Új szellem-kezdet

A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

Meghallgattam Gyurcsányt!

avagy, az évértékelő margójára…

 „A szerencsétlenséget mindenki elítéli, hogy okot találjon távol maradhatni tőle”! (Jókai)

 Meghallgattam Gyurcsányt… nyeltem az ideget is, és a lábra-állása, véleménye örömmel töltött el. De a legnagyobb baj nem ezzel van, hogy véleménye „vágott”… időnként kemény volt, hanem az, hogy anno lemondott (megfutamodott) feladta hitelét – igen, és még hosszú időbe fog telni, míg visszaszerzi… látszik ember (nem a rossz fajtából) viszont gyengesége a sértődöttsége? – hiúsága? – talán, ami nem baj, én magam elfogadom olyannak amilyen, vezessen, ha akar, agitáljon a demokratikus oldalon. Ördögi körből kitörni nem tudunk így sem… Orbán többet „tud” annál, hogy egy legyintéssel leírható lenne… összefogásban nem a civilek hozzáállása visz el, hanem a pártok szerveződések, szövetségek egymással való torzsalkodása teszi tönkre a még friss (zsenge, épp ezért nagyon sérülékeny) kapcsolatok bimbózó akaratát!

Bukunk bizony… "nem kicsit- nagyot"! Az MSZP semmi, hiszen nincs arculata… összefogni vele lehetetlen. Bajnai jó szakember, de nem a legjobb politikus, a többi még tanuló (mármint a Szövetségben). Gyurcsány vezetni nem akar… akkor a győzelem csak szó és az is marad! Szükségszerűen „hiánnyal” zárt a beszéd, mert a jövő nemcsak Orbánék leváltásáról kellene, szóljon, de némi jövőkép sem ártott volna… jó beszéd volt részletek nélkül, amúgy általában általános behatással, semhogy itt többet tehetnénk a közös együttműködés eseteit sorolgatva.  Szeme messzebb lát? – több mint az átlagemberé, hiába, no - a tapasztalat hozadéka – ismertetőjegyeit méltató demokrata továbbképződéshez határozott irány nem mutatott még így sem, határozott fellépés volt határozott irány nélkül, olykor-olykor elvitte a hév… összességében tetszett, de Orbánnal szemben nem nyerhetnek mégsem!

A következő miniszterelnök Orbán lesz (marad) – nincs leváltó párt! Külföldiek – némi csalással megfűszerezett választói körzetek (feltételezve az előbbi választások gyakorlatából) – békemenet lefizetett emberei, egyéb lumpen tömegek, a konzultációk adatai felhasználásával stb. Orbán nyert! De – ha csak egyszerűen a számokat nézem Fidesz és Jobbik összeadásával is nyerők, mert senki, de senki ne mondja, hogy csak úgy a semmiért és sajátlejáratására (még az EU-val szemben is) ad kedvezményeket a szélsőjobbnak!

Vedd hozzá a templomi „előadásokat” a papokat- mindig is Orbán mellé állították a hívőket… mondanék egy csúnyát is: még az is lehet, hogy nem csak a parlamentben lesz kétharmada! No - akkor kivel, kikkel kell itt összefogni?

Ha Orbán az egykulcsos adót törölné és némi engedményt is tenne – morzsákat fog juttatni (ez nem is kétséges, nem a rezsidíjakra gondolok- az semmi, bár valaminek magyarázzák!), a nyugdíjasoknak… annak ellenére, hogy mindegyik demokratának fogja magát vallani, az X-t hová húzza a fülke-magányában mégsem tudni- illetve sejthető, mert ilyen „hamis” az ember!

Meghallgattam Gyurcsányt, utoljára véleményezem – s leteszem a „tollat” ez ügyben (!) – választani nem megyek el! Orbánt tisztességes küzdelemben legyőzni nem lehet…

Nem mondhatom, hogy senki ne menjen el választani (nem is mondom) legyen szíve joga, vagy mondja hazafias kötelességnek, de mert 2 és fél éve nyilvánvaló a hatalom kizárólagos megszerzésére irányuló akarat Orbán részéről (néki minden árat megér), nem támogathatom, és így legalább lelkiismeretem marad tiszta!

A történelmet a hatalom sajátjaként kezeli, Orbán pimaszsága nem ismer határt! A prezidenciális-rendszer be lesz vezetve – már csak ezért sem veszthet! – szokásszerű (náluk az) választással bitorolni fogja a hatalmat… „népakarat” felmenti bűnei alól – késő lesz felébredni híveinek, hogy mit támogatnak (kitűnik majd) nem más, mint az emberek elnyomásának, kizsákmányolásának új rendszere! Bírálni, megítélni, átkozni lehet… elbírja! Ábrándokat is szőhetünk egy jobb rendszerről - de a hatalom erkölcstelensége (erkölcsösnek mondva) az erő fejlődésén át Orbánnak ad mozgásteret mégis! Az ellenzék vagy megtanulja (felismeri), hogy Orbánt csak elsöpörni lehet, vagy épp nekik is köszönhetően (mert önfejűek) az ámítás és önámítás egyszerű csapdájába esnek. Frázisok ide kevesek!

Nos, Feri! – csípem naivságodat, jó ember vagy (mondhatnám Ember vagy), de az orrod nem arra való, hogy addig láss (na, jó egy picit tovább is) - illetve magyarázz! Főleg ne olyant, amit magad sem hiszel el már! Hogy Orbán hatalmát megtörjük, csak egy módja van annak… fel kell világosítani minden pártnak- szervezetnek, szerveződéseknek híveit, és „harcra” kell szervezni őket – erővé kovácsolni a még nem egységes akaratot, hogy nyámnyilán, gerinctelenül nem megy. A képesség nem adatik magától, arra- hogy félre vagy lesöpörjék a régit (Orbánt) és megteremtsenek valami újat, amit még senki ki nem mondott mi lenne az, Gyurcsány is csak utalt rá általánosan (ami mindenre ráhúzható)!

A „gránit-szilárd” alapokon nyugvó alkotmányukat negyedszer változtatják, írják át (90 oldalban is) – látható, mert soha vége nem lesz annak… úgy alakítják, mint más a rétestésztát (huh, de gránit-szilárd!), ízre, kedvre, töltelékre! Kellően elvadított a társadalom… előítéletekkel teli. Erők is szétforgácsolva – szellemi sötét szélsőségeit meggyőzni nem lehet! A Szövetségnek, közömbösnek nem lehet lennie a megnyilvánuló tudatlansággal, az „obskurantizmussal” szemben. Szenvedélyes bírálat Feri! – nagyon kevés, már azért is, mert az egész életet átszövi a félelem, a kilátástalanság, a képmutatás – az emberekből a megadás reakcióit váltja ki, minden-mindegy alapon a feladást!

 

Emlékezz a regisztrációra – elsőként írtam és vallottam a facebookon, hogy nem megyek el… ott is a lelkiismeretemre hivatkoztam… most sem másként, mert bebizonyosodott (már erősen látszik is) Orbán ellen nem győzhetünk – engem meg nem kell megverniük! Ha csak választásban gondolkodtok, akár borítékolom is a vereséget! A demokrácia sírja megásva, a diktatúra és szánalmas támogatói „erőszakot” követnek el hazánkon, hogy gúzsba kötik és csúfot űznek belőle! Gonosz a hatalom az aljától a legtetejéig!

 

Megrágott szavak erdejében
Borogatom lelkem keresetlen
Ahogy az ember gondjain
Ragadt földhöz képzeletben
Rám-rozsdúlt sok-hangjain
Térdre esett szárnyalással lelten
Idegenre bízta életem, tilos helyben,
Hol szólít a sors- szeszéllyel:
Szavalj ripacs szép rímeket (!) - mert
Maradéknak kevés lettem… aztán
A leckét vesszük át,
Hogy a szamárjáték hogyan megyen?--(szőke)

 

2013.02.19.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 130
Tegnapi: 145
Heti: 669
Havi: 2 625
Össz.: 488 526

Látogatottság növelés
Oldal: Meghallgattam Gyurcsányt...
Új szellem-kezdet - © 2008 - 2019 - pyrrhus.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »