Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Orbán és Magyarország… (!)

 

“Gyurcsány Ferenc… mondta, nincs ok megbékélni a köztársaság leváltásával. Küzdelem indul a köztársaság és a pártállami önkény hívei között, "amelyet mindaddig folytatunk, amíg az önkényuralom fideszes bandáját el nem takarítjuk" - jelentette ki a korábbi kormányfő.”

 

 Az ember mindig tanul, szerezzük is ismereteinket innen-onnan, csak győzzük kapkodni fejünk… de hogy éppen milyen sajátos „tanítást” veszünk át és sajátítunk el, és hogyan használjuk fel, ez már mindenki saját ügye. Sok az igazság, a hatalom cinizmusa, aroganciája már kiverte a biztosítékot rendesen… tény!

Történelmi jelentőségüvé vált a „tétel”, miszerint- ahogy meg- és átszabja a valót a Fidesz, az okozat- bizonytalanságával csak növeli az ellentéteket…a társadalmi lét állapotán nemhogy lazítana, de szorosabbá húzta a gyeplőt, náluk nyilvánvaló a lét-jegyek elsődlegessége a tudat-jegyekhez való viszonyukban! Gazdagok és szegények közötti tudatosan növelt különbségeiben tükröződik vissza…

Úgy tűnik a mérce kettős…”ha önmagadnak ásol, sírrabló vagy. Hogyha egy múzeum számára, akkor régész.” (!)

Orbán és a Fidesz, no és „tányérnyalói” a hatalom meghóditásáért síkra szálló forradalmiságából átment a hatalom birtokában elterpeszkedő, ezt az állapotot megszilárdítani (konzerválni) igyekvő magatartásba, melynek személyi kifejezője most Orbánunk… kicsit úgy néz ki, hogy- mintha csupán egymás közt cserélnék ki politikai (vagy akár „tudományos”) eszméiket e nagy alkotmányozásban! Legalábbis annak hívják…

Hellyel-közzel pejoratív hangsúlyt kap ideológiájuk, mert üres szócsépléssel foglalkozó emberekkel vette körbe magát a Vezér, szajkóznak és kárálnak… érthetetlenül lépten-nyomon, náluk cinikus a program (valamivel pótólni kell a nem-tudást), míg másoknál kétségbeesett küzdelem az a jobbításért (ellenzék), de meghallgatva nincsenek (érdemben)… ugyanis az orbáni-csapat munkájukban a rosszaló lekicsinylésektől meg nem szabadítják magukat- müködésük súlypontja  arra hajaz, amelyben e „demokratikus”- köztársaság önkényuralmi „helytartói” gúnnyal és lenéző magatartással - félvakon ugyan - de zsarnoksággá „emelik” hatalmukat.

„Minél éjsötétebb a rajongó „vak” szürkeállománya, annál vakítóbban ragyognak égboltján a sztárok.” (!)

Szóval- eléggé el nem ítélhető módon hatalmaskodnak a „fiúk”!

Kaptunk is a tervezettel egy hézagos és történeti-logikai elemzést elhanyagoló probléma-történetet… ösztönző forrásait meg nem lelem (hacsak nem a rég-múltban, hol felcsillan valami…), „igazság”-viszonyai meg taszítják egymást (már amire olyan büszkék lennénk a történelemben).

Szent István nem Orbán ugyebár- egyfajta lelkiséget takarhat ugyan, de eszmei eszközként felhasználni a XXI. sz.-ban nekem furcsa- kiviláglik belöle, hogy „eszközként” szeretnők felhasználni, igazságának elhintésével uralmuk biztosítására- hatalmi rendszerük védelmére és fenntartására…nem akarják észrevenni, hogy az amit hirdetnek, annak semmi köze a mai ember igazához (!) Ködösítésnek jó!

Harcainkban védtük Európát, hát ez olyan mint a „kínai” elszóllás Orbán részről, miszerint a Hunok rokoni szállal bírnak Kínával…(amihez- megjegyzem még a magyarnak sincs köze- mármint a hunokhoz)! Vagy tudatos hazugságokat használnak fel eszmei-lepelbe burkolva, céljaik szolgálatába állítva?

„Változnak az idők. Mostanság annyi embert érsz, ahány nyelven képes vagy mellébeszélni.” (!)

Az alkotmányozás már terméketlen szóharc csupán… a bölcselkedés üres- állapota szégyenletes. A talaj csúszik lábuk alól, ezért is inkább a tévedéseket erősítik meg, mi- nem más, mint a kapkodás jele…az orbáni-jelen ködképeivel megtörik a természet és beszennyezi annak fényét (mondhatnám úgyis történelmünket ”meggyalázva”) – szavakkal tesznek erőszakot az értelmen…

Megtagadnak emberöltőket- hol apáink, nagyapáink éltek és dolgoztak értünk, szemétdombra hajítanak rendszereket, tetszés szerint összebonyolítanak mindent… bogozhatom saját életemet is akár, mert őket hallgatva, annak sem volt semmi értelme… de jó az ilyen embereknek- akiknek csak megszületni volt nehéz (!) Orbán netán’ az emberi társadalom önként fölkent reformátora volna?

„Hiszek én Istenben, csak egy nem világos: „A tökély hogy teremthet selejtet?!”

Az idolum tannal nyit egy új utat talán a modern ideológia-kritika számára? A fenéket vissza a múltba élvezni a főhatalmak erejét, kiváltságait- minek mind gyakorlati, mind elméleti sajátosságin keresztül, elözményül- forrást szolgáltathat saját halamához… ábrándképek után futkároznak, vaj’ ha dolgozni is látnám őket!

Sajnos és ez igaz (!) – társadalom feladatait nem látják, hazudoznak a megoldásaikban, fel nem ismerik mivel tartoznak a népnek, s e magyar hazának. Ötletszerű megoldásokkal rajzolják fel a jövő útját- nem is érdekük, hogy a nép felismerje  igazságként saját érdekét, hol mindenre most az éhség megléte a tény…ám – mert épp az érdek kívánná meg a túlhaladást (nem is tételezi azt az igazságot a szükség meglétének, amiben most az emberek élnek) ténylegesen a gazdagság és szegénység poralizálódásával éppen az egyenlőtlenség forrásává vált.

Népoktatás viszont van…”a tereltek figyelmének elterelése tereltségükről.” (!)

Nincs mínőség a többségnek- közakarat, közjó mennyiségébe fulladunk mind, mert azok csak szavak- mivel magyaráznak!

A nép még nem döbbent rá labilis helyzetének voltára- de ha rádöbben is a végletek ellentmondásaival szembesülhet, mert az állam erejével szembe nem szállhat… vagy mégis?

…majd- „felszállott a páva a vármegye házára”?!

Szőke Emil:

 

Folytatom csatámat a jelennel,

             van itt minden…

nyomorok és indulókkal vékony vézna dal,

égre-földre esküm, hogy feladom egyszer-

Majd rámsuhan sejtetőn időm,

             parancsát lesem,

mert fantomok szállnak belém észrevétlen,

így marad nekem a bús-bánatos szerep…

Az átok, hogy megvert veletek már rég-másával

éledett magának, mit ámulva ölelek magamhoz,

             és mégis én lettem az idegen--

 

u.i. „A múlt… csupán azért szólhat hozzánk, mert az emberi természet ma is éppoly esendő, mint amilyen a jövőben lesz.” (!)

Felsejlik a jövő e bárgyú jelenben,

mi itt készűl katasztrófa…

 

“Azért az még kimaradt az okosságok köréből, hogy a bíróságok ítéleteiket a Szentkorona nevében hozzák, és talán lehetne legalizálni a botosispán intézményét is.
Az alkotmánytervezet egyébként éppen olyan, mint Orbán: zavaros, fellengzős , összerendezetlen és ostoba, de gőgös, bosszúszomjas, kicsinyes és gusztustalan.
Nagyon haragudhat erre az országra az Isten, hogy ennyire büntet minket.” (kapcsolat)

 

2011.03.13.

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 92
Tegnapi: 74
Heti: 310
Havi: 2 266
Össz.: 488 167

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és Magyarország… (!)
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »