Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Az önjelölt zsenikék múlandó életműve…

 

A Fidesz megy az események után… ők már el- megmondtak mindent… anarchikus kormányzással a „hozzánemértés” domborodott ki munkájukban. Szégyen! Bolondot csináltak a fegyveres testületekből, s mégis, ha baj van – tőlük várnak segítséget! Szíjjártó buta kommunikációja már mindenhol kiveri a biztosítékot. (A szellemi túlerőltetés az idegrendszer megromlásával jár) Orbán türelme meg fogy, de remélem, saját köreiben is rátalál a hibázókra! Nem elég szajkózni a „politikai haszonlesést” a cigányság kapcsán, hiszen bebizonyosodott, kik azok akik hazudnak… egyik a belügyminiszteri államtitkár, de a belügyminiszter is mismásol! Orbánunk sincs a helyzet magaslatán, valahogy személye ma már valamiféle szükséges (?)- rosszá vált! Erős állam egy szar-állam, amit épít… nem sokra megyünk vele, velük. De tönkre bizonyosan!

Diktatúra van, önkény van- munka nincs, kényszerek vannak és már mindenhol megtalálhatók a kárvallottak, nemcsak a cigányság körében! Anarchikus állapotainak se vége, se hossza nincs. Jól szórakozhatnak odafönn, mert az anarchikus állapotok a szokások felett már kocsma hangulatnak adják át magukat.

Átlépte ez a kormány az illem és a jó erkölcs határát. Tiltó korholás, fenyegetőzés hazug állítások az ügyek menetében- már csak rontanak. Média-szabadsága nulla… hírek elmaszatolása folyik, nincs tájékoztatás érdemi, szabadságunkat, az emberi jogokat lassan már nincs is mivel azonosítani. Európa meg figyel, de nem tesz semmit. Miért is? Talán Orbán elnöksége lenne az akadály, vagy kivárják a végkimenetelt?

Hogy a hatalommal ne lehessen visszaélni, ahhoz az kell, hogy a dolgok helyes elrendezése folytán a hatalom szabjon határt a hatalomnak. Az alkotmány olyan is lehet, hogy senki se legyen kényszeríthető olyan dolgokra, amelyre a törvény nem kötelezi, és senki se legyen kénytelen megtenni mindazt, amit a törvény megenged neki. Vajon felismerte-e a hatalom, hogy a szálkát csak úgy tudja más szeméből kivenni, ha a magáéból már eltávolította a gerendát?

A kétharmad a törvények szerint megengedett, de – ha nem gyakorolják a demokráciát, kényszereket alkalmaznak- a népnek nyomorára érzéketlenek, akkor tessék azt megváltoztatni és önként! Mert nagy bajnak nézünk elébe! Orbán, aki megteremtette a káoszt, most védeni akarja az embereket… hogyan, ha épp ő az elsőszámú renitens.

Utána Kósa, aki a saját területén sem képes rendet tartani, hisz verekedés ott is van- és nem is akármilyen, lásd a focimeccseket példának.

Lehet még sorolni… de hol van itt rend? Milyen természetessé vált, hogy ha ember feláll a másik ellen és szembe, ott legfeljebb pár ujj törhet! Itt az eredménye annak, hogy összemosódott a törvényhozás a végrehajtással és a „magánosok” bűncselekményei vagy jogvitái feletti ítélkezés hatalmát is a kezükbe tartják! Orbán már lassan minden hatóságot a maga személyében egyesíti…spekulatív elvek vezérlik.

Mit tehetünk, ha itt születtünk és meghalni is itt akarunk? Ugye nem gondolják komolyan Orbánék, hogy neki tartozunk engedelmességgel, miután lefejezte e népet? Az a pár gazdag milliomos, ki segget nyal, hasznáért csak- az élhet? Csalásra és igazságtalanságra épült fel e hatalom, ez volna a gránit-szilárd alap? Ingoványos a terület! Balszerencsénk kovácsai vagyunk, mert az igazsággal nem lehet szerencsét csinálni? És ezért e népnek már csak egy joga maradt: szolgálni?

 

Lódít a kor, nincs bűntudata,           

hogy magamon kívülre sorol,

            (vagy másként takarít az útból)

 ’szabadítón e földi közömbös-nyugalomból,

            hol urai már féregként

a haszonnal viaskodón lettek „a sötétségben kiviláglók”?— (szőke)

 

Postázzák az alkotmányt is, a díszbekötött szegénységi-bizonyítványt, mit ugyanúgy nem kapunk meg sokan, mint a kérdőívet…

S- ha már itt tartunk megint - nem volna-e jobb, ha az önkormányzatok juttatnák el mindenkinek lefénymásolva a helyi posta helyett közmunkásaival, hogy tényleg megkapja kinek szánva van, bár kíváncsi rá így sem vagyok. Fényezzék maguknak a kirakatot hiszen Navracsics kimondta régen már: “az embereknek túl összetett az alkotmány” (!)

 messze hordott összevisszáin még magában- ám,

     csőd ért ismételt-számolatlan kibontva,

a sötét és semmi – már emberszerűn utal lélek-csatára--

Hazug, gonosz vagy ostoba e hatalom- hisz’, mint kiderült a jövő is csak azé, aki még bestiább, ebben a világban…

- hát így lettem egy utolsó bolond-

            semmi-ember… egy lator,

            de nem vállalom, mert kell- ezt a sorsot. (szőke)

Törvényszerű, hogy mélypontig ért a közérzet (!) Manapság már a szószék is a kufároké…

2011.04.28.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 49
Tegnapi: 74
Heti: 267
Havi: 2 223
Össz.: 488 124

Látogatottság növelés
Oldal: Az önjelölt zsenikék múlandó életműve…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »