Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

És nem a cigányságról általában…

 „Aki Bayer írását kritizálja - (mint tettem jó- magam - de azért, mert az egész cigányságról, annak nagy részéről beszél… holott egy kis részről szólhatunk – mondhatunk véleményt, ám a baj nagy, ami már nem felszíni tünet. De mert jellemzi e hibákkal, bűnökkel, végzetes felé hajló történelmi tévedések szemléletével zsúfolt korszakot, a hatalomban is csak a korlátoltságot lelhetem föl – öncsalón és kérlelhetetlenül a rossz felé menetel) – hibázik az, ki csak a benne fellelhető rasszizmusra figyel, és nem teszi helytelenítő véleménye mellé a közbiztonság helyreállításának igényét. Mert nem elhallgatni, nem elfedni, nem szemet hunyni kell a nagy bajok felett. A mindenkori kormánytól kell, legyen elvárás a közbiztonság fenntartása. Tehát az ellenzék kösse fel a fehérneműt, ha ennek felvállalása nélkül akarja támadni Bayert, mert hiteltelen lesz!”

„kinek legyen hobbija a népi magyar hagyomány,
kinek jusson másfél bála angolpólya-adomány,
kinek bocskor, rámás csizma, cifra mente, kacagány,
kinek jusson, mér’ is jutna, szar se jusson, ha cigány”(Erdős Virág)

„Nos, akkor tegyük fel a kérdést Erdős Virág után szabadon: na, most akkor, nagyokosok, mi legyen? Vagy úgy is kérdezhetjük: ez itt még egy társadalom? Mert ha igen, akkor a rendőrség még ma elviszi a fenyegetőző állatokat. S ha nem, akkor a szigethalmi közösség gondoskodik róla, hogy soha többé ne legyen kedvük fenyegetőzni. Minden más esetben bátran elmondhatjuk magunkról, hogy mi már nem vagyunk emberi társadalom többé.”(!?)

Épp olvasom József Attila „Tiszta szívvel” c. versét – akit sokan őrültnek tartanak, de „játékiból” sem hagyhatnám el a véleményt e kor felé bírálatként (feltételezem, most sokan felkapják fejüket) – ha idézek a versből: „Tiszta szívvel betörök,/ ha kell embert is ölök.” – a kor tehetetlenségébe bénult lázadó indulat mondatta vele, de mert - hogy milyen veszélyes egy megítélésnél kiragadni pár sort a szövegkörnyezetéből, azt próbáltam érzékelni… A vers egy közérzet egy lelkiállapot kifejezése, amit az olvasó vagy megért, vagy nem – nehéz elemezni – átélni és érezni kell, mindenféle magyarázat csak belemagyarázás…

Ugyanis Bayer esetében is így történt. Anélkül, hogy védeni próbálnám (nem is teszem – már a „békemenet” rossz „íze” miatt sem, hiszen szervezője annak – beleestem az előítélet hibájába magam is!) látható – aki elolvasta az egész cikket - hogy egy mondat kivételével, ami nem fedte a „gyilkos” szót (a cigányságot, és annak nagy részét említve), maga a „cikk” nem is elítélhető, de indulatában inkább egy őszinte véleménynek tűnik! Lényege, minek az apropóján íródott (látni azt kell!) – amint olvashatjuk, nem egy zárkózott és tartózkodó vélemény és elrejteni sem akarta érzelmeit és hangulatát.

„mondjátok meg nagyokosok, mi legyen,
ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen”

„A lényeg, az elviselhetetlenség esszenciája még csak ezután következik! Ugyanis a késelők családjai nem magukba fordulnak, nem összetörnek, nem bocsánatot kérnek – hanem megfenyegetik az áldozatokat és azok családtagjait: ha vallomást mernek tenni, akkor „még több vér fog folyni”.

Pedig a világ dal és zene… „drámaisága” itt emelkedik a magasba – szóval nem is lehet kifejezni (nincs is rá szó (!))- de az alábbi szöveg mindent elmond:

„Amikor Oláh Gergő megnyerte az X-Faktort, éppen azon gondolkodtam, hogy lám-lám, mennyire szép és csattanós választ adott az összes, magyarokat rasszistázó rohadéknak a nép, amikor ezt a tehetséges, szimpatikus, szerény és meghatóan mélyről jövő cigányfiút szavazta meg a verseny győztesének. S azt gondoltam még, hogy ez a mélyről jött és nagyon is szerethető cigányfiú egymaga többet tett a cigány–magyar konfliktus enyhítéséért, mint az összes „jogvédő” gazember együttvéve.” (!)

2013.01.13.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 122
Tegnapi: 145
Heti: 661
Havi: 2 617
Össz.: 488 518

Látogatottság növelés
Oldal: És nem a cigányságról általában...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »