Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

 Orbán zeg-zúgos jogi előírásai…

 

“Őseink voltak a forradalmak, hagyományunk

a szabadság, a népfelség, a haladás, az emberi jogok...”

                                                                               (B.L)

 

 “A Szent Korona független európai államiságunk történelmileg megszentelt jelképe". Schmitt Pál precíz mondata… azzal a „Szent Koronára való utalás is megjelenik benne."

Hasonlóan fontos elemként – és az állam kötelezettségeként – emelné be az új alaptörvénybe az állampolgárok élethosszig való tanulásának támogatását. Valamint “A Magyar Állam minden tőle telhető módon támogatja, elősegíti a sportoláshoz való jog érvényesülését. A magyar köznyelv és a tájnyelvi változatok óvása, ápolása, fejlesztése alapvető és elsődleges nemzeti érdek.” Schmitt Pál hat pontban összefoglalva küldte el javaslatait az alkotmány-előkészítő parlamenti bizottságnak. Majd ezek közül kiemelte a kereszténységre való utalás új alkotmányban javasolt formuláját: "a Köztársaság valamennyi állampolgára, mindazok, akik hisznek Istenben, mint az igazság, jóság és szépség forrásában, mindazokkal, akik nem osztoznak ebben a hitben, de tiszteletben tartanak más forrásokból származó egyetemes értékeket...".

Hozzá tenném ezt nem értem! Mi köze a hitnek az alkotmányhoz? Mire gondolunk…? Mert mindenre van törvény, van média törvény, állampolgárságról szóló törvény, családjogi törvény, közoktatásról szóló törvény, vallás szabad gyakorlásáról… stb. teljesség igénye nélkül- minek taglalni külön az alkotmányban?

Alkotmány egy alaptörvény, ha úgy tetszik egy irányelv, mit meg kell tanulni használni…

Ahogy jó- székelyem mondá: „ezek azétt rea mindenként irigykedtek, meg es egyeztek benne, hogy valamiszerént odább állítsák.”

 

"Egy háttéranyag került ki, amivel egyes sajtóorgánumok, úgy gondolom, túlzóan felnagyítva foglalkoztak” - nyilatkozta elsőként Kiss Norbert. Azt is hozzátette, hogy úgy látja, különböző jelzőket akasztanak a jelenlegi alaptörvényre, de szerinte egy biztos: "a 21. századhoz illeszkednie kell az új alkotmánynak”.

A ma alkotmányozásának gondjai ugyanazok, mint voltak rég... ugyanazok- mind tartalmi, mind formai, mind jogfilozófiai, eszmetörténeti szempontból. Legfeljebb a viták részvevőinek szellemi szinvonala nem ugyanaz- kevesebb a ma jogászának ismerete és főként zavarosak fogalomrendszere tekintetében. Végül nem világos a történelmi helyzet sem! Valahogy hamisak a díszletek... amint Heródes elöl menekülni kényszerülő Szent Család sem ülhetne szamárra, ma terroristák által elaknásított utakon... ugyanúgy alkotmányozni is világos elvek között szabad!

Summázva kimondhatjuk- jogfolytonosságot kell helyreállítani a törvényesség betartásával- a tartalmi és formai elemeket beleértve.

Ha a kogens eljárásjogot megsértve dolgozzák ki az új alkotmányt, akkor az mindenképpen érvénytelen lesz!

 

“Nem történik más, mint a meglévő trágyadombra egy újabb talicska fekália ráöntése, ami nem oszt, nem szoroz, legfeljebb felesleges.”

Olvasva a korabeli jogtörténeti viták évtizedekkel ezelötti tanulmányait, megdöbbentő időszerűsége, de nem árt- ha tudatosítjuk, hogy a Történelmi Magyar Alkotmánynak ma már természetszerűen tartalmaznia kell a nemzetközi joggal összhangban levő (többségük már törvénybe rögzített) újabb jogi előírásait is!

A Szent Korona-tan lényegéhez nem tartoznak oda a szavak, terminológia...

A  Szentkorona-elmélet nem jogtétel, nem jogszabály, illetve nemcsak a törvényes jogtételekben tükröződő norma!

Tudományos kritikát kiálló alkotmányjogi források sok-sok adatainak összevetéséből, szellemtörténeti és jogászi értelmezéséből és értékeléséből jutunk el a sok részadat nagy szintézisére...

 

...a messzeség nőtt föl szemembe,

             hogy vegyem próbáit

             botladozik a vágyak elé,

hogy ugyanazt érzem-e,

mint rég-

              hogy felé

              már elpihent a fájdalom

              a bennem élő sötét-bánaton

              kínfölöslegét megköszöné,

mondhatnék imát is, de mindezért?— )szőke)

 

Molnár Kálmán a manipulációs törekvésekről így ír: “ugyan hová lenne az alkotmány szilárdsága, állandósága és tekintélye, ha jogilag elképzelhető volna, hogy az alkotmányt megsértő kormányok az általuk saját szájuk íze szerint alkotott választási szabályzatok alapján hozzák össze azt az országgyűlést, amely a jogszerű országgyűlés – illetékes bíróság – félreszorításával, az ő jogellenes tényeik elbírálása és megítéléseére lesz hivatott”

 Nincs új a nap alatt!

Az alkotmány megváltoztatásának, reformjának, a történelem előrehaladásának megfelelő korszerűsítésének útját módját a magyar alkotmányjog szabályai kényszerítő erejűen meghatározzák, szabályozzák!!!

 

Csak panasszót hallani már... a kormánynak alpári-viselkedése, aljas zsarolásai- néha rosszkedve, legtöbbször hozzá nem értése mindent tönkre tesz. Ilyen emberek írnak új-alkotmányt- mindenki képzeletére bízom mi sül ki belöle, figyelmükbe ajánlom Orbán beosztottjának (az ország első polgára) hat pontját is!!! Tárgyilagos igazságának erejét lerontotta a szerző iránt érzett már-már általános ellenszenv és az illetőnek különleges állása... ahogy székelyem mondja: “Ha az Isten reamérte, végig kell, hogy szenvedje, vaj: húzza.”

 

“...a kormányzó pártok - unos-untalan valamiféle szakrális felkentséget biztosító „forradalomra” hivatkozva – gyáván, aljasul, és becstelenül egy saját maguk kreálta alkotmányt fognak rákényszeríteni Magyarországra. Egy olyan alkotmányt, amely mögött nem áll nemzeti konszenzus, és társadalmi támogatottság.”! (kapcsolat)

 

2010.12.02.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 129
Tegnapi: 145
Heti: 668
Havi: 2 624
Össz.: 488 525

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán zeg-zúgos jogi előírásai…
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »