Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán „harca”…

 

A magyar harcolni akar – egy frászt – békét akar, mondom én, mert fárasztó már a sok duma, mit Orbán tálal. Mögötte nincs tartalom, előtte még annyira sem, hiszen, ha valaki olyanokat mond, hogy pld. „családsegítő a politika” (szociális párbeszéd sincs) az nem az igazságot mondja – ellenkezőjét – igen hazudik! Bölcsek köve nincs a zsebébe – tapasztalata sem nőtt meg csak gyűlölete minden iránt, ami egyfajta betegségként állapítható meg…

Az orbáni gyakorlat megmutatta, hogy hová is vezet továbbra is szellemi élete… rombolás folyik, gazdagok megsegítése a kétharmados szolgaság megteremtésével. Hazugok a gazdasági számok, mint minden, amivel a fejeket tömik… elmémet inkább tömöm a valóval, mint az orbáni matematikával.

Választás, kétharmados győzelem mind, mind hazugságra épült fel. Választói nem sokkal többen adták szavazatukat rá, mint másokra, a kétharmad a parlamentben van – bár az sem a feldolgozható igazságra alapozódott – csak az ülés szám és a nyolc-millió választóra számított s nem a három-millióra!

De lelkük rajta, ha valaki demokráciát nem akar, annak így kell csinálni a politikát, ahogy azt a Fidesz-KDNP csinálja! Erős állam egyenlő rendőrállam (?) - létszámban azt növeli, rontva persze a munkanélküli statisztikát, de növelve a szegénységet.

Fél a következményektől, kicsinyt előre szalad a magyarázatokba, kényszermunkával sem értéket terem és hasznot (illetve van közvetve) - csak időt töltet éhbérért… mert mi az, ha diplomások csikket szednek közmunkában, stadiont építtet a kubikussal (összedől, mint majd társadalma is!). Matolcsy gazdasága nem vezet sehová, fantázia-országban is csak felületessége érzékelhető és nem a haszna… végzetes lépéseivel aláásta a politikát is.

A munkatörvénykönyv mindent megmutat… (mindegy is, ha tervezet vagy már törvény is mutatja a valóságot, hogy lehet tönkretenni a munkavállalókat, sárba tiporni az emberi-méltóságot!)

Új-műveltség iskoláját teremti meg Orbán? Ahol a fiatalság fejét tömheti a szükségtelen ostobaságokkal, meghamisított ismeretekkel – fordítva menetelve az úton.

Tusnádfürdő… hm- ha igazságot akarna, ha beszédének volna valós tartalma - no, akkor elébb itthon mondhatná el elképzeléseit, mint odakünn… ott azt mond, amit csak akar - hiszen tartalmát át nem érzik, velük nem szenvedteti ostobaságait…

Milyen társadalmat épít Orbán? Kínait, hol a tartományokban parasztlázadások vannak és éhínség is (?) - amit láttatnak az csak a kirakat! Ennek dőljünk be, összeomlik, mint a kártyavár hamarosan. És a diktatúra sem számít? Azt építi Orbán is, elég sajátosan! A tőkéseknek, hol a központ az állam kinek feje ő maga, szükségesnek lakájokat nevel majd - hol a tudományok embere is csak azt írhatja le, ami a Fidesz kedvére van? A nyomorgókat meg nem segíti, a bankokkal a színfalak mögött már kiegyezett, nincs csomag (megsegítő) – mert az még viccből sem arra hajaz! Vakfegyelmet akar Orbán, ne láss, ne hallj emberekkel szolgaságban- hol nagyjaink mind szájhőssé lettek és kérkednek a semmivel a világban…

Nem hinném, hogy az ország egy ilyen üres, átgondolatlan politikát támogatni akarna. Nem hinném, hogy Európával szembe kívánna menni… még akkor sem, ha Orbántól készen kapja a következtetéseket, mivoltával akarna így nagy munkát végezni a kényszerekben- és kritikus szemét behunyva!

Nincs beinduló gazdaság, nincs munkahely, de van munkanélküliség és sok-sok értelmetlen hasznot nem hozó elképzelés. Ez ám a „nagy” politika, ebből lesz majd erős államunk… ajaj!

"Míg a szerényt feszélyezik az őt figyelő szemek, a hiú épp attól jön zavarba, hogyha nem képes feltünést kelteni." (!)

u.i Hamis a feltevés, hogy „függetlenségünkben” az állapot értelmi belátásával Orbán arra vezet bennünket, hogy sajátunk az érdek, mit diktál - véle a közjó az ő saját munka-társadalma, politikája az egységes és erős nemzetért van… (ja- meg a kőr négyszögesítése is!)

Sajnos az általános érdeket nem szolgálja, törvényeik olyan jármot jelentenek, melyet szívesen tesznek más nyakába, de amelyekből a magukét máris kihúzták! Nincs középút? Az emberi természet megváltoztatását kezdhetné magán inkább, hogy összesség részévé tehesse magát és pártját, hogy létét és értelmét nyerhesse politikájának – morálislétezéssel vállalni azt? Mivé lesz ez az ország, ha az orbáni kények-kedvek csak úgy ide-oda rángatják, gyötrik és kínozzák? Mivel a Fidesz-KDNP politika nem a közérdek kifejezője (csak sajátjuké), ezért erénnyé nem válhat… pláne, hogy kegyetlenségükbe kényszerítik az értelmes embert - s azt rossz törvényekkel szentesítik is – az ellen lelkünk és értelmünk is lázad!

Ideológiájuk csak látszat-ideológia… a társadalmi táptalaj kiszikkad. A kétharmad megsemmisítette a parlamentet s felszámolta a demokrácia minden vívmányát!

…erős-oldalait mutogatva félelmet kelt inkább, s a fölényesség pózában tetszeleg. Ebbeni-fordultával „...a dacos szív trónjára ült!” A Kdnp-nél sincs szív, nincs szeretet, de becsület sincsen - van viszont érdek, amit képvisel, ami fölött apostolkodnak… öncélú parádésok csak?

 

…még mindig fáj, hogy ilyentájt didereg a lélek…

póráz és bálvány rajtam és fölöttem-

    ezért is éhségem bennem

meghátrál e testben – csak zamatra, ízre - szemekkel telten

    átlépte határait érzetem.

Szúr, mar, vág, búval arcomra merevedett,

hogy tévtől - idegen íz-lelet keseredett nyelvemen- (szőke)

 

Orbán és Dautsch… a túlméretezett tanulás eredménye?

2011.07.26.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 122
Tegnapi: 145
Heti: 661
Havi: 2 617
Össz.: 488 518

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán „harca”…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »