Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Eszelős politika...

 

       A politika embertelen tudomány... sajnos az érzet vele ezt sugallja, korrekciói idealizmusát fokozza. A kor hamis volta, segélyezés praktikuma... látszat, jobb lét az élet fennmaradása, szerep csak. Eszköz egy ideiglenes “ítéletre”. Élethazugság hitében szorong már rengeteg ember... szánalom van a szociális gondolkodás helyett. Ezekkel nem hozza meg a társadalom a külső-belső békét, a felemelkedést. Hiába, hogy az állam szerepe felértékelődik, elemei- paternalizmus, irányítás, ellenörzés, önkéntesség... (!)

       Társadalmi szakadás lesz a vége... társadalmi haszna nincs, nem is lesz... nincs meg az akarat a leszakadók visszavezetésére. Éppen a bankok által megkülönböztetett- ellehetetlenült adósok többé hitelt nem kaphatnak, ki- már bekerült a spirálba onnan vissza saját erejéből nem tud jönni... örökre leszakadt, lemarad- velük mit kezdenek majd... (?) Rajtuk nem segít az “úttörők” nyolc pontja! A bankok szemét magatartása meg túl megy minden határon, nem kimélve a tragédiát elszenvedőket sem... a kiküldött leveleik inkább károgó varjakká és haszonleső héjákká változtatta őket... a kormány tárgyalásai ilyen súllyal nyomnak a latba, akkor semmit nem is ér!

Az átmínősülésből eredő lelki megterhelés miatt egyre nagyobb lesz a békétlenség, a nyomorgók ezrei lepik el újból és újból a tereket... a menhely létesítések ezzel lépést tartani nem tudnak, értelméről és értékéről felesleges viták zajlanak, miniszteriális magasságokban ezt megérteni nemfogják, mert nem is tudhatják, ahhoz egy egészen emberi szemlélet szükséges, egy szemlélet váltás és munka, mert másként kilábalás nem lesz. Munka, mert társadalmi haszna is kizárólagos- adóztatható jövedelmével, de a Matolcsy féle gazdaságpolitikával marad a nyomor...

Lappang még a megértés, vagy talán nincs is. A látott, átélt dolgán vállhat csak megértéssé az elszegényesedés léte. Ahogy jó-székelyem mondja: “úgy a vak es lát, mind te!”

A gazdaság megszervezése a legfőbb életcélok egyike. A vélt- vagy valós sérelmek megbosszulása még várhatna... a szolgaiság mindig-rövid ideje nem megoldás semmire, mert jön a ráébredés- a becsapott társadalom lázának csillapítására és feloldására milyen lehetőséget adhat a sors?

A munkanélküliség tétlen magánya, s elszórt életjelein állapota a tétlenség értelmet nem ad- és előlről kezdődik a nincs-vége korszak.... teljes a reménytelenség.

Antidemokratikus a kormány, demokráciáról fogalmuk sincs, a hatalom megosztása lehetetlenné tesz mindent... nem akarják felismerni az összefüggéseket, ellenzék szerepe elveszett... rossz és felelőtlen a politika. Diktatórikus, erőszakmonopóliumára támaszkodó semmi-kormány vette át az uralmat- az “Antalli” tanácsadás- környezetét nem kimélő tartalma átformálja a véleményalkotás lehetőségét... úthengert akar, s mindig rövidtávú megoldással. A fenébe az ilyen emberekkel! Nyomort teremt és elsősorban a fejekben... a múlt század támad fel újra, útja megint csak ilyen jelenhez vezethet. Ahogy jó-székelyem mondja: “kacaghatsz majtég, mett neked adják!”

Az Orbáni kezdet-hangulat rémeket hozott, s csontvázaiból- kisérteties épitkezése vezet egy országos pesszimizmushoz. Sokat vártunk a hatalomtól és keveset kaptunk... a katasztrófák útvesztőibe elbújik a hatalom, s önsajnálatnak adja jelen-sivárságát. Zsákútja van! Állam, egyén és társadalom politikája külön vált- nincs egység... a szegénység mínőségben is rontotta az összképet, plusz- mennyiségében egyre növekvő. Bizarr és nyomasztó múltat erre a jelenre ráaggatni több, mint felelőtlenség. Eszelősöket emeltünk vállainkra, velük vak ügetéssé vált a lét. Nincs szociális biztonság, bizonytalansága szorongásos és aktuális okait ki vizsgálja?

Önpusztitó nép lettünk... kihívásokra nincs jó válasz, eljajgatandó rettenet lett az élet, már százezrek csúsznak egyre lejjebb. Ezekre nem megoldás az előző kormány tagjait börtönbe juttatni (megjegyzem nem is tudják) és a rendcsinálás érzését melegen így tartani- mert, amíg nincs összefogás, addig kilábalás sem lesz. Pökhendi nagyképűség, üres ígérgetés- sehová sem vezető tárgyalások arányain összefüggéstelen mozzanatai- maga “a gyors halál”! (Agyműködése beteg-hitéből, hogy gyógyítani képes?- ki hiszi még?)

Alkotmány megírását- újnak-teremtését, köztársasági elnök által szolgált kormány akaratával (így adva elkötelezettségét “valóság”-alárendeltségének, hol elveszett, mint független intézmény!), már-már a szélhámosság magaslata... rátetéz a korona-tan, ezáltal tünik már zagyváltnak, mit megújító-varázsán giccsesnek formáz, s szent-mélyérzéssel fogott vágyként, múltját festi fel jelenének ott a képzelet- csupán az emlékezés tetszetős közhelye születheik meg vele... (!)

Fidesz politikája elvette a talajt a konstruktív-ellenzék lehetőségétől... “rendszertagadó”- pártok elképzeléseiket megvalósítani nem tudják, egy akarat létezik csak és az Orbáni! Rosszhírünket vette a világ, mind politikai, mind gazdasági értelemben...

Gazdagság van, csillogó vagyonok egyik oldalon, a másikon lecsúszás, nyomor- küzdelem a mindennapi megélhetésért... látványosság, a kirakat külföldnek szól és nem hazánk fiainak. A kormányzati hatalommal való együttműködés nem lesz megvalósítható pénzforrás nélkül. Finanszírozás megtakarításból már nem lehetséges... munkahelyek adócsökkentésből nem teremtődnek. A szavak súlya elveszett, a mese csak altatásra jó... és ha jön az ébredés, majd- és látható vádjain nincs körvonalazott megoldás... akkor jön a bevált vádaskodás... nincs huszárvágás, a nemzetiérdek polgári kormánya fölé emelt- bizonyíték nélkül ítél... végigvitt ítéletekhez viszont kevés.

       A nép elvárása volna, mivel teszi ideológiáját a vizsgálódásaik középpontjává? Alkotmánnyá emelt képzetek-tanát törvények alapjává akarja tenni, - de tennie kell (?) – mert a vele kapcsolatos történelmi farce nélkül az Orbáni-rend sohasem nyerte volna el a jogot erre a szerepre?

 

Még ártatlanul,

de szárnyaszegett jelenem

pislogó-fényén padlót fogott illemekkel

a rég dicső kapuit döngeti meg...

búsong a jövőn,

szesszel-trágár ötletekkel

építkezik fel,

s derékre-hajtott gerincekkel térdepeltet-- (Szőke E.) 

 2010.10.13.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 23
Tegnapi: 74
Heti: 241
Havi: 2 197
Össz.: 488 098

Látogatottság növelés
Oldal: Eszelős politika...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »