Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Alkotmányellenes hatalom...

 

       Az LMP megnyilatkozása, rávilágít a problémák lényegére... nincs egység e magyar hazában sehol sem, minden a személyeskedésig megy le, holott egészében kellene nézni a dolgokat illetve annak összefüggésében, hogy az országnak az érdeke mit kíván meg, mi alkotmányellenes, mi az, mi a nép érdeke ellen megy. Ama részeivel foglalkozni inkább, hogy pusztul és züllik le a rend, az ország. Az LMP lassan leírja saját magát.... egy jóügy érdekében bizony a “rókák” mellett, az ördöggel is cimborálni kell!

       A jogállamiság került veszélybe a Fidesz által. Nem egy kiragadott ügyet, vagy ügyeket kell nézni, hanem a jelen alkotmány rendelkezései ellen irányuló akaratot (mely megvalósult Fidesz részről) és az abból fakadó tevékenységet, ‘csorbításából származó következményeket. Az Alkotmánybíróság döntései kapcsán, hatáskörileg megnyirbálni azt- igencsak alkotmányellenes, tehát a Fidesz veszélyezteti a jogállamiságot, a demokrácia már nem létezik a diktatúrában ez is megengedett...

“...mert jót tenni csak jó, a rosszat viszont hasznos is”

 

A  nagy végkielégítéseket (a Fidesz) - összemosták a tisztes munkával megszerzett pénzekkel és ez a baj. Vegyék külön (talán van remény, hogy utólag felébrednek, mint ahogy már az náluk szokás). Mivel van független bíróság a bűncselekményeket ott oldják meg, ott lehet olyan ítéletet hozni, hogy visszafizetésekre kerüljenek a nagy végkielégítéseket. Az Alkotmánybíróságot tessék békén hagyni, az alkotmányvédelem legfőbb szerve! Ez, amit a Fidesz gyakorlattá emelt (!) - a demokrácia, a jogállam megdöntése irányába ható alkotmányellenes cselekmény!

A Fidesz a történelemre és a politikára vonatkozó nézeteikben az önkényt, s a káoszt bámulatosan tudják vegyíteni- és azt eladni valamiféle tudományos elméletnek...(hogy ki még itt a pofátlan már kiderült) ezért is, mert a demokrácia ellenségei lettek, mert elméleteiket siralmas gyakorlataik követik, teszik egyoldalú önkénnyel... a tömegek felvilágosítása a választások következményeként már kizárt és szükségtelen, a megkapott kétharmados felhatalmazással (mi csak a parlament szabályzatából adódó) a súlypont áthelyeződésével illúziókat keltő teljesen hazug és megengethetetlen cselekményük lett!

A hatalom kizárólagos birtoklása már megvalósult és ez igaz, még akkor is, ha az ellenkezőjét állítják (a választások által kapott felhatalmazás nem erről szólt!) - mert minden törekvésük szembemegy a törvényes úttal... ehhez nagyszerűen asszisztál a köztársasági Elnök Úr, kit Orbán jelölt és nevezett ki... kihasználva az országgyülés kétharmados többségét  (mi- már magában is a diktatúrát hivatott támogatni). Minden megmozdulásukban fellelhető az alkotmányellenesség!

Akkor van biztos helyed a társadalomban, ha tudod, kinek tartozol, és neked ki tartozik felelőséggel...a külső szemlélő csak azt látja, hogy megy tovább a vetélkedő. Pedig e pillanattól fogva komollyá vált eseményein lesz érezhető a hatás... erkölcsre, valamiféle erkölcsiségre hivatkozik a Fidesz Manapság sokat és sokan hivatkoznak az erkölcsre... .

Ezzel szemben az erkölcs szférájába tartozó jelenségek egész sorát a jog szankciója alá vonják... durván fogalmazva a társadalmi szankciót állami szankcióval helyettesítik vagy kiegészítik. A hatalom uralmának biztosítását szolgálják...

       Reális viszonyokat  átélve a valóságot nem tükrözik a Fidesz oldaláról, kevert a kép, ezért is a káosz jellege...a hatalmat diktatórikusan gyakorolják nem érzelem mentesen, gyűlölettel helyenként, s egyre határozottabban megjelenő bosszúvággyal fűszerezik. Bár Emberük, mint ember nem befejezett lény- fejlődik le és fel- most épp lejtőre került, vele a tükörkép torzult...társadalmi gyakorlata szennyezi a létet! A “lázadás” megmarad a polgári keretek között... mert a népben több fegyelem van és önmérséklet, mint uralkodóikban. Méltóságban is felülmúlja Diktátorát!

 

...hitetlen- tamáskodom mert lettem,

             gyomorra a baj jajja,

                csak szóból értek,

                   segíts nekem...

   bennem,

ha a ma hallhatna már nem tapadóan,

de kényelmetlen hitében lennék csak magam,

mert nem szent és még nem is Johanna

                       az érzet-

                 csak gondja van,

     hogy korog a gyomor telhetetlen...

            ott a szánalom befonna

               egy torz mosolyba,

                  elég ez nekem? --    (Szőke Emil)

 

2010.10.29.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 70
Tegnapi: 74
Heti: 288
Havi: 2 244
Össz.: 488 145

Látogatottság növelés
Oldal: Alkotmányellenes hatalom...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »