyar lakosság megtakarítási hajlama. Nos, nem a hajlama alacsony, hanem a lehetősége. A humán tényezőn spórolni gazdasági öngyilkosság. Olcsó bérekkel és alacsony adószinttel versenybe szállni tipikusan egy gyarmati jellegű munkamegosztás felvállalásával egyenértékű, és csakis az adott ország lemaradását konzerválja.”

 

Már 7 millió ember kiskeresetével számolva, mikor lábalunk ki a bajból? – egy-millió lakásproblémákkal küzködő hiteles, mikor mozdul ez a beképzelt hatalom a megsegítés irányába? – és ez még mindig nem a megoldás…

Matolcsy gazdasága hogy dübörög? Helybenjárással? Nehéz megérteni e tudásnélküli hatalommániásokat…

A legveszedelmesebbek azok az emberek, akik mániájukat a hatalomban élik ki és mondanivalójuk nem egyéb, üres és hazug frázisnál. Definiálni sem tudom ténykedésüket, nincs igényes vonása, összefüggéstelen kapkodás lépéseivel a káosz irányába „játszanak”! Az eredményeket így csak lehazudják

“...miközben az IMF aktuális jelentésében az Orbán-kormány eddigi lépéseit kritizálja, igen komor képet fest a kilátásokról is; a hivatalos magyar prognózisnál alacsonyabb növekedést, és magasabb inflációt várnak. Ráadásul a Nemzetközi Valutaalap elemzése szerint egyelőre a fenntartható államháztartás felé egyetlen lépés sem történt...”

 

Az ellentét itt a tüntető tetszelgősség, a felvágos extraverzió… ugyanakkor jellemzően az éretlenség és a régmúlt tehetetlenségi tendenciáin hánytorog  az objektív realitással szemben. E hatalommal az ország csődbe jut. Problémákat meg- és feloldani érdemben nem tud, sőt állandósulnak a legyőzhetetlen helyzetek… és a nép, a sok szegény, akik létminimum alatt él az élet megfáradtjai, csalódottjai és robotosai életérzésükben a kijózanodás bekövetkeztét jelzik. A nyolc év hatalomra-felkészüléséből csak ennyire telik? Hupsz!- ezt jól kikaptuk.

Megújúltságunkból adódóan mégcsak ezután jönnek- az erkölcs és társadalom címén - a gazdagok uralmát biztosító vallási butítások… értékrendjüknek érdekből jelölve az erkölcsöt illetően is… hol a szokások vallási ceremóniákká merevednek. A semmittevés után- vagy abból következően jön a semmiből alkotás, miközben az adottat formálja át saját felfogására Orbán, s nevezi azt megújúlásnak. Mit- ugyanis az „én” mellet egy vak, ösztönösen működő, irracionális akarattal teremt meg… hupsz (!) - és ezt meg jól bekapjuk.

A kukázó-élelemgyűjtögetés majd sokunknak hoz jó megélhetést, e magasívű életérzés mellett kifejlődik megfigyelőképességünk, ennek fokozódó finomulásával, ahogyan elöbb a mozdulatlanságba merevedett állapotokat ábrázolják (léthelyzetünket szemlélve megkövűlten), majd lassankint pillanatnyi testhelyzetünket változtató, mozgó, majd érzelmeket is kifejező „figurákká” leszünk. A mások által el- kidobottak megújúlva eledelül szolgálnak és ebből a megújúlásából következően beleszövődnek mindennapi életünkbe… és a testi, abból következő erkölcsi romlást megakadályozó folyamat hol marad?

„Önérzeted olyan, mint a rejtett forrás- csak akkor tudud meg, hogy van, amikor belegázoltak.”

Az orbáni egyedi-gondolkodás megismerésének szuverén érvényét erősen kérdőjelezem, mert már a megújúlás is javításra szorul és nem szuvenérül… nem sértő szándékkal- a kutya gazdájában Istenét látja, holott ez az úr a legnagyobb gazember is lehet- jóérzésünkből, mert emberek vagyunk fordítva mégsem láttatjuk (!)

 

 …édes Isten önzőn szép-viszonyunk-

félsz van és tövis, hol vagyunk

iszonyunk nagy,

     hogy ránk dermedt az élet, s hatalmad…

Miért a mosoly mégis,

     hogy egy-hangon a kórus

rákántálja itt-ott majd,

     mi- még a csúf és mi az, mi- gonoszul?

Nyomor-illatán árát adjuk,

     hol még kátyúl időm,

rá a csönd bedől, ott a lét mélyre hull-- (szőke)

 

Ui. „A tehetség hiánya szorgalommal pótólható, a szorgalom hiányát a tehetség csak súlyosbítja.”

Igazság-kritériuma használhatósága, így érték- de nem elég az egyéni értékelés, társadalmi elismerésben is részesülnie kell… a hatalom és alkotmánya és alkotmányozó- kérdéseiben is…

2011.02.06.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 109
Tegnapi: 145
Heti: 648
Havi: 2 604
Össz.: 488 505

Látogatottság növelés
Oldal: Orbáni beágyazottság…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »