Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Univerzális zsenik…       

 

„…az államadósság emelkedésének okait vizsgáló parlamenti albizottságnak fel kell kérnie az alkotmányügyi bizottságot, hogy vizsgálja meg, milyen jogi lépésekkel alakítható a politikai felelősség jogi felelősséggé. Ha erre a jelenlegi szabályok szerint nincs mód, akkor az alkotmányügyi bizottság azt vizsgálja meg, milyen változtatások szükségesek a felelősségre vonáshoz - magyarázta Szijjártó.”

 

„Bárándy Gergely, az alkotmányügyi bizottság szocialista tagja ezzel kapcsolatban, a Klubrádióban azt mondta: demokratikus jogállamban nem lehet politikai felelősségből jogi felelősséget csinálni.

 

Ajaj (!) – Ahol épp a kormányfő szerint- kizárólagos képességgel - a Fidesz-KDNP a problémák megoldói? Dehogynem lehet a politikai felelősségből jogi felelősséget csinálni, e hatalomban minden lehetséges!

A fékek és ellensúlyok hatalomkorlátozó elvének kiiktatásával az Orbán-rezsim jelentékenyen előmozdította egy tekintélyuralmi rendszer kiépítését, egy olyan politikai struktúra megteremtését, amelyben nem az erőszakszervezetek fegyvereivel nyomja el a népet és az ellenzéket az önkényuralmi kormányzat, hanem a jognak zsarnokságával.” (kapcsolat)

 

A következmény? – már kiszámítható!

 

Nincs mentség,

        lelkünk álmodik épp,

s elhevert a hit…

        hiszékeny végzetén

a lét közre-jó- gúzsba köt, itt a vég?

Imára magyar! - s szívre gyásza ég…

Álmai lázában minden a semmi-lét-

a tettek vágyat-akasztó sajgó idején

várja, hogy magával rántja a mély— (Szőke Emil)

 

Fidesz kultúra…

 

„Trágárul támadt neki a Fidesz európai parlamenti képviselője az Egyesült Államok helyettes külügyi államtitkárának, miután Thomas Melia a magyar alkotmányozást és az új egyházügyi törvényt bírálta. Ki a f** az a Thomas Melia? Minek kell naponta adnunk a sz**-nak egy pofont, írta a twitteren  Deutsch Tamás.”

Hiába – no, az alkotás szabadsága… a forradalmi „tényeknek” tett eleget? – öncélúan, ha nemzeti-létérdeke kívánja meg? Bár minden magyar elítéli már az orbáni-„forradalmi” jogalkotást, de elismerné a szokás- jogát? „Kényszer”- fenyegetés (agymenetben) jog gyanánt?

A fenti kifejezéssel élve, csak a parancsoló-hatalom bohóc-ruhájába öltözve nyerheti el „szabály”- jellegét!  „Írjuk, rendezzük, játsszuk a filmet, vagy csak nyalunk egy törött tükörnek?”

Az „emberalatti” teljesítményt meg tudjuk bocsátani… csak azt nem tudom statiszta? – ripacs? – vagy rendező ez a „dajcstomi”?

„A ló a kilógó lábában, a táltos a szárnyaiban botlik meg.” (!) Lelke- elméleti orgánumában…

Hivatalos megnyilatkozásaiban meg továbbra is esküdözik, hogy hű marad az alkotmányhoz (meg magához) - s a békéről szaval? A nagy „játék” közeledik a befejezéshez, s hogy ő marad a favorit (?) – már kérdéses… a gazdasági válságot követi a szellemi válság is.

„A kiégett Casanova már csak attól lobban lángra, hogyha a liliomok „tiporják meg” őt.” (!)

 

Beláthatatlan következményekkel formálja az embert,

a majomtáncoltatók, szemfényvesztők kezében

       kötéllel a nyakunk körül,

       hol a lélek is feketedhet,

évekre-ítélt testben gyötrő célok jegébe ver -- (Szőke E.)

 

u.i Inkább a máglya, mint a vakhit.

2011.07.29.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 135
Tegnapi: 145
Heti: 674
Havi: 2 630
Össz.: 488 531

Látogatottság növelés
Oldal: Univerzális zsenik…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »