Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Ösztön és üresség…

 

„A magyar jogállamiság és demokrácia ellen megkezdett hadjárat első jelentősebb hadmozdulata az Alkotmánybíróság megbénítása, majd később – Fideszes pártkötődésű alkotmánybírák megválasztásával – engedelmes szolgaszerepbe való kényszerítése volt. A fékek és ellensúlyok hatalomkorlátozó elvének kiiktatásával az Orbán-rezsim jelentékenyen előmozdította egy tekintélyuralmi rendszer kiépítését, egy olyan politikai struktúra megteremtését, amelyben nem az erőszakszervezetek fegyvereivel nyomja el a népet és az ellenzéket az önkényuralmi kormányzat, hanem a jognak zsarnokságával.” (kapcsolat)
 

A társadalmi szankciók – embertelenségek – jogok és kötelességek divat-kategória szintjére züllöttek, erkölcsiekben is új formákat ölt a politika, viszonyok sajátos jellegében az orbáni-kétarcúság leli örömét!

Munkaalapú társadalom jön… és erős nemzet áll majd Orbán mögött? Mint gazdasága – mankóval megtámogatva? A nem ismert, még nem mérhető és kiszámíthatatlan tényezőknek, a véletlennek azért sokkal nagyobb szerep jut – hiába őfelségének magabiztossága, persze Erdélyben, hol is másutt! Valószínűség számítást nem alkalmaz? Minek is- elég, ha az erdélyi magyarság egyetért vele, itthoniakat elég, ha rendőrökkel a hátuk mögött kényszermunkára ítéli?

Éhínség és éhbér – jaj, be erős nemzet leszünk! A történelmi tapasztalat az orbáni-útmutatás alapján e társadalom fennmaradását szolgálja? Ajaj!

Pálcát tört a nemzet fölött, de fel is dughatja… a munka mellé nincs igény a transzcendencia iránt (segíts magadon az Isten is megsegít) – anyagihoz kötött bizony, földön-járó, racionális, logikus és jó lenne már leszállni a földre ó hatalom nagy Feje! A tudattal mi lészen, butulunk tovább? (Marad a láger-sláger!)

Hiányzik a foglalat, az erkölcs… társadalmi ösztönök uralkodnak – hiányzik az igazságszeretet! A valóság érzésétől elszakadt a kormány, nincs egy ésszerű eljárása sem… a folyamatok befolyásolására szabadegyetemet tartanak, sajátos eljárás az anyanemzettel szemben – meghúzta a választóvonalat Orbán! Képzelgésétől és illúzióitól való függésből már nagyon elegünk van…

 

Szörnyű az érzet, tárgyi meghatározása…

mi volt- újjá itt megint, fekete-fehér áhítata

     lett koromnak „cukor”- hiánya s harangszaván

jajjá messze hordott összevisszáin még magában- ám,

     csőd-ért ismételt-számolatlan kibontva,

a sötét és semmi – már emberszerűn utal lélek-csatára?— (szőke)

 

Horrorisztikus a jelen… „Az éhségben, a nélkülözésben közvetítődik az üresség…”

A világegyetemben a „nem” a kezdet, a „minden” a vég, és a folyamat a „még-nem”.

Az embernél „nem” az éhség, a „minden” a beteljesültség, a folyamat a remény!

Ám, a világ és az ember folyamatáról legyen is szó, az mindig „latens tendencia”, „reális lehetőség”, de sem a megvalósulás, sem a folyamat törvényszerűségének a feltárása nem érhető el… „a jövőbeli semmi mást nem jelent, mint a mi megnagyobbodott sötétségünket.”

Hajrá Orbán! Álmodj tovább, a jövőd sötét – „a még nem tudott, a még nem lett”!

2011.07.24.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 113
Tegnapi: 145
Heti: 652
Havi: 2 608
Össz.: 488 509

Látogatottság növelés
Oldal: Ösztön és üresség…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »