Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbáni-éra…

 

A HVG cikkében figyelmeztet: kénytelen lesz felgyorsítani a megszorításokat és/vagy növelni az adókat a kormány, ha ilyen gyenge marad a gazdasági növekedésünk.  Hozzáteszi: az, hogy a magyar gazdaság növekedése az előző negyedévhez képest megállt, azt jelenti, hogy nem vált be az a gazdaságélénkítési recept, amiMatolcsy György nemzetgazdasági miniszter nevéhez kapcsolódik.

Kirakat-buzgalom, ketrec lelkesedés és nesze neked Magyarország…óriási az eltévelyedés, bűnös a politika- hígagyú miniszterek és "bohócügyi"- államtitkárok elvesztették az összefüggést az élettel, a néppel. A világ részéről egy szánalmas mosoly villan Orbán-Matolcsy politikája felé. Sír a „hegedű”, melyből csak a lélekfa hiányzik, mert nagyjaink képzelt okok és kifogások mögé rejtőznek, így lett világfájdalmas az elzárkózás a világtól- homlokegyenest ellene megy a kormány Európának és más hatalmaknak!

Munka nincs- majd ha oktatás lesz, de már az sincsen, hiszen elvették (igaz, ma már „hatkiló” bizonyítvánnyal sem mehetünk semmire, hiszen az intézményvezető dönt sógor, koma, rokon és ismerősei ügyében !) „alia acta est”! – a munkanélküli hivatalokban munkaközvetítés nem folyik (nem is folyt soha) – személytelen munkájuk aláássa az emberi értékeket, mintahogy uruk és parancsolóik is odafenn! Elferdűlt és élettelen gazdasággal, de legalább is torz a szemlélet a kormánynál… tudják (mert tudják, kár tagadniuk) – nem értenek semmihez, dolgainkat megoldani úgy sem tudják. Csak nem Kínától várják a csodát, az új nagy-testvértől (?) Ez a hülye nemzedék- Orbán és csapata így kíván hozzáférkőzni a világ lelkéhez? Elvonultságuk és meghülyülésük  meddősége csupán Ázsia imádata… (hogy hová tartozunk már feledve van?)!

Egyre gyakoribb a panasz, hogy az állam vezetői, irányítói a törvényhozók, a magas hivatalnokok hihetetlen vaksága hová vezetett el bennünket, visszamutogatással mosdatják a „szerecsent”! Fogalmuk nincsen a szükségletekről, lopnak, csalnak és hazudoznak rövidlátón… hazugság és bűn ügynökei- persze e „rendnek” és Orbán-szabályainak keretei között!

Ezen orbáni-rend bűne az is, mert a terekről, közterületekről kitíltatta a hajléktalanokat - hogy a bűn létszámukkal felszaporodott (szálka az ember a szemükben, ha elesett lett!), mert a lépések, mit tettek-  vezettek ide, az ellátórendszer kirakat (!), helyzetet nem kezel, még kevésbé megoldás felé sem mutat! Erdőbe kényszerűlt ezrek lettek a mai rend által létrehozott „elkerített” koncentrációs-táborok foglyai! Nos, az erre utasított rend-őreivel igazoltatják is őket, mert ugye már az sem mindegy , hogy ki- ide kényszerült éhezve, fázva tetőnélkül szabadon meghalhat- vagy szeretetreméltóságában küldi ki ellenőrizni szerveit? – és vajon a rászorultaknak élelmet küldött-e? Vagy Istene kegyelmébe ajánlotta őket- bizonyára így „gazdagodnak”! De mit is várok az agyament kormányomtól (?)- ha a szegényeket, nyomorultakat, elhagyottakat eltaszította, mikor épp a rokkantakat, özvegyeket, vakokat, a süketeket alázza? Szégyentelen „népség” ez az orbáni-éra… a banki- megsegítő csomagra már szavam sincs, a "nyomor"-telep (szegénynegyed, mindegy is) felépítése megalázó elkülönítés- stigma! Van minden községben, városban épp elég üres lakás! Irassák össze s így minden rászorult segítve lesz... nemcsak pár... tíz vagy ezer csupán! Vagy nem mérték fel mekkora a baj? Kényszereikkel ne fogják a kezem, inkább engedjék el (!) - mert azt megsegítésnek nem nevezhetem...

Demokrácia nincs… mindent mit rosszallanak Gyurcsány felé- épp ők azok, akik azokat megcselekszik! Aki (akik) ilyesmivel akar babért aratni: nagyon rossz emberismerő! S akik, az „uszályt” tartják- azt oly hathatósan és sikerrel mostanság – hűvös, közömbös, rideg, savanyú, fanyar mellékalakok, néma statiszták (bér-tapsoncok), ízetlen jégcsapok csupán…

Csak mi félhetünk, ez a jog (!) – zsarnoki tudással szócsővén át már hősies kiállással lett a butaság szónoka a hatalomban – észnek, józan ítéletnek ott nincs nyoma, hamis játékkal örvendeztet Orbán mindannyiunkat!

„A beképzelt pávánál csak egy irritál jobban: a páváskodó veréb!”

 

Emlékrojtjain a csupa-ma

Körrajzaival zárt anyaga…

Átkozható állapot idő-volta

Verve dobog a mára — (szőke)

 

2011.08.16.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 85
Tegnapi: 74
Heti: 303
Havi: 2 259
Össz.: 488 160

Látogatottság növelés
Oldal: Orbáni-éra...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »