Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán és a balsors…

 

“...némi zavar támadt az Európai Néppart gépezetében. Az Európai Parlament néppárti frakciójának elnöke reggel újságíróknak azt mondta, hogy elfogadhatatlan lenne, ha a magyar kormány választói jogot adna a határon túli magyaroknak, mert ez egyenlő volna a mai határok megkérdőjelezésével. Este az elnök szóvivője úgy pontosította főnöke nyilatkozatát, hogy a megjegyzés csak azokra a határon túl élő magyarokra vonatkozik, akik nem magyar állampolgárok.” (Gyurcsány)

Azóta a bírálatot visszavonták- egyezkedés a színfalak mögött?

    Az írással , ami a kettősállampolgárságról szól és a választó jogról Gyurcsánytól- minden részével egyetértek... ennek az első bekezdése, mely zavaros az EU parlament néppárti elnökénél- egy más olvasatot is felfedezni vélek, csak reménylem tévedek: nevezetesen a nyilatkozat úgy szól a pontosítás után, hogy csak azokra a határon túl élő magyarokra vonatkozik, akik nem magyar állampolgárok. Dehát, épp ez az orbáni-elhatározás lényege, hogy a kettős állampolgársággal máris magyar-állampolgárnak (is) számít a határon túli is (!) – így jár neki a választó jog... és pedig úgy, hogy a mai határok nincsenek megkérdőjelezve! És akkor most mi is van? (...kicsit zavaros, de már lehet- én is belebonyolódtam! Lehet, hogy visszavonom?)

      A szőnyeg-botrány okán:  

    “Nagy-Magyarország fontosságának hangsúlyozása nem a legjobb szimbóluma a magyar EU-          elnökségnek” – Az EU célja, hogy megszűnjenek a belső határok. Az ilyen gesztusok várhatóan nacionalista érzelmeket gerjesztenek az Unióban, éppen egy olyan időszakban, amikor inkább a     szolidaritás érzésére lenne hatalmas igény.”

    Orbán sorstársa lett “balsorsában” a külföldi magyar- magyarnak... vagyis önmagát imádva betonozza vágya- hatalmába (!)

 

Egy-szívvel kínzott botor, ki- álarcot cserélt itt,

más-parancsra szalajtott farkától

elvezérelve, vezérelve elváltozott,

s új vonást vág a magyar ég fején, mi már ráncolt!— (szőke)

 

Orbánnál jelenleg egy “életközépi válság” időszaka zajlik- ahol is életcéljait újraértékeli... hogy “Ki vagyok én?” és “Merre tartok?” ismét fontossá lettek számára. Jelenleg nála az átváltozás időszaka folyik.

Ezen a ponton a legtöbb ember átszerkeszti az életét a prioritások szempontjából, és eldönti, hogy mi a legfontosabb, mi az- amit még meg kell tennie hátralévő életében... ezt egyesek stresszkeltően élik meg- de Orbánunk lám, kihívásként észleli. Tehát aktivizálja magát!

És most tessék kapaszkodni- tudományosan kimutatott, hogy ez az életkori csoport – hová ‘elnökünk is tartozik “viszi hátán” a társadalmat mind a hatalom, mind a felelősség tekintetében! Hupsz!

Amit látnunk kell az éppenhogy az észérvek helyett egyfajta érzelmi-generativitás jellemzőjeként jelenik meg... bár nála fordítva- mert a segítségre szorulók teherként vannak a társadalom köz-életében (lásd. nyugdíjas, hajléktalan, munkanélküli stb.), némi érzelmi-zűrzavar is kimutatható...

 

“A februári szerkezeti reformok a nyugdíjak, a munkanélküli segélyek és a gyógyszerek állami támogatásának csökkentését célozzák - mondta Orbán Viktor”

 

Orbán Viktornak két, egymással részben ellentétes célt kell elérnie: úgy kell a piacokat valamilyen reformpolitikával megnyugtatnia, hogy közben ne lehessen megszorításokról beszélni. Ez ugyanis azzal a veszéllyel járna, hogy sérül a kormány hitelessége...

 

Új- kor, új- alkalmazkodási problémák, a társas kapcsolatok kríziseiként jelennek meg nála. Nem tudom mit gondoljak a hatalom fő-erejéről?

Valahogy azt érzem ki, nem képes a másokkal való törödésre, csak azokkal van egy hullámhosszon kiket maga mellett tudhat, nem kétséges ez a Fidesz és a Kdnp, no, és érdekből a Jobbik-ot vonzza. Valahogy, mintha nem lenne lelkiismeretfurdalása, hogy nagyon könnyen manipulál másokat (remek szélhámos).

Ahogy a mondás tartja: “A végeredmény adott- már csak a részeredmények tisztázandók.”

 

Hej, indás a gyökerem,

           balgán lett kötelem,

melyre akasztják mindig-füstölgő lelkem…

A félsz-viharban maradókkal

           benned-bennem,

ünnepéllyel hegyein-

           síkjain ki- ember

kutatva ott ős-okát, várva új világrendem— (szőke)

 

Ui. Vannak a szelídek, és van, aki támadni mer- és aki mer, az nyer... az agresszor nyert. Ha az evolúció során a szelídek következetesen ellenálltak volna az agressziónak, ma övék lenne a hatalom!

2011.01.16.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 90
Tegnapi: 74
Heti: 308
Havi: 2 264
Össz.: 488 165

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a balsors…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »