Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

 

Gyurcsány, az Mszp és a társadalom...

 

“Ha nincs mivel, nincs kivel, és nincs mit – tekintsd tárgytalannak!” Az Mszp végideje jött el, túl sok a kétszín, nincs önfegyelem s hajlam sem a változásra... úgy játszák a szerepet, mintha éppen arra születtek volna! Régi szemlélettel nem sokra mennek, bárgyú szalonkodás sehová sem vezet, a Fidesz úgy rúg bele a szocikba, ahogy csak akar, a parlamentben is – lásd. Kövér csakis őket oktatja.

Igaza van Gyurcsánynak- aki tisztulást és előremutató változtatást akar! A becsületes munka egyszer csak meghozza gyümölcsét...

Nem tisztem védeni, de- ha a párt magára hagyja (megjegyzem nem marad magára, mert átpártolnak hozzá a változtatni akarók – annyi szava még van!) - az a párt csak egy rakás gyülekezet, nem is hasonlít másra... túl sok a megkövesedett tesze-tosza idejét-múlt ember, a múlt ördögi-köreibe kapaszkodva, ki- levitézlett mára.

“Lánc, lánc, eszterlánc – ha körödből kilépsz, kiesel a játékból!” és itt a bajvivó frissesség hiánya, végre- hogy valaki felvállalja a szerepet és felszólít a változtatásra, inkább tiszteletet ébreszthetne e pártba, mint elutasítást irányába! Az orbáni “hitleres”-barbárság ellenében, és nem vele vitatkozva, mert az ilyen hatalommal szemben nem a vitának van helye. Tettekre van szükség és lelkiismeretre, hogy felébressze az embereket, hogy a világ elé tárja a veszedelmet, mit e hatalom okoz (hordoz- kivételezésekkel, maguknak kedvezve, és mert, mi- mások, egyes rétegeknek morális és fizikai tönkretételéhez vezet!).

Kovács László és a többi “öreg”, most Gyurcsány ellen fordul- bezzeg míg hatalmon volt élvezték (mert megbízott bennük a miniszterelnök) a zsíros állásokat, regéltek a széttéphetetlen összetartozásról, ahelyett- hogy mondanák – vallanák: “itt vagy velünk együtt s együtt vagyunk veled mindannyian, kinek emberhez méltó gondja van.”! Valamiféle ordas eszméket hangoztatva és képtelen okokkal kizárnák soraikból azt, ki még (s ez Gyurcsány!) erőt is sugároz (hiába nyomják a sárba), de mert nem értik “nyelvét” (talán, mert nem is akarják érteni – féltik saját hatalmukat, áldozatokra nem képesek a másikért) irigykedve szemlélik jelenlétét így is (a szó legnemesebb értelmében vett európaiságát!) az orbáni megrontó-erőnek kiadják, eladják – elárulják inkább! Gyurcsány az egyedüli, aki a teljes és szabad életet állítja szembe az emberi jogokat szóban és tettben megtagadó Fidesszel (annak hatalmával szemben) – többre is méltó volna, minthogy megtagadják és kizárják, mert így a látszat, hogy összejátszanak a “régi” szocik a hatalommal a színfalak mögött! Orbán senkit nem hagy az út szélén, de mindent megtett, hogy odajussunk! Löknek rajtunk a szakadék szélén és nyomorgunk – ezt akarja a sok “begyöpösödött” helyét féltő listás szónok az Mszp-ben is? Nincs erkölcs és megtagadnák az európaiságot? Döglegyei lennének e társadalomnak, mint a jelenlegi hatalom, akik ahhoz (a hatalomhoz) való ragaszkodás miatt már nem ismernek se Isten, se embert? Szép jövő! A jövőkép, így lélek nélkül – hol hét-millió lecsúszó kínját élvezettel szemléli a hatalom?

Orbán most maga (maguk) igazolására szorongatná meg Gyurcsány – hiszen be kell bizonyítaniuk (hogy – mit már a világ is tud – miszerint az ő kezük volt a 2006-os eseményekben!) - hogy tiszták... ezért terroristának bélyegzik Gyurcsányt (ki még most is hisz a “független” magyar bíróság döntésében) – kény-szer a Fidesznél, a harcias “forradalmár” háborúzik... így fizikailag is képes tönkretenni ellenfeleit!

 

Ha az Mszp tiszta volna, akkor nem zavarná őket a nyílvánosság! Szégyen rájuk... merthogy valaki fölött ott a rideg, abszolút törvény (az alapszabály?) - mely büntet? Rámérnék az ítéletet, mellyel Gyurcsányt e lét idegenségével sújtanák (?) - magányra ítélnék? Jaj! - be ostobák! Megoszt, elad a száj? A maga árulóivá vált e párt! Megtett út és a tapasztalat, semmire sem kötelez? Forrong a nép és vele forronghatna inkább az Mszp... lám! - már a jobbik is leelőzi őket, egy piciny radikalizmus sem ártana már! Mélyponton vagyunk, zárják le már a vitákat, bestiálisabb hatalommal eddig még nem volt dolgunk az elmúlt hatvan-hetven évben... volna mit tenni épp! Mesterházy jól-odamondunk felfogása kicsit óvodás! A Fidesz már a fél országot ránk gyújtotta volna, akkor miért a nyűglődés (?) - ily' gyáván nincs vigasz... talán nem látják a valóságot? A hatalom minden tette népellenes... a mindennapok meggyalázásán át, hiszen csak a gazdag jár jó velük- hitet, tisztaságot hiába szomjaz a nép? Olvassanak József Attilát, Adyt akár és rájönnek, hogy a hatalom “apró” szigorúsága csak máz, de annak hatása mára kifogyhatatlan borzalommal munkált! Hogy kaján mosollyal ne illethessenek tenni kell... munkára fiúk! Az események átköltése nem megoldás!

 

Idővel minden gát beomlik, feszíti az ösztön, az ár így...

Lángjaiban felperzselődik egy emlék- félsz a kész-helyzetben,

mi- ott, a vágy-lelkére lesett időn (bár még szorongva bennünk) nyílt-

Mit másnak szántak a Hatalmasok

ott velük legyen a sors, a rettenet!

Itt a lét élcét szórja széjjel – drága titkát – hol még csak sejtem kiléted,

ki bennem lakozol, mint bűn... felfedni így fájó-tagjait- hogy fel-karol--

 (Szőke Emil)

2011.09.29.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 114
Tegnapi: 145
Heti: 653
Havi: 2 609
Össz.: 488 510

Látogatottság növelés
Oldal: Gyurcsány, az Mszp és a társadalom...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »